Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Úvod
Pevnosť v bažinách (#40) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal Vajsman & Pekm   
Streda, 30 január 2008
40_uvod.jpgPortál svietil jasným svetlom a lákal dobrodruhov vstúpiť doň. Najprv ale museli odkamenieť svojich blízkych. Krakonoš sa toho hneď ujal. Keďže sa čerstvo naučil toto nové kúzlo neváhal ho hneď aj použiť na záchranu svojich druhov. Isa pomaly začal behať očami po miestnosti a zachvíľu sa mu aj do ostatných častí tela vrátil život. Veľký výdych dal najavo ostatným svoju vďaku a uľavenie od kamenného prekliatia.

Uplynul deň počas ktorého Marduk vyvolával svojho boha Pelora a ten mu zoslal množstvo jedla, s ktorým sa rozdelil s družinou. Krakonoš si znovu skúsil svoje čarodejnícke schopnosti a odkamenil Krissa. Netrvalo dlho a partia sa už hrnula nájsť pôvodcu tohoto celého zla, ale Isa zastavil svojích priateľov a jasným slovom, ktoré mu vyšlo priamo od srdca povedal: „Priatelia moji, keďže som sa posledných pár dobrodružstiev ocitol na hranici smrti, chcel by som sa teraz vydať za mojou láskou Petronelou. S týmto rozhodnutím Vás teda na istý čas opúšťam.
Družine to prišlo ľúto, nakoľko bol Isa najstarším členom družiny a nikdy sa nestalo, že by mal čo len zmienku o tom, že by družinu opustil. Partia sa rozlúčila a poľahky mizla v teleporte. Isa ešte chvíľku stál a váhal, ale už bolo rozhodnuté. Teleport po prejdení posledným dobrodruhom ako keby ešte chvíľku váhal a čakal na Isu, no napokon zmizol. swamp.jpgDobrodruhovia sa ocitli v neznáme. Navôkol boli samé bažiny a ich čuch im napovedal, že ani vzduch tu nie je moc dýchateľný. Ich oči ale spočinuli na hlinenom golemovi a na pôvabnej štíhlej dievčine ako sa dohaduje s golemom. Netrvalo dlho a družina sa vydala smerom k nim.

Dievčina sa poľahky otočila a nedôverčivým výrazom zaborila svoj zrak do prichádzajúcej družiny z ktorej sa ozval hlas.
Zdravíme ťa pekná deva. Máš nejaký problém?“ vyšlo z úst Bushida. Deva trochu zakrútila hlavou na znak, že nie a z úst jej vyšli slová: „Nie nemám problém pokiaľ mám 500 zl. Vtedy golem môj problém vyrieši a pustí ma ďalej.“  Nato sa zopár dobrodruhov pustilo do nie moc inteligentnej debaty s golemom. Ten aj od ostatných pýtal 500 zl. na hlavu, za prechod do neznámej krajiny. Dievčina skúsila svoj šarm a krásu aby ju golem vpustil bez platenia no na golema ľudská rasa moc nezapôsobila. Bushido sa ale s Krissom pobrali do presvedčovania úplne iným štýlom. Bushido ani sám nevedel ako skúsil na golema zapôsobiť a presvedčiť ho, že ho pán M. prepustil zo svojich služieb. Nato Kriss vytiahol písomnosť na ktorej bola podľa nich prepúšťacia správa. Golem stál bez pohybu v nemom úžase a pozeral na papier. Stále sa mu to nezdalo, že by ho pán M. po toľkých rokoch poctivej služby mohol zo dňa na deň prepustiť.
Ale to nemôže byť pravda, vždy som pánovi poctivo slúžil. Vždy som mu prinášal peniaze z mýta poctivo. To naozaj nemôže byť pravda!!“ „Ale veď tu je to písané čierne na bielom. Vieš nás posiela pán M. aj preto, že ťa má nahradiť modernejší golem. Predsa len vývoj ide dopredu.“ Snažil sa ho klamať Kriss a viditeľne mu klamstvo vyšlo. Golem tomu nemohol uveriť ale keď sa zahľadel do Bushidových jasných očí uveril, sklopil oči k zemy a pomalým smutným krokom odchádzal. Dievčina sa rozhliadla okolo seba a poďakovala družine, že nemusela zaplatiť. Na Krissovi už bolo vidieť nedočkavosť a tak sa pustil hneď do otázok: „Čo tu robí také milé stvorenie ako si ty?“ líškal sa jej. Dievčina sa na chvíľu odmlčala a potom sa jej z úst poslabšie vydrali slová: „Neviem, pamätám si len, že som spadla zo skaly a dobrý človek menom Tulla sa o mňa v horách postaral a zachránil mi život. Nemôžem sa akosi rozpamätať kto som a kam idem.“ Kriss nelenil a keďže ho kráska hneď zaujala použil na ňu fintu rýchleho okúzlenia: „Janette si to naozaj ty?“ „Ja neviem či som Janette.“ Vydralo sa jej neisto z pier. Marduk zvolal: „Zakúzlim zónu pravdy!“ a žmurkol na Krissa. Janette znovu prehovorila: „Nepoznám ťa, nespomínam si na teba.“ „Ale možno áno, skús sa sústrediť.“ Prerušil ju Kriss. Pokúšal sa ju presvedčiť že on ju pozná, čo sa mu aj podarilo ale Janette bola taká zmätená z celého stretnutia až sa odmlčala.

