Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Vražda druida (#35) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal Pekm   
Pondelok, 24 december 2007
35_uvod.jpgRáno na štvrtý deň sa prebrala družina a pripravili pohreb taký ako sa patrí pre telom malého ale dušou veľkého dobrodruha. Po pohrebe zrazu všetci až na Krakonoša zistili, že papiere z banky z Imersea sú rozmočené, roztrhané a nečitateľné.

Krakonoš mal totiž papier v tube, ktorá je nepremokavá a tak sa mu uchovali aj jeho kúzelné scrolly a aj papier z banky. Družina sa po pohrebe išla pozrieť na pláž čo všetko vlastne vyplavila voda zo stroskotanej lode. Krakonoš našiel súdok s rumom čo ho celkom potešilo. Bushido zase zbadal na pláži ležať tri telá. Jedno bolo už mŕtve ale ďalšie dve žili ale spali. Bol to kapitán Lorenz a ešte jeden človek. Bushido ich zobudil a pýtal sa Lorenza. „Kde sme to stroskotali? V ktorej časti jazera sa nachádzame?“ Lorenz sa poobzeral a odpovedal. „Sme kúsok od miesta kde sme sa mali dostať, takže určite nie sme ďaleko od miesta určenia.“  Medzitým k nim prichádzajú Kriss, Isa a Krakonoš. „Kto je ten človek čo tu leží?“ Pýtajú sa ukazujúc na človeka ležiaceho na pláži vedľa kapitána Lorenza.
 „Volám sa Marduk a nebol som členom posádky ale takým istým cestujúcim ako vy. Chcel som sa tiež zviesť na druhú stranu jazera. Mimochodom nemáte nejaký alkohol?“ obracia sa na skupinu. Krakonoš mu z ťažkou rukou podáva súdok s rumom a Marduk si poriadne uhne. „Jááááj to je dobrota. Čo tu vlastne robíte? A kam idete?“ pýta sa skupinky.
No sme na ceste za zlým druidom, ktorý tu terorizuj okolie a má vykúzliť nejaké strašné silné a zlé kúzlo, ktorému musíme zabrániť.“ Odpovie Isa.
Hmm a nehnevali by ste sa keby som išiel s vami?“ pýta sa Marduk.
No to síce nie ale čo vieš resp. ako by si nám mohol pomôcť?“ spovedá ho Bushido.
Ak by bol niekto zranený tak by som ho mohol vyliečiť. A mohol by som ešte trošku s toho rumu?“ usmieva sa Marduk pri pohľade na súdok rumu. Krakonoš na neho hodí zamračený pohľad, ale predsa mu podáva súdok na pár glgov. basilisk.jpg

Ešte ani Marduk nedopil a už sa z poza skaly vynoril obrovský jašter. „Bazilišek, pozor vie uhranúť pohľadom!!“ upozorňuje Krakonoš a znovu sa raz potešil, že pozorne číta všetky knižky. Kapitán Lorenz, keď videl túto príšeru, sa okamžite rozbehol pozdĺž pláže preč od Baziliška. Nezastavil ho ani krik členov družiny a už ho vidia len ako malú postavu. Bazilišek sa tu ako každé ráno ide najesť a pozrieť či náhodou znovu nestroskotala nejaká loď a nevyplavilo z nej nejaké dobroty vrátane mŕtvych ľudí. Určite nečakal, že niekto prežije a tak sa vrhne na skupinu. Kriss sa snaží nepozerať na baziliška a vyťahuje z batohu zrkadielko. Bushido uteka k baziliškovi a je to práve on, kto sice rozdá prvé zranenia veľkému jašterovi ale zároveň aj dostane poriadny kúsanec. Nahnevaný bazilišek pozrie na skupinu smerom, kde stoja Marduk, Krakonoš a Bushido. Ten spolu s Krakonošom stihne uhnúť pohľadom ale Marduk snáď kvoli tomu rumu a rozostrenému zraku pozrie do očí baziliškovi a okamžite sa premení v kameň. Isa útočí s privretými očami a podľa tieňa na baziliška a snaží sa mu vystreliť oko. Krakonoš sa snaží na neho útočí kúzlom fireball ale keďže jašter má rezistenciu tak sa mu kúzlo nepodarí. Kriss pomocou zrkadielka zaútočí mečmi a seká do jaštera. Bohužiaľ nevidí, že tomu jeho údery vôbec resp. len minimálne ubližujú aj keď by taká rana zabila hneď aj medveďa. Bushido sa ho snaží s päsťou omráčiť ale jeho pokusy nie sú úspešné a tak to po dvoch pokusoch prestane skúšať a bojuje bez omráčujúcich úderov. Po urputnom boji, kedy sa Krakonošovi na druhý pokus podarilo zakúzliť fireball a Isa prešpikoval jeho telo šípmi a Bushido zasypal jeho telo údermi pästí, jašter padne mŕtvy na zem. Krakonoš prichádza k Mardukovi a niečo si mrmle popod nos. Vyťahuje papier a pod jeho kúzlami sa mení Marduk s kameňa znovu na živého človeka.

