Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Úvod arrow Dungeons & Dragons arrow Návrat do sveta živých (#51)
Návrat do sveta živých (#51) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal Pekm   
Streda, 16 apríl 2008
51_uvod.jpgAkonáhle skupinka zbadala troch obrovských baziliškov všetci zostali stáť a spomínať si ako to bolo naposledy pri stretnutí s týmito ozrutami. Krakonoš samozrejme hneď odhadol situáciu a keďže jeho mocná magia a schopnosti zafungovali okamžite zakričal na skupinu:“S týmito sme sa už raz stretli a nie sú až takí mocní len sa im nemôžete pozerať do očí, lebo vás hneď premenia na kameň.“

Baron sa s takýmito príšerami ešte nestretol ale po Krakonošovom upozornení mu hneď bolo jasné, že boj poslepiačky, ktorý trénoval keď bol malý sa mu prvý krát v jeho živote zíde. Janette si hneď automaticky zapla skrývanie a zmizla v tieni. Baziliškovia ešte skupinku nezbadali čo bola ich výhoda, ktorú chcel využiť Baron a tak poprosil Marduka aby ho, ak môže, vyliečil. Marduk sa síce dožadoval doplnenia hladiny rumu ale to mu Baron sľúbil až po skončení boja. Až po tomto sľube Marduk s liečením súhlasil. Zamrmlal si kúzelnú formulku a jeho ruky sa rozžiarili ohnivou žiarou. Prišiel k Baronovi a priložil svoje mocné, kúzelné ruky na Baronovo plece. Jeho telom prešla mocná energia a zrazu sa rany, ktoré mal na rukách zmenšovali a zaschnutá krv odpadávala na hlinenú podlahu. Marduk sa zaklonil a jeho mrmlanie nabralo na intenzite. Baronove rany sa zacelili a až na pár škrabancov bol zrazu Baron úplne zdravý. Poďakoval Mardukovi a ešte raz pripomenul, že sľub dodrží. Marduk stál na nohách a chvíľu zbieral energiu hlbokým oddychovaním tak aby mohol vyraziť do boja, ktorému sa nedalo vyhnúť, len ho vyhrať alebo prehrať.

Takto posilnená skupina sa vrhla svojimi prvými buldozérmi v podobe Bushida a Barona smerom na baziliškov. Po pár metroch behu zrazu počuli Baron a Bushido za sebou hrubý hlas Krakonoša: „Uhnite mi z dostrelu prasatá!“ Na toto zakričanie Baron aj Bushido zastali a uhli Krakonošovmu fireballu, ktorý sa rútil na baziliškov. Dvoch zranil celkom viditeľne a jedného len tak povrchne. Vzápätí Marduk použil svoju mágiu svetla a slnečným paprskom zranil dalšieho z baziliškov. To sa už ale do ich zorného poľa priblížil Baron a Bushido. Obaja si neskoro uvedomili, že už je možné aby ich baziliškovia premenili na kameň pohľadom a obaja postupne pocítili pichľavý pohľad baziliškov. Obaja ale mali tak odolné telo, že im pohľad nič nespravil. Akurát sa nechápavo pozreli na seba a späť na baziliškov, že čo to malo znamenať. Keďže to však znovu nechceli riskovať zavreli si obaja oči a začali bazilisek.jpgsekať resp. päsťou tĺcť do príšer. Janette medzitým skúmala inteligenciu týchto tvorov ale zistila, že sa jej zdajú naozaj inteligentní. Baron sa hrdinsky postavil do prvej línie a s bojovým pokrikom sa zahnal svojím veľkým mečom. Mal úsmev na tvári a tušil, že po jednej rane bazilišek buď padne alebo bude mať poriadne problémy s životnými funkciami. Nastal švih a Baron možno preto, že mal zavreté oči minul baziliška o pol metra.

