Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Úvod
Cesta k hradu Knightwood (#30) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Piatok, 23 november 2007
pribeh3.jpgBol to dobrý boj banda, riekol Zjaec obzerajúc sa po padlých nepriateľoch. Bushido mu pomohol a prehľadali padlé obete. Banditi mali u seba pár vecí a taktiež zopár zlatiek, ktoré urýchlene zmenili majiteľa. Znavený Barón si sadol na zem a sťažka odfukoval. Bolo vidieť, že mohutnému bojovníkovi by stačila jedna rana a už by do odfukoval navždy. V tomto boji evidentne siahol na dno svojich síl.

Bushido a Zjaec sa teda dali do prehľadávania miestností nespokojní s tým, čo našli a čo očakávali že nájdu v dúpäti zradných banditov. A skutočne, po chvíli si obaja všimli nepatrné výklenky v stene. Bushido zvedavý jeden z nich zatlačil. Na jeho veľké prekvapenie však neodhalil skrýš plnú zlata, ale fireball. Bushido i Zjaec však boli natoľko mrštní, že sa ohnivej gule vyhli šikovným úhýbom a tak ich oheň nezranil.
Hej, Bushido, nabudúce to nechaj na moje malé hobitie prstíky“ odporučil Zjaec. Podišiel k druhému výklenku na ktorom bola logická hádanka, evidentne pasca chrániaca skrýš. Po tom, ako družina dumala nad záludnosťou skrytej hádanky a prišla na riešenie, poveril Zjaec Bushida, aby zaťažil malú plošinku presne 7mimi mincami a on sám sa vzdialil k ostatným. Bushido prehltol a mešec so 7 mincami postavil do otvoru. Chvíľu sa nič nedialo až sa napokon otvoril malý otvor v skale a odhalil tak svoje tajomsto. „Naboook“, riekol malý hobit a šiel si pre získaný poklad. Nakoniec sa o všetko spravodlivo rozdelili  a skupina bola bohatšia o nejaké liečiace flakóniky a cennosti. Malý pokrčený list nájdený u kapitána prišiel na rad až teraz. Krakonoš si odložil veci a jal sa do skúmania. "List adresovaný kapitánovi sa zmieňuje o tom, že na naše hlavy bola vypísaná odmena 10 tisíc scroll.jpgzlatých. Príde si vraj nejaký posol za splnu mesiaca pre ne a v prípade, že by títo banditi uspeli, tak im na mieste vyplatí sľúbenú odmenu. A spln je, pokiaľ sa nemýlim dnes. Navrhujem si teda počkať na našu ´ výplatnú pásku ´ “ riekol a uškrnul sa. "Napokon mu naše hlavy ukážeme, takže odmenu si určite zaslúžime“ doplnil. Skupina veselo súhlasila a dohodli sa, že si zatiaľ aspoň odpočinú. Kriss s Bushidom sa pobrali na výzvedy. Vyšli z jaskyne a netrvalo dlho, čo si všimli, že niekto sem kráča. Postava malého človeka v šedom plášti sa opatrne poberala smerom k nim. Rýchlo sa ukryli do porastu a ako prišiel bližšie napadli ho a zajali. „Naša výplatná páska“ otvoril doširoka oči Zjaec pri pohľade na tučné mešce plné zlatých mincí.
Rýchlo ho vezmime do jaskyne a tam sa s ním ´ porozprávame ´ “ navrhol Barón. Tak aj spravili. Následný dialóg a vypočúvanie „Kto je záhadný pán M.“ Vám kvôli deťom prinesieme iba skrátene. Či už to boli drsné metódy ťažkých úderov Barónovými kovovými rukavicami, verbálne vyhrážanie sa Krakonošom o pekelných dimenziách, alebo opaľovanie chodidiel fakľou od Bushida, každopádne to spôsobilo, že posol prehltol jedovú kapsulu ukrytú v zube a uvítal tak svoju Zubatú s radosťou. „Hajzel!“ doplnil Zjaec.

Skupina sklamaná získanými informáciami sa pobrala opäť oddychovať. Do rána spia a nic mimoriadne sa nedeje. Na druhý deň ich však preberie zo strnulosti búchanie na vchodové dvere. Všetci sa rýchlo chopia zbraní a pripravení otvárajú vchod. Bushidova päsť sa však tesne zastavuje pred tvárou prekvapeného Krissa. „Áááá tak tu ste!“ víta ich radostne. „Huh, čo ty tu robíš?!“ mrká prekvapene Krakonoš očami. Barón odkladá ťažký meč a podáva Krissovi ruku. „Vitaj brat elf ako si nás našiel?“. Kriss im prerozpráva celý svoj príbeh počas toho ako si dávajú čaj. Ako študoval dlhé týždne u svojho majstra v horách a ako sa za nimi pobral do pevnosti ohnivého kladiva, ale našiel čerstvú stopu druhov smerom na sever, ako ju stopoval až prišiel sem. „Vaše stopy by som našiel aj so zaviazanými očami priatelia“ uchechtol sa Kriss a mrkol pohľadom na Baróna zakutého v ťažkom pancierovom brnení. Barón zaskočený pohľadmi družiny sa nemotorne pootočil k nim a pritom vydal zvuk zo schodov padajúceho vedra plného klincov. „Aháá!“ dodal Krakonoš s úsmevom.