A tak sa celá skupinka znovu púšťa do dobrodružstva. „Poďme najskôr do tej dediny pozrieť a popýtať sa niečo bližšie.“ Navrhuje Bushido. A tak sa skupina vyberie do lesa a skúma stopy v hline, ktoré by naznačovali, ktorým smerom je dedina. V tom si Bushido všimne cestičky, ktorá vedie pomedzi stromy a tak sa vyberú po tejto stope. Po pár hodinách cesty prichádzajú do dediny na čistinke. Je tu cca 14 domov a všade je ticho. Ohniská sú vyhasnuté, z ani jedného domu nestúpa dym a nikde nevidia ani jedného človeka. Dobrodruhovia sa chopia zbraní a pozorne pristupujú k prvému domčeku. Po jeho otvorení sa im naskytne nepekný pohľad. Na lôžkach ležia tri krásne ale mŕtve ženy. Veci sú v domčeku porozhadzované a na zemi sú porozbíjané hlinené nádoby. Kriss ide bližšie k ženám a hlási: „Boli dobodané, majú na tele veľmi veľa bodných rán.
Alebo boli otrávené lebo okolo úst majú uschnutú penu.“ Oponuje mu Krakonoš.
To sa teraz asi rýchlo nedozvieme. Nesmieme ale zabúdať, že dnes musíme zabrániť tomu druidovi vyvolať to mocné kúzlo tak sa tu nezdržujme a skúsme ho nájsť.“ Popoháňa skupinu Bushido.
Nazrú do ostatných domčekov ale nikde žiadna zmena a vo všetkých ich čaká ten istý obraz. Všetci sú mŕtvy a nikde sú neni žiadne stopy, ktoré by ukazovali čo sa tu vlastne stalo. Tak sa skúsia poobzerať a pohľadať nejaké ďalšie stopy na zemi, ktoré by ich naviedli k správnej ceste k druidovi. Nakoniec Isa a Kriss nájdu stopy, ktoré vedú poza dedinu. Tak sa skupina vydáva po stopách a zároveň sledujú okolie aby ich niečo nenapadlo. Asi po dvoch hodinkách sa zrazu stopy vynárajú z lesa a vedú na pláž. Na nej je vidieť, že tu kotvila veľká loď. Na zemi však už nie je ani stopa po nejakých bytostiach, a už duplom nie stopy po druidovi.
No a tak mi teraz povedzte ako nájdeme toho druida? Radšej sa napime.“ Navrhuje Marduk. „Nie, teraz nie, podľa mňa je potrebné vrátiť sa späť k tej dedinke a rýchlo nájsť nejaké iné stopy.“ Hovorí Kriss a všetci sa vyberú späť k dedine.

