Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Vražedné sprisahanie (#44) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 
Napísal Zaac   
Utorok, 26 február 2008
44_uvod.JPG...po dvoch dňoch strávených v hostinci „U kráľa“ sa druhovia konečne zohriali a striasli aj chlad zo svojich duší pri horúcom grogu. Zvítali sa s čarodejom Krakonošom, ktorý pri horúcom nápoji tiež naberal farbu po dňoch namáhavého štúdia. Ľahší o pár zlatých za ubytovanie v luxusnom hostinci sa počali obzerať po svojom okolí a načúvať rečiam ďalších návštevníkov aj ľuďom na ulici. Zvedavej Žanet sa dostali do uší správy o exotickom jarmoku ktorý navštívil toto mesto tak ako po iné roky. Ulice boli plné rečí o zázrakoch, voňavých koreniach a umeleckých predmetoch ktoré tam možno vidieť. Družina preto neváha a vyrazila smerom k tejto nezvyčajnej atrakcii. Každý člen skupiny mal samozrejme svoje dôvody prečo navštíviť toto miesto, Bushido sa napríklad tešil na exotické omamné bylinky, Marduk na exotické nápoje, Žanetka na pestrý výber svetielkujúcich klobúkov a arkánny učenec Krakonoš na magické predmety a zvitky.

Cestou Arabellom sa Bushido neustále okolo seba obzeral a pátral po intoxikovaných indivíduách známych pod všeobecným označením „bylinkári“. Ako sa tak obzeral, pojal zrazu podozrenie, že v dave zbadal už viackrát po sebe tú istú tvár. Upozornil na tento fakt ostatných družiníkov a upriamil svoju pozornosť na holohlavného pánka ktorý sa dral davom asi 10 metrov za skupinou. Skupina sa rozhodla jednať. Bushido priskočil k nešťastníkovi a pokúsil sa ho osloviť. Pánko zaskočený touto priamou akciou len nemo mávol na družinu aby ho nasledovali do bočnej uličky. Po krátkej prechádzke malými uličkami sa dostali mimo hlavný ruch ulíc na malé námestíčko. Marduk a Žanet sa neustále obzerali okolo seba a hľadali možné nebezpečie. Žiadne prekvapenie sa ale nekonalo, holohlavý pánko, zrejme mních nejakého rádu, ako si všimol Krakonoš podľa červeného tetovania a symbolu rovnakej farby na krku, sa zrazu otočil, predstavil sa ako Walter a podal Bushidovi zapečatený pergamen. Prekvapený Bushido rozlomil pečať a prečítal si toto:
„Bushido, hviezda rádu je ohrozená ! Do dňa úplnku tohto mesiaca sa musí vrátiť k nám. Rád je v nebezpečenstve. Odpoveď ti dajú 3 duby.  „D.“ „. Bushido zalapal po dychu „azda samotný majster Dijóda potrebuje našu pomoc ?! Nesmieme váhať, musí to byť vážne !“

Kým sa spamätal, Walter stihol ticho zmiznúť v uličke. Družiníci sa pozreli na seba, už sa im v nedávnej minulosti stalo že ich ktosi o kom si mysleli že je dôveryhodný namočil do veľkých problémov. Bushido ale prehlásil že poznáva rukopis svojho majstra a že verí obsahu listu. Marduk, Krakonoš aj Žanet teda rýchlo súhlasili že situáciu preskúmajú. Až teraz si všimli že holohlavý Walter zmizol v neďalekej uličke. Bushido bleskovo vyrazil za ním a zakričal na ostatných „stretneme sa v hostinci U kráľa !“ a zmizol za rohom. Druhovia sa na seba pozreli a vymenili si pár názorov na vzniknutú situáciu. „Navrhujem ísť sa Bushidom, aj keď ho nemusíme dobehnúť, niečo sa mi tu nezdá“, šípila svojim bystrým zlodejským umom Žaneta.

