Bleskovky

Flákame to docela, cez leto sa nič nedialo, na zimu sa vrhneme opäť na D&D. (Okrem toho nám ukrajuje veľa času World of Warcraft Smile)

 

Login

Pátranie po Barónovi (#38) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 
Napísal Zaac   
©tvrtok, 17 január 2008
38_uvod.jpg…pár krokov delilo skupinku od brán Arabellu, pár chvíľ ubehlo od smrti hraničiara Isu, ktorý teraz už ako mŕtve bremeno visel Bushidovi cez plece. Pomalým krokom sa družina dovliekla pred hrad baóna Rosenberga, kde dúfali že zastihnú mocného klerika, ktorý pred pár dňami oživil druida Krasomila.

Mardukovi bolo umožnené predstúpiť so žiadosťou o pomoc pred baróna, ovšem Rosenbergov známy klerik sa už pred pár dňami vrátil do Suzailu a barón nebol ochotný ho povolať znova. Družina opäť raz sklamaná prístupom ich lénneho pána sa pobrala aj s mŕtvym druhom von z mesta, kde na dohľad hradieb postavil Krakonoš svoj zázračný domček.

Marduk sa napriek nedostatku skúseností podujal na riskantnú vec – pokus o oživenie Isu pomocou zázračného zvitku nájdeného kedysi dávno počas putovania družiny po kraji. Požiadal druhov aby ho nechali s mŕtvym v domčeku osamote. Započal prípravy na rituál oživenia, najskôr sa napil rumu, potom sa napil rumu trošku viac, vyhrnul si rukávy, napil sa rumu, zhlboka sa nadýchol a napil sa rumu. Otvoril zvitok, text sa mu zmätene pohyboval pred očami, napil sa preto poriadne rumu a hľa, jeho zrak sa zaostril a magické písmo cleric_heal.jpgjasne vzplanulo. Marduk sa sústredil a vďaka štúdiu, rumu a moci svojho boha rozoznal spletité kúzlo, ktoré mu ešte nejaký čas bude odopreté sa naučiť. Odkašlal si, nasucho prehltol a jasným hlasom prečítal magický text. Písmo zažiarilo ešte jasnejšie a pomaly zmizlo z pergamenu. Isa sa pohol a zasipel „vodúúú“, Marduk mu pohotovo poskytol súdok s rumom, Isa sa zhlboka napil, vypúlil oči a rozkašlal sa. Marduk ohromený svojou mocou a mocou rumu skrz boha Pelora sa napil tiež. Kým sa Bushido po dlhšom čase odhodlal vojsť do domčeka, klerik s hraničiarom už boli v dobrej nálade a veselo hučali potužení alkoholom. „Kua snáď ste to všetko nevysali vy chamraď !“ zahučal Bushido a už sa naťahoval po takmer prázdnom súdku.Zrazu si každý chcel pripiť s oživeným Isom, Marduka uznanlivo potľapkávali po pleciach a velebili Pelora.

Ráno bolo ťažké, Krakonoš vstal ako prvý a počal šuchotať po miestnosti, zbieral svoje arkánne predmety a šomral na bolenie hlavy. Ozvalo sa nesmelé zaťukanie na dvere, ktoré ovšem druhom znelo akoby im do hlavy búšili ťažké kladivá. Bushido čulo vyskočil, ale opica ho priklincovala späť na posteľ, búchanie sa ozvalo znova, tentokrát silnejšie. „dosť bolo mučenia, odíď zlý duchu !“ zachrčal Marduk, Bushidovi sa podarilo pozviechať a otvoril dvere „Któó, čóó ?“ žmúril nechápavo do neskorého raňajšieho slnka. Pred dverami stál malý chlapec oblečený v otrhaných háboch,  bez slova mu podal akýsi zvitok a zdúchol. Majster arkánnych umení Krakonoš ho otvoril a dočítal sa, že pán M. drží v zajatí Barona, priložená bola aj mapka kde nájdu jaskyňu s ich druhom. Všetkým bolo jasné že ide o ďalšiu pascu záhadného pána M. ktorého drzosť už začínala byť otravná. „Navrhujem doplniť zásoby, pár dní si oddýchnuť a pobrať sa do tej jaskyne, nemáme veľmi na výber“ konštatoval Krakonoš.
Pobrali sa teda do Arabellu, kde si zaplatili nocľah na 3 noci v slušnej krčme. Bushido s Isom nelenili, zbehli do blízkeho domu zábavy, kde na ich prekvapenie stretli Angelónu, s ktorou už Bushido mal nejaké skúsenosti. Zaplatili jej prenájom na 2 dni, s čím na jej smolu súhlasila. Mnohokrát za tieto dva dni bola za svoje zradné chovanie pri Knightwoode vytrestaná do análu, mnohokrát chcela radšej vrátiť poplatok, až sa jej to nakoniec zapáčilo a na sklonku druhého dňa sa nechcela od Bushida a Isu odlúčiť. Medzičasom čo si dvaja junáci užívali, si Krakonoš kazil zrak nad písaním magických zvitkov a Marduk ponorený v rume a modlitbách vyrábal posilujúce magické nápoje, dýchajúc odporné exhaláty, ktoré mu spôsobovali halucinogénne stavy. Po troch dňoch týchto radovánok sa družina vybrala nakúpiť poživeň a vybavenie na cestu do jaskyne v horách, kde mal byť väznený ich kamarát Baron, i vydali sa na cestu, ktorá mala trvať pár dní.