Keď tam dorazia je už poobede a pomaly začínajú byť všetci nervózny lebo čas sa kráti. Znovu sa Isa a Kriss snažia hľadať stopy ale jediné stopy, ktoré nájdu sú vlčie a iných zvierat. Zrazu sa v lese niečo mihne. Spoza stromu zrazu všetci zbadajú vlka, ktorý uteká lesom. „Rýchlo za ním. Je to asi znamenie a naša jediná šanca.“ Vraví Isa.  Celá skupina sa vyberie za vlkom a ten ich dovedie k čistinke na ktorej sa nachádza prístrešok z dreva, lístia a machu. Bushido sa hneď vyberie do prístrešku ale to čo uvidí ho moc nepoteší. „Je prázdny.druid2.jpgSkonštatuje. Na konci čistinky zrazu Marduk zbadá jaskyňu. „Aha jaskyňa, možno bude tam, poďme sa tam pozrieť.“ Ako sa blížia k vchodu idú v dvojzástupe a zrazu pred vchodom sa prvý štyria prepadnú a padajú dole do jamy. Hore zostane len Isa. Tí ktorí padajú si nestihnú ani uvedomiť, že padajú keď tu zrazu šikovný mág zamrmle kúzlo a všetci sa začnú pomaly vznášať dole. Ako pomaly doplachtia dole všimnú si, že na spodu jamy sú ostne skoro po celom dne jamy.

Uf..ešte šťastie, že sme tam nepadli celou silou.“ Oddýchne si Marduk.
Hej Isa zhoď nám dole lano!“ kričí Kriss a potom čo sa zvezie lano tak sa vyšplhá hore. Potom už vyťahujú spolu s Isom všetkých ostatných členov družiny. Keď boli všetci hore rozhodli sa pozrieť do jaskyne. Ako vkročili dnu, videli dlhú tmavú chodbu a Bushido počul fičanie vetra. Krakonoš rozsvietil svoju magickú palicu a tak sa pustili dnu do chodby. Po pár krokoch videli vysokú veternú stenu. Všetci sa pred ňou zastavili a Kriss cez ňu hodiť za hrsť hliny čo našiel na zemi. Všetka hlina sa mu však vrátila späť a veterná stena zostala. Za ňou bolo možné rozoznať postavu s dvomi zvieratami. Keď Krakonoš zbadal postavu a videl čo za prekážku sa to nachádza pred nimi vykúzlil dispel magic a stenu zrušil. „Haló, môžeme sa nejako dohodnúť?“ skúsil na druida prehovoriť Marduk. Žiadna odozva, len príkaz vlkovi a levovi aby rozkúskovali narušiteľov kľudu. Vznikne podivné klbko tiel v malej miestnosti, kde sa začne boj. Druid skôr ako sa pripojí k bitke stlačí runami vytvorené tlačítko na stene.
Aach tak sa mu to podarilo.“ pomyslí si Bushido a začne päsťami búšiť do vlka. 
Marduk sa znovu snaží prihovárať druidovi. „Halóoo naozaj sa nedá nejako dohodnúť?“  Na tieto jeho slová precedí medzi zubami druid vetu: „Čo tu zase chcete, neotravujte ma a zmiznite.“ a zvolá blesky z nebies ktoré trafia na konci stojaceho Isu. Netrvalo dlho a druid, vlk a aj lev padnú na zem mŕtvy.

Nejaký bol slabý na to, že to mal byť silný, zlý druid...“ uvažuje Marduk.
Nebol to nejaký omyl? Skúsim sa pozrieť von do toho príbytku, či tam niekto nie je.“ Zvolá Bushido a už sa rúti von. Ako prebieha popod jedno miesto chodby zrazu sa mu všetky peniaze premenia na kameň. Keďže by bol príliš zaťažený tak nechal všetky kamene v chodbe  a preskakuje prepadnutú jamu. Prehľadá príbytok na čistinke ale nič v ňom nenájde. Vracia sa k ostatným členom družiny s dvomi zlými správami. „Iný druid vonku nie je a k tomu som prišiel o všetky svoje peniaze. Je to tu v týchto miestach v chodbe.“ Ukazuje ostatným dobrodruhom. Tých ale teraz zaujíma viac jedna truhla v rohu miestnosti. Keď ju otvoria spustí sa pasca ale nikoho netrafí. Vnútri nájdu poklad skladajúci sa z pár magických vecí, peňazí a prsteňov. Všetko si spravodlivo rozdelia a nakoniec urežú hlavu mŕtvemu druidovi ako dôkaz, že splnili úlohu od pána Rozenberga. Ako ale teraz prejsť s týmito pokladmi von?

