Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Norad 3 (#2) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Utorok, 27 november 2007
norad3.jpgsat.link.conn.13641/2
Vykonávateľ trestu – Ultramarína/trieda Battlebarge
Kapitán Lemartes, zachytili sme neznámy signál na planéte Norad3. Planéta s miernou klímou, husto pokrytá vegetáciou nevykazovala doteraz žiadne známky osídlenia. Keďže sa planéta nachádza blízko svetov Tau, je pravdepodobné, že sa jedná o ich aktivitu na tomto svete.

V podstate by sa nejednalo o nič podozrivé, keby sme nezachytili pohyb veľkého počtu orkovských lodí letiacich smerom k tejto lokácii. Imperiálne vojská sú zaneprázdnené silnými bojmi o sektor Ula, kus severne a nie je možné odtiaľ stiahnuť vojsko. Ďalšie oddiely by sem trvalo prepraviť neúmerne dlhý čas.
Lemartes vrchnému navigátorovi: zahájte manéver obratu - kurz Norad3.
sat.end998.M42

tau_norad3a.jpg 
 

Hustými korunami stromov planéty Norad3 neprenikli ani lúče krvavo červeného mesiaca Hannah, ktorý sa ako veľká lopta týčil na nebi a pôsobil tak neprirodzene veľký. Šum vetra v korunách pôsobil upokojujúco aj na Sha-Fisha, mladého Tau kasty zeme, ktorý si vyšiel na večernú prechádzku. Mal rád kľud noci a načúvanie týmto zvláštnym vtákom. Planétu kolonizovali síce len nedávno po tom, ako ju ohnivá kasta jeho rasy dobyla a vytrhla tak z rúk imperiálneho otroctva no jemu sa zdalo, že tu strávil už pár rokov. Bol tu taký kľud a pokoj a vegetačné pásmo v ktorom operovali bolo výborným zdrojom pre jeho ľud. Zasnene sedel na nevysokom kmeni stromu, očami pozorujúc oblohu. Znenazdajky sa mu pred očami na nebi mihla malá svietiaca žiara. „Padá hviezda“ pomyslel si Fisha, aké krásne a prirodzené života. Malý záblesk na oblohe však ihneď na to sprevádzal ďalší a ďalší a ďalší. Fisha otvoril neveriacky oči a prekvapene zamrkal. Výsadkové kapsle Ultramaríny zúrivo dopadali asi 100km severne.

„Oi Boss! Orky sú pripravení na vylodenie Boss!“ zachrochtal Grumstrug. „Ty sprostý Gitz! Prečo sa teda ešte nezačalo vyloďovať“ preniesol hromovým hladom obrovský ork v mega armore a power clawou odhodil menšieho zelenokožca cez celú miestnosť. „Wáááágh!“ zahučal ako dodatok, ktorý patrí na koniec každej vety. „Wáááágh!!“ zaznelo z úst každého Orka ako jednoliaty hukot motorov a všetci sa pustili do práce.

Veliteľ Sha`s O Nell stál na kontrolnej veži a mlčky pozoroval prilietajúcich votrelcov. Imperiálne sily a Orkovia skoro súčasne. Nechápal dôvod, riešil iba dôsledky. Na to tu predsa bol, na to mu bola zverená obrana planéty radou starších. A v tej on nezlyhá. Jeho jednotky vedeli o blížiacom sa útoku už pár hodín a boli pripravené vyraziť okamžite. No Shas`s O Nell sa neponáhľal. Nechal, aby sa Imperiálne sily stretli zoči voči v konflikte s orkami v ktorom jeden z nich padne. A on následne zmätie toho druhého z povrchu jeho planéty. Veliteľ sa usmial, jeho plán bol dokonalý.

Ultramarine (elwe) vs Orks (Koladz) 1500 points
(Seek and Destroy - Omega)
Početné pechotné oddiely kapituly Ultramaríny zaujali svoje postavenie predtým ako dorazí ťažká podporná technika v podobe dvoch tankov Predátor Destructor. Ukázalo sa to ako výborný strategický ťah, pretože prvá vlna orkov nebola taká  mohutná ako hrozilo a orkovské sily tak útočili rozdelene. Prvotná paľba z ťažkých bolterov a laserov síce umfight.jpgneznamenala na takú diaľku pre orkov nejaké straty, ale s blížiacimi sa zelenými hordami sa ich straty zväčšovali. Pechotnú paľbu mohutne podporili na pravom krídle aj teleportovaní terminátori a dva tanky Predátor. Rozpútali takú streľbu, že sa im behom chvíľky podarilo doslova vymazať orkovskú čatu lovcov tankov. Orkom dorazili prvé wartrucky plne naložené posádkou a z hustého lesa vzadu sa za zvuku lámania orkboss.jpgstromov vyrútil obrovský bojový stroj Leman Russ. Ukradnutý tank Imperiálnej pechoty niesol insígnie zelenokožcov. Orkovia spustili mohutnú paľbu a padlo niekoľko statočných bratov. Terminátori vďaka posvätenému pancieru odolali paľbe a kropili nepriateľov. Do boja sa o chvíľu zapojili prilietajúce Land Speedre Tornádo. Do biela rozžeravené hlavne rotačných guľometov pľuli po nepriateľoch obrovské množstvo munície ktoré si v ich radoch vyberalo krutú daň. Orkovia hľadajúc krytie vbiehajú do lesa, no krížová paľba pechoty si i tam vyberá svoje ciele. Terminátorom sa podarí zničiť jeden Wartruck plne naložený orkami tí skončia na zemi vedľa neho. Druhý truck ničí presná ruka brata Tobiáša zvierajúceho laserový kanón. Do boja prichádzajú s mohutným hukotom motorov orkovské buginy. Tank Leman Russ, tento krát pod príkazmi Orkov páli salvu z mohutného kanónu a zopár ultramariňákov padá k zemi mŕtvych. Imperátor im žehnaj. Zúrivý boj pretrváva a orkovia sa valia ako nekonečná prílivová vlna údolím na Imperiálne pozície. Terminátori sa pri pohľade na zelené masy obetujú a v zápale boja so sebou poberú aj kopec mŕtvych orkov, no stále to nestačí. Whirlwind, ktorý sa zapája do bitky až teraz však smrť terminátorov pomstí. Rakety pomsta, vystrelené spoza malého lesa vyhadzujú pri dopade na zem mŕtve telá do výšky. Smrť sa šíri bojiskom a ťažko skúšaná morálka orkov odoláva množstvom zelených tiel. Masívna paľba dvoch tankov predátor a tri rýchle útočné jednotky Land Speedrov podporované pechotou však drží orkov v dostatočnom odstupe. Na pravom krídle orkovia ničia čatu seržanta Dalmora v krvavom masakri, no Ultramaríne sa darí poškodiť mohutný kanón Leman Russa a odstániť tak veľkú hrozbu. Warboss, ktorý sleduje celé predstavenie s odstupom nestíha dať povel k ústupu a kapitula Ultramaríny žne na poliach Noradu3 zaslúžené víťazstvo.