golem.jpgDobrodruhovia v rýchlosti vysvetlili Janette kam majú namierené a keďže Janette nemala kam ísť, podujala sa skúsiť šťastie s dobrodruhmi. Ako tak šli, zbadali pred sebou dve veže a za nimi sa týčila neveliká pevnosť. Zrazu z pochmúrneho neba priletel šíp, ktorý škrabol Krakonoša. Kriss sa naň pozrel a s utrápeným pohľadom ho poľutoval. No vzápätí aj mal prečo, lebo do Krakonoša mierili ďalšie dva šípy, ktoré mu ale moc vážne zranenia nespôsobili. Družina začala byť v strehu. Akoby z popod cestičky sa znenazdajky vyrútil obrovský jašter. Vyliezol z priekopy, ktorú ešte dobrodruhovia nemohli vidieť a rozbehol sa smerom k dobrodruhom, ale jeho rýchlosť načas spomalil mohutný fireball, ktorý vyslal za ohromujúceho zvuku, ktorý pripomínal zvuk lodných motorov mocný, lež za určitých okolností skromný čarodej Krakonoš. Táto udalosť rozzúrila jaštera, ktorý sa plnou rýchlosťou valil vpred. Po dobehnutí k dobrodruhom mu hneď Bushido a Kriss ustedrili mocné rany. Krakonošova sila sa ale znovu osvedčila a jašter zostal v polohe čakajúci na smrť. Jeho údy zmeraveli a nevedel sa ani pohnuť, hrýzť, škriabať, skrátka bol úplne paralyzovaný. Janette sa pripravila na svoj úder – vytiahla svoju magickú paličku a namierila ju na jaštera. Všetci čakali čo sa stane. Mávla ňou a z jej útrob vyšiel len dym a akýsi podozrivý sykot. Sklamaná sklopila oči a svoj pohľad uprela do neznáma. Bushido ale nelenil a dal zmeravenému jašterovi posledný smrtiaci úder. Jašterovo telo padlo bezvládne na zem. Janette aby bola aspoň trošku užitočná nelenila a bez veľkého vyzvania sa začala pomaly tajne zakrádať k vežiam.