gorgona.jpgPo dvoch dňoch putovania si zrazu Hraničiar Isa všimol v lese po pravej strane vydupanú cestičku od akéhosi veľkého zvieraťa, upozornil na ňu družinu a keďže smer sa zhodoval s polohou jaskyne na mapke, vydali sa tým smerom. Skupinu viedol skúsený horal Isa, čo bolo ich veľké šťastie, pretože ich včas upozornil na obrovského kovového býka stojaceho pri ústí jaskyne na malej lúčke, vydychujúceho zelenú paru. Krakonoš sa mu prizrel bližšie z tieňa hustého lesa a oznámil skupine, že ide o agresívneho netvora známeho ako Gorgona, ktorý dokáže svojich otráveným dychom premeniť na kameň akékoľvek neopatrné živé stvorenie. Isa preto s Krakonošom vyhútali plán, Isa vyláka býka ich smerom a keď bude blízko, čarodej vyvolá magické dimenzionálne dvere, ktorými sa dostanú až do vstupného otvoru jaskyne za býkovým zadkom. Finta sa skutočne podarila a o chvíľu sa už celá skupinka krčila v tme vstupnej chodby do jaskyne, zatiaľ čo býk zúrivo funel a hľadal ich po lese. Po zakúzlení potrebných kúziel ako Videnie v tme a Svetlo sa skupinka vybrala prepátrať podzemie. Bushido opatrne našľapoval pár krokov pred ostatnými a v blízkej miestnosti včas zahliadol tri obrovské hnijúce postavy, ktoré rozpoznal ako veľké zombie. Informovaná skupina nebojácne vkročila do zombie.jpgmiestnosti a zaútočila na zombie. Marduk pozdvihol svätý symbol a požiadal svojho boha Pelora o podporu, zombie ovšem žiara ktorú symbol vydal len trošku spomalila  a už sa hrabali na skupinu. Bushidove ruky a nohy s amihli vzduchom obrovskou rýchlosťou, ovšem jeho svaly zrejme potrebovali väčšiu dávku adrenalínu ako dve hnijúce mršiny, takže rany dopadli s pomerne malou silou, to už ale vyletelo zozadu mračno Isovych šípov a všetky sa neomylne sa zabodli do hlboko veľkej zombie, potrhali jej hnijúce mäso a spráchnivelé kosti, tak že sa ledva udržala na nohách. Z Krakonošových rúk vyleteli ohnivé gule a explodovali medzi skupinkou nemrtvých. Marduk vyslal ich smerom paprsok spaľujúceho svätého svetla, ktoré preniklo dávno mŕtvym mäsom príšer so zničujúcou očistnou silou. Po ďalších troch salvách šípov a čoraz silnejších Bushidových kopancoch a buchnátoch bolo po boji. Adrenalín v žilách velil vpred ! a skupinka sa preto bez váhania vybrala do najbližšej chodbky, kd eich privítal podivný tvor s klepetami, ktorý na nich škaredo pozeral. „Kuš potvora !“ zahrmel hlas mnícha a mocnými buchnátmi príšeru dezorientoval a omráčil. Presne mierené Isove strely a rany Mardukovým ťažkým palcátom rýchlo ukončili život úbohého stvorenia. Družina sa ocitla pred zavretými dverami z chatrných malých latí. Isa s Bushidom skúsene priložilo ucho k škáram a načúvali. Počuli šuchot a temné vrčanie, ktoré už kedysi na svojich cestách počuli a identifikovali skupinku viacerých nemrtvých.
Po vtrhnutí do miestnosti, zistili, že zaskočili skupinu piatich múmií. Isa zamieril a vystrelil po najbližšej, Bushido priskočil skokom plavmo a jeho päste zaduneli na spáchnivelých obväzoch najbližšej.  Krakonoš vyvolal spod zeme spleť čiernych chápadiel, ktoré počali omotávať príšery, Marduk opäť jasným hlasom vyzval Pelora aby mu dal silu zničiť nečisté príšery zo záhrobia, na čo sa tri múmie okamžite rozpadli na prach a ďalšie dve sa snažili ujsť čo najďalej od jasného očistného svetla.

mummy.jpgOvšem kým sa obrátili na útek stihli hrozivo zasyčať a vrhli na skupinu hrozivý nenávistný pohľad svojich žiariacich očí. Isa aj Krakonoš sa preľakli a vzali nohy na plecia, utekajúc smerom k východu z jaskyne. Bushido , klerik Marduk  a húf čiernych chápadiel zrazu osameli v diere pod zemou s dvomi múmiami, zvíjajúcimi sa v spleti chápadiel. Bushido sa pokúšal s nie príliš veľkým efektom vrhať po múmiach hviezdice, vyčerpaný Marduk len bezmocne zvieral v rukách palcát, stojac pred šľahajúcimi chápadlami. Netrvalo dlho a kúzlo pominulo, múmie sa opäť otočili na zostávajúcich dvoch členov družiny. Bushido sa pustil do boja, zatiaľ čo Marduk ho zozadu podporoval liečivými a posiľujúcimi kúzlami, takže po chvíli bolo po boji. Medzitým sa v hrôze utekajúci Krakonoš a Isa ocitli vonku z jaskyne, kde ich vítal ich známy – kovová príšera pripomínajúca býka. Pre zmenu teda vzali opäť nohy na ramená, utekajúce tentokrát pred kokovým monštrom Keď odbehli hlbšie do lesa , tesne mimo dosah Gorgony, Krakonoš rýchlo položil Isovi ruku na rameno, zamumlal zaklínadlo a obaja sa zrazu ocitli na čistinke pár sto siah od svojho pôvodného miesta...

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.