Táto rana ho tak vyviedla z miery, že sa pri druhom seknutí tak zapotácal, že minul aj druhú ranu. Možno náhoda chcela, že celý zmätený Baron (takýto prípad sa mu stal prvý krát v jeho krátkom živote) sa s celej sily sústredil na posledný úder. Vedel totiž, že ak teraz netrafí priblížia sa k nemu všetky tri príšery a jeho život bude ohrozený. Jeho myseľ sa sústredila len na príšeru stojacu pred ním. Bohužial aj teraz sa ukázalo ako slabú má Baron vôľu a myseľ a jeho rana síce tesne minula baziliškovo telo ale nezasiahla ho. Baron stal ako obarený a pozeral s nechuťou na svoj meč, ktorý ho doteraz nikdy nesklamal. Baziliškovia sa prirútili k nemu aj keď jeden už bol značne oslabený od úderov Bushidovou päsťou. Chceli využiť toto zaváhanie a zlikvidovať aspoň jedného a podla nich najnebezpečnejšieho protivníka. Snáď to chcel tak osud ale z šiestich pokusov o hryznutie resp. poškriabanie sa na Barona dostal len jeden. Aj ten však stačil k tomu aby bojovník cítil značnou stratou životou tento jediný úder. Keby nezasiahla vyššia moc (a DM by si nehodil zo 6 pokusov 5x 1) bol by už teraz istotne mŕtvy. Janette keď videla ako sa „zadarilo“ Baronovi použila svoju útlu, vyšportovanú postavu k tomu aby sa nenápadne priblížila k príšerám odzadu a jedným silným rezom dýkou ukončila biedny život jedného z nich. Bohužiaľ ale na seba takýmto spôsobom upozornila a baziliškovia v nej zbadali ľahšiu korisť ako u Bushida alebo Barona.

Bushido svojimi päsťami kmital tak rýchlo, až vedľa neho stojaci Baron cítil závan vetra. Krakonoš znovu vystrelil magické strely zo svojej paličky a Marduk znovu vzýval svojho boha Pelora. Už ledva stojace príšery sa vrhli po Janette a tá prežila ich útoky len tesne a odvšadiaľ krvácala. Jej dýka ale ešte ukončila život jednému baziliškovi. Posledného zabil „nevidiaci“ Bushido so svojimi silnými a rýchlymi ranami. Všetci si uvedomovali, že tento boj prežili, niektorí len vďaka šťastiu a tak sa so zbytkami života presúvajú k Mardukovi aby ich za úplatok alebo za rum, čo možno v jeho prípade tiež chápať ako úplatok, vyliečil. Marduk sa na rum dá prehovoriť vždy a tak vylieči aj Barona a aj Janette. Tá mu za liečenie sarkofag.jpgponúkne malý obnos peňazí. Po predbežnom preskúmaní miestnosti je zrejmé, že sa v nej nachádza len kamenná socha človeka. Za sochou zbadá Janette niečo čo sa leskne a blyští. V rohu sa nachádza malé jazierko, v ktorom sa niečo leskne na dne. Marduk a Janette, nepamätajúc si Krissov výstup vo fekálnej jame pri hydrách,  sa snažia preskúmať dno jazierka. Na ich veľké prekvapenie však boli úspešnejší ako bývalý člen skupiny Kriss a na dne jazierka našli polodrahokami.