Po oddychu sa konečne rozhodli, že opustia skrýšu a poberú sa svojou cestou. Keď tu zrazu otvorili dvere, neďaleko  pred nimi stála skupina orkov. Bushido rýchlo zabuchol kovový vchod. Začali sa ozývať rany ako sa orkovia pokúšali dostať dnu. „Dvere sú to pevné ale nevydržia do nekonečna“ doplnil mních. Dohodli sa teda na nastávajúcom boji. knight.jpgBushido otvoril dvere a behom sa vrátili do úzkej chodby kde mali počkať na nápor orkov. Aké však bolo ich prekvapenie, keď dovnútra nazrel jeden ork, vyzerajúci ako šaman a dnu vletela ohnivá guľa. Krakonoš kúzlo opätoval a vykúzlil pred vchodom výrastky zo zeme, ktoré chytili útočníkov a začali ich zraňovať. Rozradostene pozeral na svoje dielo skazy, no zlý šaman mu kúzlo zrušil a orkovia boli opäť bojaschopní. Začala pravá rúbačka. Meče lietali, kúzla práskali a družina sa bila povzbudzovaná svojimi ukoristenými 10 tisíc zlatými mincami vo vreckách.

Boj netrval dlho, zato bol hodne krvavý. Po boji Barón každému z orkov odťal hlavu, ako znak sľúbenej odmeny pre elfov a pobrali sa ďalej. Večer sa utáboria na malej čistinke a zatiaľ, čo ostatní chystajú ohnisko, Kriss nájde diviaka a pripraví z neho rezne. Bushido za ten čas nájde malé hnedé huby so špičkou. „Aha, lysohlávky!“ ukazuje skupine a jeden schrúme. „Kto si dá?“ Netrvalo dlho a všetci okrem Krissa si dajú jeden-dva hríbiky. Po hodine sa začnú všetci smiať a začnú sa diať divné veci. Barón v tom, že vedľa stojaci strom je ork doň začne rúbať, Bushido pobehuje, na hlave trofej od jeleňa. Kriss započuje slona. „Kurva, hulil som aj ja?“ zamyslí sa a hodí do kamery zodvihnuté prekvapené obočie. Banda slon! Ide sem slon! „Slon v pralese?“ chechce sa Zjaec ešte viac až sa chytá za brucho. Na čistinku vbieha pár tonové monštrum. Skupina ostáva ako obarená a rozuteká sa po okolí. Zjaec sa schová v tieni, barón sa schová za strom a Bushido na jeden hrubý vylezie. Slon pri behu vrazí do toho stromu kde je vylezený Bushido. „Heš ty kurva tučná!“ lieta mních v korunách stromu jak na 1.mája. Slon si ich ale nevšíma a prediera sa ďalej pralesom, zanechávajúc za sebou pás rozdupanej flóry. Bushido zlezie zo stromu a pozrie sa na posledné dve lysohlávky. "Tak toto je aký dobrý materiál!"

Do rána sa našťastie nič mimoriadne neudeje a skupina pokračuje v ceste na sever, predpokladanému táboru orkov. Popoludní narazia na podozrivé stopy a postupujú opatrne. Navečer skutočne nachádzajú tábor a opatrne sa približujú. Orkovia postávajú okolo veľkého ohňa v strede a bavia sa, niektorí vyspevujú oplzlé pesničky. Tak ich troška vydymíme, nie? Pozrie sa šibalsky Krakonoš na druhov a počne mumlať mocné arkánne zaklínadlo. V prostred dediny sa zjaví zelená hmla. Dvaja orkovia v nej padajú ihneď mŕtvy k zemi. V nasledovnej panike si mŕtvolný oblak vyžiada ešte ďalšie obete. Niektorí orkovia si však druhov všimnú a začína skutočný boj. Zaskočení orkovia ale nemajú šancu a do jedného umierajú. Chuť víťazstva!

Batohy, obohatené o nespočet orkovských hláv sa ráno poberajú pre zaslúženú odmenu do Elfholdu. Vyberú si zaslúženú odmenu a spokojne cestujú smerom do Arabelu. O pár tabor.jpgdní už stoja pred bránami a ukazujú hliadke vstupné povolenie. Barón Rossenberg ich pochváli za dobre vykonanú prácu v trpasličom meste a taktiež im poďakoval za navrátenie symbolu mesta Arabel - zlatého kľúča, ktorý zmizol a družina ho našla u banditov a dostane sa im cti zúčastniť sa večernej oslavy, kde bude okrem iného prebiehať aj dražba zrúcaniny Knightwood. Skupina sa teda pekne oblečie a poberie sa na oslavu. Víno tečie prúdom a jeden chod strieda druhý, no nakoniec sa započne dražba. „Myslíte na to, na čo ja?“ ozve sa Krakonoš. „Mať vlastný hrad, i keď zo začiatku by stačila i zrúcanina je i mojím cieľom“ doplní Barón. Všetci súhlasia a spravia zbierku na hrad Knightwood. Suma 50 tisíc zlatých mincí je maximum, čo sú ochotný v dražbe ponúknuť. Začína dražba a jedna ponuka prebíja druhú. Skupina nakoniec za 50 tisíc zlatých získa zrúcaninu hradu Knightwood a Rossenberg im predá čestné majetkové rozhodnutie a dekrét. Neskôr zisťujú, že obnova hradu nebude jednoduchá, pretože ju okupuje veľký tábor banditov.

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.