Sha`s O Nell sleduje celý boj s hlbokým záujmom. Zvedovia mu hlásia porážku Orkov o on už má plán ako odraziť ťažko obrnené jednotky Ultramaríny. Necháva povolať plnú podporu ťažkej bojovej techniky s dvoma silnými lietajúcimi tankami Hammerhead a squadou troch ultra ťažkých bojových oblekov XV88 Broadside Battlesuit. Veleniu nad bojom bude dohliadať on sám v bojovom systéme XV8. Centrum kolónie – vysoká rádiokomunikačná veža nesmie padnúť do rúk nepriateľovi. Za vyššie dobro!

Ultramarines (elwe) vs Tau (Joker) 1500 points
(Take and Hold – Gama)

Veliteľ Sha`s O Nell stál na okraji bojiska a sledoval oddiely pechoty firewarriorov, ako sa rozmiestňujú po okolí. Očakával  na príchod ťažkej techniky a preto nechal ťah na Lemartesa. Kapitán však dobre vedel, že by na svoje schované línie neúčinnou paľbou upozornil a preto sa rozhodol taktiež zvoliť vyčkávaciu taktiku. Do kariet mu hralo, že jeho tau-battle.jpgarmáda je iba kúsok za kopcom a na bojisku tak môže získať prevahu rýchlejšie oproti pomalým jednotkám Tau. Jeho domnienky sa stali správnymi už o malú chvíľu, keď mu s mohutným hukotom a zasvišťaním preleteli jeho útočné Land Speedre a spustili na skrytých vojakov Tau paľbu. Následne sa pridali aj tanky Predátor. Sha`s O Nell pozoroval, ako jeho muži padajú jeden za druhým. Jeho moment načasovania však bol správny. Spoliehajúc sa na ťažké zbrane Tau zaútočili dva tanky triedy Hammerhead skoro súčasne. Ich obrovitánske hlavne urýchľovačov častíc pálili po vozidlách útočníka a vyberali si svoju daň. Najprv to bol len jeden zničený Land Speeder, no s príchodom ťažkých suitov XV88 boli straty na strane Ultramaríny ťažšie. Jedine chrabrý bratia pod vedením Lemartesa a modlitbou v Imperátora dokázali zvrátiť stav na bojovom poli. Na malé jednotky pechoty neboli mohutné delá Hammerheada tak účinné ako na veľké telá tankov. Brat Jolaus dokonca poškodil jeden z tankov natoľko, že na čas vyradil jeho zbraňové systémy. Bojovníci Tau padali jeden na druhým a podlomená morálka stačila na to, aby jedna čata firewarriorov opustila bojisko. Hammerhead dostal ďalší zásah.
umart.jpgKnihovník Tyranus na svojom jump packu po boku ďalšieho Land Speedra viedol útok po pravom krídle. Situácia vyzerala pre Tau beznádejne. Ich moderné zbraňové systémy sú efektívne pre boj na diaľku, avšak zlyhávajú pri boji zblízka. Sha`s O Nell neváhal ani chvíľu. Nemienil obetovať množstvo svojich ľudí pre toto víťazstvo. Zvíťazí neskôr s menšími stratami a donúti protivníka zaplatiť vyššiu cenu. Pre tento krát dal povel k ústupu. Pristávajúce Devilfishe nakladali preživších a odlietali do bezpečia. Norad3 je nateraz stratený.

Kapitán Lemartes. Podarilo sa nám pomocou psykera odoslať správu Komisárovi 8-mej Kropuleskej divízii operujúcej najbližšie odtiaľto. Posiela nám časť svojej flotily na plné obsadenie a udržanie Noradu3 až pokiaľ nedorazí jeho plná Imperiálna sila. Na ceste sú štyri eskorty sprevádzané skupinou cruiserov. A Kapitán.... zasiela taktiež osobné gratulácie k víťazstvu.

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.