Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Meniny

Sobota, 20. apríl 2024

Dnes má meniny
Marcel
Zajtra má meniny
Ervín

RSS


Úvod
Dizajnérske poznámky a prehľad Tau PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 
Napísal Joe   
Streda, 12 december 2007
Dizajnuvod.jpgBojovníci Impéria Tau, jasajte! S novou verziou Kódexu (2006) prichádzajú nové čerstvé jednotky, technológie a vozidlá, ktoré vám pomôžu vo vašej snahe vniesť do galaxie poriadok. Impérium Tau za posledné storočia rapídne rástlo a teraz začína tlačiť na hranice ostatných veľkých vesmírnych mocností, ako je napríklad Impérium človeka. Tau sa snažia priniesť múdrosť Ethereálov na ľudské svety, ale cisárstvo o tom nechce ani počuť. Tento nový Kódex nás prenesie na hranice galaxie, kde sa Tau pripravujú na Tretie obdobie expanzie. Zhromažďujú vojská do vojny.
 
Nadvláda Tau sa rýchlo rozširuje. Ako uznanie ich víťazstiev v mene Vyššieho dobra bol ich nový Kódex nazvaný Impérium Tau. K dispozícii sú tiež kvalitné miniatúry, reprezentujúce nových spojencov Tau – Vespidov. Tento lietajúci hmyz pochádza zo sveta, na ktorom sa nachádza silný kryštáľ, produkujúci typ radiácie, ktorý je v kombinácii s
 image001.jpg

 Ethereál Tau

novou puškou Tau schopný účinne zabíjať Vesmírnych mariňákov.

V skutočnosti Zemská kasta v posledných 5 rokoch od prvej expanzie Tau do vesmíru horlivo pracovala a vytvorila pre účely dosiahnutia cieľov tajomných Ethereálov ešte dokonalejšie a silnejšie zbrane.

“S každým novým opakovaním existujúceho armádneho zoznamu prichádzajú nové hračky na hranie,” hovorí Andy Hoare. “Zbrojnica Tau bola rozšírená a poskytuje hráčom nové možnosti, ktoré sú konzistentné so smerovaním Tau stále k novým technológiám. Tau majú napríklad dobrý zrak, ale zaostrujú omnoho horšie ako ostatní humanoidi. To vysvetľuje ich ‘priemernú’ Streleckú schopnosť. Minulý Kódex im poskytol zameriavacie pole, montované na vozidlá, ktoré je sofistikovaným zameriavacím systémom. Odvtedy ho Tau vylepšili a môžu ho používať aj v bojových oblekoch a obísť tak svoju fyzickú nevýhodu.“
 
Boli pridané nové vozidlá – nový tank a klzák. “Sky Ray poskytuje nepriamu bodovú streľbu,” vysvetľuje Andy. “Slúži  popri tímoch Tau so značkovačmi, používa svoje navádzané strely na zničenie cieľov mimo dohľad a zvýrazňuje vzájomnú závislosť armády Tau,” hovorí Andy. “Piraňa je úplne niečo iné. Je to ľahké prieskumné vozidlo, ktoré operuje v eskadrách po maximálne 5 modelov a najúčinnejšie je pri obsadzovaní cieľov.”

 image005.jpg

 Disperzný oblek XV25

V skutočnom svete bola prostredníctvom pokroku v technológii plastov umožnená produkcia týchto modelov. “Zvyšovanie digitalizácie procesu dizajnu pomáha Citadele vytvárať stále lepšie modely. Konečne tiež dospela rýchla tvorba prototypov,” vysvetľuje nám Andy. “Rozhodli sme sa tohoto faktu využiť. Modely, ktoré boli predtým príliš zložité na spracovanie, sa zrazu stali prístupnými, takže sme ich vyrobili,” všetko samozrejme v rámci Vyššieho dobra. Imperiálni velitelia sa síce proti tomu ohradia, ale ak ich nemôžete poraziť, spojte sa s nimi. Tau privítajú každého!

OHNIVÍ BOJOVNÍCI

"Dobre vyzbrojení a obrnení, Ohniví bojovníci tvoria základnú kostru filozofie kombinovaných síl Tau.”