Za rohom úzkej uličky bol medzitým Bushido svedkom profesionálne vykonanej vraždy, z druhého konca uličky vyletela čierna šípka a zaryla sa až po operenie do hrude Waltera, assasin.jpgnešťastník spadol na zem a dokonal. Bushido zostal na chvíľu ako skamenený, ale jeho inštinkty prevládli a vyrazil smerom za čierno odenou postavou, ktorá už mizla v diali. Vďaka svojej rýchlosti tak zostal ďaleko pred zvyškom skupinky, ktorá narazila na nebohého Waltera o pár momentov neskôr. Bushido už medzitým uháňal uličkami až mu kadere viali, vrah sa ale nedal zahanbiť a zdal sa byť viac ako dôstojným protivníkom, skákal cez prekážky čulo ako srnka a každú chvíľu menil smer. Bushido s ovšem nenechal zmiasť,  visel na ňom ako kliešť a vďaka svojej skvelej kondícii ho čoskoro dobehol. Vrah vidiac že bude musieť bojovať sa zrazu rozbehol proti blízkej stene, odrazil sa od nej a letiac kopol Bushida do hrude. Bushido sa zapotácal a počal mu oplácať rany. Strhla sa úchvatná bitka, údy oboch bojujúcich sa mihali veľkou rýchlosťou a tvrdé rany dopadali z oboch strán.
Žanetka medzitým navigovala skupinku kľukatými uličkami a aj keď očas odbočili zle, hneď zas našla správnu cestu a onedlho začuli hluk bitky. Keď sa priblížili na dohľad zbadali ohromujúce umenie mnícha Bushida napínané až do krajnosti rovnocenným protivníkom, Žanet nezaváhala, tasila kord a vrhla sa na čierno odeného vraha. Ten zbadal že je v nevýhodnom postavení, záhadným úhybom sa vyhol Bushidovej rane, odskočil od neho a pustil sa utekať kade ľahšie. Ani po usilovnej naháňačke sa skupine nepodarilo vraha dobehnúť, zamiešal sa do davu a splynul s ním. Udýchaní druhovia sa rozhodli vrátiť k Walterovmu telu, v nádeji že sa im ešte podarí čosi o tajomnom mníchovi zistiť. Keď ale prišli na miesto vraždy zbadali skupinku miestnych stráží a preto sa tomu miestu oblúkom vyhli a vydali sa do hostinca „U kráľa“.  Sadli si za stôl a jeden po druhom študovali odkaz majstra Dijódu. Žanet sa pritočila ku krčmárovi a začala vyzvedať či nepočul niečo o „troch duboch“, dostala ale zápornú odpoveď, vyhliadla si preto zopár chlapov v sále a skúsila vyzvedať u nich, s rovnakým výsledkom. „Nikto tu nič nevie o troch duboch, alebo mi to nechcú povedať“ konštatovala. Krakonoš sa teda vybral do ulíc a vyzvedal čosi u učenca na jarmoku, taktiež bezvýsledne.

Skrúšení neúspechmi sediac pri stole, Marduka zrazu napadlo spýtať sa o radu u učencov v miestnom kláštore. Bránu kláštora strážili dvaja ťažkoodení mnísi, zakutí v lesklom pancieri. V rukách mali ťažké palcáty a striktne povolili vstup iba Krakonošovi a Mardukovi, ktorí sa pobrali navštíviť miestneho správcu knižnice - brata Maximusa. Bushido so Žanet ostali zrazu sami, čo sa mníchovi veľmi páčilo, pričesol si kadere a počal sa zdvorilo líškať zlodejke slovami „máš krásnu malú riťku“. Žanet sa cítila polichotená a vybrali sa späť do hostinca.

Krakonoš a Marduk sa už medzitým prehrabávali hromadami kníh ktoré im odporučil obrovský brat Maximus. Po hodinách pátrania Marduk dokázal zistiť len toľko, že slová „hviezda rádu“ sa vzťahujú k zázraku v Norrisei, Krakonoš za ten čas zas zistil, že rád majstra Dijódu nemá v symbole žiadnu hviezdu.
Záletník Bushido sa medzičasom pokúšal bezúspešne prehovoriť Žanet k striptízu, tak pre dnešok vzdal túto snahu, dal si zo tri pivá a hneď sa mu lepšie komunikovalo s osadenstvom hostinca. Po chvíli vypytovania sa mu podarilo zistiť, že v Norrisei sa stal nedávno akýsi zázrak a nejako súvisí so zázračným tovarišom menom Huck. Do hostinca dorazili Krakonoš a Marduk, zvolali k stolu zvyšok skupiny a všetci si navzájom vymenili získané informácie. Začali šípiť, že pravdepodobne nehľadajú vec, ale osobu a že miesto kde by sa o nej mohli dozvedieť viac sa volá Tri duby, ale informácie o tomto mieste sú im neznáme. Marduk sa preto ponúkol, že v tejto krajnej situácii sa môže s konkrétnou otázkou obrátiť pomocou rituálu na svoje božstvo - Pelora. Skupinka súhlasí a Marduk posilnený rumom obracia svoje prosby o radu k samotnému božstvu svetla. Odpoveď ktorú získal je hodná jeho boha „Hľadaj slávnosť, víno a spev, Tri duby uhasia tvoj smäd“. Povzbudený myšlienkou na uhasenie smädu Marduk navrhuje opäť navštíviť miestny exotický jarmok.