Krakonoš sa ponúkne a pomocou jeho kúzla teleportu sa všetky peniaze dostanú von z jaskyne bez strát. Marduk sa s týmto neuspokojí a prezerá chodbu a miesto kde sa peniaze premenili, veľmi dôkladne. Skúsi nájsť prítomnosť mágie a po úspešnom zakúzlení zistí, že v tom mieste je okolo celej chodby magický kruh. Pokúsi sa ho odkúzliť tak aby mohol bezpečne prejsť aj so svojimi peniazmi. Na jeho údiv sa mu podarí magický portál odkúzliť a tak víde z jaskyne aj so svojimi peniazmi bez problému. Zvyšok družiny uznanlivo krúti hlavou. Vonku všetci čakajú nejaké peklo z dôvodu toho, že druid stihol stlačiť gombík v jaskyni ale nič také sa vonku nedeje a ani nič nenaznačuje, že by to takto mohlo byť.
A tak sa družina vyberie do mesta Arabel keďže dedinka Pornvillige je už vyvraždená. Na druhý deň cesty však z boku, z lesa na nich vybehne veľká príšera. Skupina je prekvapená a zase si to hlavne odniesol Bushido. Schytal poriadnu ranu veľkými tlapami. Zvyšok sa pustí do príšery a ona ešte raz stihne zaútočiť. Na ďalší ťah sa už nedostane, pretože všetci sa do nej pustia a vynikajúce a najsilnejšie údery slaad.jpgBushida a Krissa, ktorý tak silno ešte nikdy neudierali resp. nesekali ukončia život tejto pekelnej príšery. Skupina zostane v dileme či ísť po ceste, ktorou vybehla príšera a skontrolovať, či sa náhodou neotvoril portál z iného sveta, alebo ísť zaniesť hlavu mŕtveho druida do Arabelu. Nakoniec sa zhodnú, že najskôr odnesú „trofej“ do Arabelu, zoberú odmenu a potom prípadne pôjdu po týchto príšerách. Ak by sa ich samozrejme objavilo viac. A tak sa vybrali na posledný deň cesty smerom k Arabelu.

K večeru už vidia v diaľke obrys mesta a už sa tešia na peknú a mäkkú posteľ zdieľanú s dievčatami, keď im oznámia, že zabili zlého druida. Keď sú pri mestských bránach stane sa niečo čo asi nikto z družiny nečakal. Zrazu sa z mesta vyhrnie asi 50 pozuby ozbrojených príslušníkov elitnej gardy Rozenbergovej armády a obkľúčia celú skupinu. Z mesta vystúpi veliteľ armády a prihovára sa členom družiny.
Okamžite odovzdajte všetky veci čo máte pri sebe okrem ošatenia a ozdôb. Napr. prstene a náhrdelníky si môžete nechať. Zvyšok okamžite pustite na zem a nepokúšajte sa o nič nepredvídané!!
Celá družina stojí vonku ako obarená a síce s nevôľou ale predsa odovzdajú všetky veci na jednu kopu. „Čo sme spravili? Čo sa stalo? Prečo s nami zaobchádzate ako s väzňami a zločincami? Pán barón Rozenberg o nás vie a určite toto vaše správanie nezostane len tak bez trestu!“ horlivo sa bráni skupina – hlavne Isa.
No jediné čo ešte povie veliteľ jednotky sa im ťažko počúva : „Teraz vás odvedieme do väzenia kde vás zamkneme a tam zostanete až do zajtra. Zajtra si vyberiete jedného člena, ktorý predstúpi pred p. Rozenberga a dozvie sa prečo ste zavretý!
Po jeho slovách celú skupinu stráže odvedú do väzenia a všetkých zamknú v jednej veľkej cele.

Comments
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-13 16:27:45
kfz-versicherung-doppelkarte reise-versicherung-fargo eidesstattliche-versicherung-borke kranken-voll-versicherung finanzgewerbe-versicherung-unfallversicherung-deutschland-privat
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-13 21:30:13
rente versicherung vergleich privat reise versicherung fargo auto versicherung steuer berufsunfaehigkeit versicherung vergleich beratung versicherung kfz berechnung
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 14:18:54
haftpflicht riester vorsorge hdi versicherungen deutsche internet versicherung
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-15 10:59:27
online business Słowa kluczowe forex broker forex cup day trading
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-15 15:12:47
hyip invest earn cash forex currency trading learn forex trading forex markets
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-15 15:21:43
forex markets forex education forex day trading system forex tester forex platform

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.