Smrteľná pechota. S rýchlopaľnými puškami, Silou 5 a dostrelom 30” môžu byť Ohniví bojovníci pre veľa nepriateľských armád nočnou morou. Skúste aplikovať taktiku „veľa kusov, veľa plusov“. Pri 10 bodoch za model dokážete do 1500-bodovej armády umiestniť poľahky aj 72 Ohnivých bojovníkov. Au!
image007.jpg 

 Ohniví bojovníci majú záchranu brnením 4+


Ostreľovači. Tímy ostreľovacích dronov pozostávajú z pozorovateľa a troch dronov. Do armády môžu byť vybrané maximálne tri takéto tímy ako jedna ťažká podporná pozícia (Heavy support choice). Keďže je každý tím relatívne lacný, môžete sústrediť viacero striel na jedného otravného nepriateľa a prinútiť ho hádzať testy na zrážanie (Pinning test).

 image009.jpg

 Pozorovateľ a ostreľovacie drony


PIRAŇA

"Piraňa je do boja vysielaná v eskadrách po jednej až piatich a je ideálnym nástrojom na ohrozovanie osamotených nepriateľských jednotiek.”

image011.jpg 

Veľká rýchlosť Piraní ich predurčuje na obsadzovanie cieľov ku koncu bitky. Musíte si ale dávať pozor – s pancierom 10 sú Pirane zaujímavým cieľom pre ľahké zbrane aj tých menej skúsenách rás.

image013.jpg 

 
Piraňu riadia dvaja piloti Tau. Jeden ovláda riadenie a druhý zbraňové systémy. Oddeliteľné bojové drony tvoria časť výzbroje vozidla. Piraňa môže vymeniť svoj rýchlopaľný kanón za fúzny blaster, čím sa z nej stáva výborný lovec tnkov. Vozidlá Tau používajú silné antigravitačné motory a Piraňa tu nie je výnimkou. To znamená, že sa správa ako klzák.

 image015.jpg

 klan T'olku

 klan Sa'cea

 klan T'au


BOJOVÉ OBLEKY

"Bojové obleky ostávajú jedným z hlavných znakov armády Tau. S niekoľkými novými možnosťami poskytujú starým aj novým hráčom Tau viacej flexibility ako kedykoľvek predtým.”

 image017.jpg

 Tri krízové obleky XV8 skúmajú bojisko


Tau môžu síce byť slabou rasou v boji zblízka, ale na oplátku majú k dispozícii značnú palebnú silu a veľký rozsah pohyblivosti. Kľúč k víťazstvu leží v minimalizovaní nedostatkov armády, a to použitím jej manévrovateľnosti na priblíženie sa k nepriateľovi a spustiť na neho paľbu. Nové možnosti Tau pre hráčov tento štýl podporujú a odmeňujú tých, ktorí ho vedia využiť. Tau majú k dispozícii mnoho nástrojov od takmer nekonečnej variability výzbroje a výstroje bojových oblekov až po spojencov, ktorí plnia stanovené kritické role v armáde. Každá súčasť armády hrá v rozširujúcich sa hraniciach Impéria Tau svoju rolu – každá bojuje za Vyššie dobro!

BROADSIDE

"Odolný bojový oblek XV88 zostáva jedným z najväčších prínosov k zdrvujúcej palebnej sile Tau. "

 image019.jpg

 Bojový oblek Broadside


Tieto bojové obleky majú teraz prístup k pokročilým stabilizačným systémom, ktoré im umožnia využiť špeciálne pravidlo Pomalí a účelní.

VESPIDI

 image021.jpg

 Vespidi sú jednými z najnovších členov stále sa rozširujúceho Impéria Tau


Vespidí okrídlenci sú cudzou rasou, ktorá bola včlenená do Impéria Tau. Pohybujú sa ako skoková pechota a používajú jedinečné a smrteľné zbrane s AP3. Sú v armáde rýchlou útočnou jednotkou.

ETHEREÁLOVIA

"Teraz môžu vašu armádu Ohnivých bojovníkov viesť do víru boja tri nové modely Ethereálov."
 
Noví Ethereáli, vymodelovaní Garym Morleyom sú jednými z najkrajších modelov vo svojej sérii od Citadel Miniatures. Zaodetí v ozdobných rúchach pózujú v dynamických pozíciách, ktoré ich ukazujú nielen ako vodcov, ale aj ako akčné tvory.
 image001.jpg

 Tau Ethereal

Teraz sú dostupné tri nové modely a v pláne sú ďalšie ako špeciálne limitované edície.

Ethereálovia vyžadujú od ostatných Tau neochvejnú loajalitu. Ak sa Ethereál pripojí k jednotke Tau, táto sa stane neohrozenou. Všetky jednotky, ktoré Ethereála vidia, môžu prehodiť akýkoľvek test na morálku. Avšak ak niektorý Ethereál zomrie, všetky jednotky Tau musia podstúpiť test na morálku. Žiadne z týchto pravidiel neplatí pre spojencov Tau; Krooti a Vespidi poslúchajú rozkazy Ethereálov, ale nie sú pod ich tajomnou nadvládou.

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
Ďalšia >

Galéria


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anketa

Skúšali ste niekedy MMORPG a ostalo vám potom ešte aspoň kúsok času?
 

Online

© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.