Skupinka sa v takom stave ako je rozhodne neísť ďalej preskúmať poslednú časť jaskyne a taktiež zatiaľ ani nič neriešia so sochou človeka. Dohodnú sa, že sa vyberú von z jaskyne a postavia si domček. Ráno po vyspatí sa zájdu pozrieť k druidom po sľúbenú odmenu a potom sa vrátia späť do jaskyne preskúmať zvyšok, ktorý nepozreli. Keď vychádzajú von zistia, že sa vonku už stmieva a tak je najvyšší čas na postavenie domčeku. Krakonoš ho vykúzli a materiály, ktoré sú naokolo v prírode, sa pospájajú do praktického ubytovania. Ráno sa Marduk znovu snaží doliečiť rany na tele Janette. Krakonoš si píše do knižiek a Baron a Bushido diskutujú o tom či je lepšie súpera ubiť rýchlosťou a presnosťou ako to robí Bushido alebo silou ako to robí Baron. Po hodinke sú všetci pripravený vyraziť a tak sa poberú cestičkou k dedine, kde by mali sídliť teraz už živí druidi a kde by ich mala čakať odmena za ich záchranu. Už z diaľky vidia vychádzajúci dym z ich príbytkov a tak sa pri príchode skupinky teší celá dedina zo záchrany a ponúkajú členom skupinky rôzne ukuchtené dobroty.

 Predstúpil pred nich náčelník druidov a prihovoril sa im:
Ďakujeme Vám ešte raz za záchranu a aby ste vedeli, že si dobré duše ako vy nesmierne vážime pripravili sme pre Vás nejaké dary. Prv ale príjmite toto malé pohostenie na oslavu a ako prejav vďaky.
Skupina si sadla za stoly a začala sa hostiť. Druidi každému členovi priniesli mešiec plný peňazí a každému hneď lepšie chutilo. Po chvíľke sa opäť postavil druid a prehovoril na skupinku:
Keďže ste nás zachránili dostanete ešte jeden bonus. Každý si môžete povedať čo chcete a my Vám skúsime niečo vyrobiť alebo vylepšiť podľa Vášho želania.“ A tak si každý druidi.jpgzo skupiny vypýtal vec, ktorá by sa mu hodila ale každý mal tak veľké požiadavky, že nikto nevedel či sa želania skupiny aj zrealizujú a kedy. Po veľkej hostine kedy sa pilo, jedlo a veselilo do rána sa zhruba na obed skupinka zobudila a na niektorých boli vidieť následky z predchádzajúcej noci. Všetci sa ale pobrali ešte raz do jaskyne, kde chceli preskúmať poslednú časť v ktorej neboli. Postupne vchádzali do jaskyne a postupne aj objavovali časť jaskyne, kde ich noha ešte nevstúpila.

Skupinka sa nakoniec dostala do miestnosti v ktorej bol sarkofág. Tu všetci zastali a pustili sa do skúmania sarkofágu. Hoci nie všetci súhlasili Janette otvára sarkofág a berie mŕtvemu rukavice a nejaké zbrane. Všetci čakali, že postava zrazu „ožije“ a vrhne sa na Janette ale nič také neprichádzalo. Skupinka sa chcela pobrať von a preč z už preskúmanej jaskyne. Krakonoš ale navrhol: „Ja by som chcel ešte vyskúšať oživiť tú kamennú sochu. Mám totiž kúzlo vďaka ktorému je možné premeniť sochu v človeka. Je možné, že táto socha vznikla ako nepozornosť človeka pri pozeraní do baziliškových očí a preto by som rád zistil o koho ide.“ Baron moc tomu preslovu nerozumel ale vedel, že sa chcú ísť pozrieť na sochu a vrátiť jej ľudskú podobu. A tak sa nakoniec so súhlasom všetkých pobrali k soche. Tu ale Bushido upozornil, že je lepšie byť pripravený a tak si vyleštil päsť. Krakonoš prehovoril hlasom kúzelnú formulku a zrazu sa socha premenila na človeka. Jeho telesná schránka nebola moc silná ale zato vyzeral celkom šikovne. Poďakoval sa skupinke za záchranu a tak ako všetci tušili vyrozprával im príbeh ako sa nedopatrením pustil do dobrodružstva, ktoré bolo nad jeho sily a ako ho uhranul pohľad baziliškov. Bushido sa ho ešte snažil oklamať, že celá skupinka bola poverená vyberaním daní a tak má zaplatiť dane tak ako každý iný. Neznámy ale jeho reči neberie vážne a skôr sa na nich zabaví.

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.