Nebojácny mág pod ochranou kúzla vyliezol na príšeru, aby sa lepšie rozhliadol po okolí. Ale netrvalo dlho a leteli na jeho telo tri šipky, ktoré sa však odrážali od jeho tela a padali pred jeho pačmagy. Na jednej v predsunutých veží pevnosti zhliadla skupina známu postavu. Okamžite v ňom spoznali svojho druha - Baróna. Pravdepodobne sa stal zajatcom tejto chátry, ktorá naviac slúži podlému pánovi M. Padlo okamžité rozhodnutie na vyslobodenie strateného druha. Janette (domácky sa ujalo Žaneta) sa pokúšala priplížiť bližšie, zabúdajúc, na čo sa tam vlastne plíži. Medzitým skupina nadviazala kontakt a začalo vyjednávanie. To však skončilo ešte skôr ako poriadne začalo, pretože Žaneta bola odhalená. "Plán B! Spusti plán B!" volal Bushido na Krakonoša. Ten okamžite pristúpil k druhom a prehovoril tajomné litánie mocného zaklínadla. To ich teleportovalo v zlomku sekundy na vežu kde bol Barón aj so svojími vezniteľmi. Spustila sa mela. Kriss hneď po teleportácii pocítil na svojom tele mocné ostrie nepriateľa a na chviľku stratil rovnováhu. Bol to ťažký úder ale jeho telo už zažilo aj horšie rany. Dobrodruhovia po teleportácii mali značnú prevahu nad nepriateľom, ktorého poľahky premohli. Marduk použil svoje dovednosti a Krissova ťažká rana sa začala hojiť. Dobrodruhovia už nečakali ani chvíľu uvoľnili z pút Baróna a rozbehli sa dole schodmi na nádvorie. Tam videli v strede studňu a po okrajoch malé chatrče. Družina sa rozdelila a Bushido sa vydal s Barónom na pravo, ostatní šli vľavo. Malí domorodí hobiti ktorí nečakane vyskočili spoza svojich domčekov a znenazdania zaútočili ich na chvíľu zaskočili, avšak druhovia už boli skúsení bojovníci. Bushido a Baron tiež narazili na nepriateľa. Bushidova rana zasiahla nepriateľa tvrdo a očakával to isté tyranosaurus.jpgod Baróna. Nevedel, že tú tvrdú ranu dostane on a to rovno od vyslobodeného Baróna. Karta sa obrátila a Bushidovi v momente napadla jediná myšlienka. „Žeby Barón nebol Barón?“  Marduk zanechal boj bojom a odišiel otvoriť padací most aby sa aj Janette mohla pričiniť k dielu. Janette nelenila a po ľahkom súboji v druhej veži s hobitom, utekala k otvárajúcemu sa padaciemu mostu.

Raz dva sa ocitla v zúrivom boji na nádvorí a rýchlym pohľadom zhodnotila priebeh boja. Do očí jej padol pohľad ako Baron mohutným mečom seká polonahého Bushida. Nelenila a znovu skúsila svoju magickú paličku. Pre tentokrát bola s jej účinkom spokojná. Bushido využil šancu a položil Barona na kolená. Odtiaľ bola cesta už len na smrť. Boj sa tiahol k víťazstvu, ked spoza brány započuli prichádzať nič netušiacich nových nepriateľov. Marduk nelenil a zavrel padací most. Bushido sa vydal prehľadávať malú pevnosť búdku po búdke keď za poslednou chatrčou v ľavom rade našiel vykopanú jamu zakrytú mrežou. V nej spoznal telo pravého Baróna, ktorý bol tak zoslabnutý, že nevládal ani kričať. Na jeho tele bolo vidieť množstvo poranení a to, že si toho veľa vytrpel. Bushido sa ho snažil z jamy vytiahnuť a stabilizovať.

Prichádzajúcim nepriateľom po chvíľke došlo čo sa deje ale už bolo neskoro. Ich nohy síce nabrali opačný smer ale Krakonošove mocné kúzla na seba nenechali dlho čakať. Zo zeme vyrástli mocné chápadlá a troch si pevne privinuli k sebe. Dvom sa podarilo utiecť, ale nie nadlho. Marduk vyslal svoje mocné spaľujúce kúzelné svetlo, ktoré zasiahlo dvoch utekajúcich zbabelcov. Krakonošov hnev neutíchal a vyslal svoj obľúbený firebal, ktorý bol predurčený k úspechu. Janette opäť použila svoju mocnú paličku a posledný nepriateľ zavrávoral pod magickým zranením. Padol na šíp, ktorý bol zapichnutý v jašterovi a napichol sa na neho, čím sa z jeho tela vytratil aj posledný prejav života.

Skupina sa dala ako tak dokopy, objavila poklad v pevnosti ale aj u vracajúcich sa nepriateľov. Tí sa akurát vracali z úspešného ťaženia a vrecká mali plné zlatiek. Taktiež sa skupina pomocou Mardukových kuziel vyliečila a Baron všetkým poďakoval za svoju záchranu. Po týchto obnovách zdravia, peňazí a dobrej nálady sa skupina vybrala cestičkou priamo do Arabelu.

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.