Skupina súhlasí a o pol hodinku už veselo nasávajú miestnu medovinu a atmosféru zvláštneho miesta. Žanet s Bushidom súťažia v pití, čo sa zdá, že pre útlu zlodejku nieje najlepší dvere2.jpgnápad, keďže už o hodinu sa ocitá v stave blízkom bezvedomiu. Možno aj vďaka ich veselému alkoholickému opojeniu zrazu začujú z davu mládeže sediacej pri vedľajšom stole rozhovor o tom, že v neďalekej dedinke Tarna sa koná undergroundová slávnosť Tri duby, kde je hojnosť pitia, muziky, hazardu a kvalitného fetu“. Keďže ďalší cieľ ich cesty je zrazu zrejmý, Bushido nakladá na plece nevládnu Žanet, ktorá mu slintá na chrbát a hlasno chrápe, i vydajú sa smerom do hostinca. Nadržaný Bushido Žanet uloží na lôžko a vyberie sa hľadať najlepšiu miestnu odšťavovačku, čo sa mu po čase aj v neďalekom podniku podarí a miazga z neho po chvíli strieka ako z poranenej brezy. Marduk s Krakonošom medzitým pozerajú na Žanet ležiacu na lôžku, na jej ladné krivky vykúkajce spod deky. Spod Mardukovej deky sa ozve rytmický šuchot. Krakonoš si čosi zamrmle popod fúz a ruka vyvolanej neviditeľnej pomocníčky ho zrazu začne hladiť po intímnych miestach..

Ráno skupinka nasadá na kone a cvalom sa vydáva do dedinky Tarna, ktorá sa nachádza asi pol dňa cesty od Arabellu. Keď sa blížia k miestu už z diaľky počujú rachot kamenných nástrojov skupiny Trollband a jasanie sfetovaného davu. Po príchode na miesto Bushidovi zakrúti nosom vôňa pálených omamných byliniek a zamieria k najbližšiemu stánku so sfetovaným bylinkárom. Bushido má pocit že sa nachádza v splnenom sne, všade navôkol sa krútia pôvabné zhulené dievčatá a bylinár Rasta má naozaj kvalitný materiál, ako sa všetci rýchlo presvedčia. Skupinke sa pod vplyvom byliniek rozviaže jazyk a doteraz tichý Krakonoš začne čulo konverzovať a vypytovať sa na Hucka z Norrisei. Rasta spozornie a ponúka Bushidovi kilo najkvalitnejších sušených byliniek z ďalekého východu a informácie o Huckovi ak sa postará o poriadne divadlo v miestnej aréne proti minuloročnému šampiónovi Duckovi Hutchninsovi. Rozjarený mních s radosťou súhlasí, aj keď vzápätí sa dozvedá, že ide o miestneho gorilieho alfa samca ktorého víťazstvo minulý rok skončilo odtrhnutím ruky jeho protivníkovi, do ktorej sa vraj aj hneď zahryzol.

Bushido si ale stále verí a požiada Marduka o pár zbožných slov pred bojom. Žanet a Marduk si pred súbojom bežia rýchlo vsadiť veľké peniaze na Bushida a hneď Marduk beží za mníchom do klietky kde čaká na vpustenie do arény. Z moci ktorú mu dal Pelor Marduk zosiela na Bushida požehnania Boha svetla a vyprevádza ho do arény, kde už ho čaká mnich2.jpgvskutku mohutný súper. Bushido si ešte stále verí, ale to už začína boj a hneď prvá rana ktorú inkasuje ho takmer zložila na kolená. Nedá sa ale a bojovnik.jpgsvojou povestnou zúrivou smršťou rán sa oborí na Ducka. Krakonoš s Mardukom a Žanet sedia v druhej rade nad arénou, keď tu zrazu si skúsený čarodej všimne, že zrejme nielen Marduk dostal neprirodzenú magickú pomoc. Marduk nenápadne zakúzli Dispel magic na Ducka a podľa jeho výrazu a poklesnutia ramien sa zdá, že sa mu darí zbaviť ho viacerých magických ochrán. Duck spraví dva dlhé kroky späť a Marduk si všimne, že na tribúne za mohutným zápasníkom sa zrejme nachadzajú jeho sponzori a dobrodinci, ktorí sa vzápätí pokúšajú zbaviť magických ochrán Bushida, čo sa im nie veľmi darí. Mních vyráža skokom do útoku na oslabeného protivníka...

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.