Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Úvod arrow Dungeons & Dragons arrow Úloha pre Jedného (#27)
Úloha pre Jedného (#27) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 
Napísal Pekm   
Piatok, 02 november 2007
Obsah článku
Úloha pre Jedného (#27)
Strana 2
jaskyna1.jpgSkupina sa vybrala na prieskum ostatných kamenných miestností a chodieb. V tom Bushido začul divný zvuk z vedľajšej miestnosti. Keďže to bol na toto podzemie dosť nezvyčajný zvuk vybrali sa ho dobrodruhovia preskúmať. Vošli do kamennej miestnosti kde sa nachádzali vysokánske komíny, ktoré vydávali ten nepríjemný zvuk, ktorý počul Bushido. „Píííííísssk, píííííssssk!“ Bolo počuť divné zvuky, ktoré tieto obrovské komíny vytvárali.

Družina bola týmto zjavom natoľko uchvátená, že si ani jeden z dobrodruhov nevšimol dva okrídlené tiene, ktoré sa spúšťali po tme priamo na skupinu. Prvý ich zbadal Bushido a vrhol po nich dva shurikeny. Bohužiaľ asi prekvapenie alebo prílišné chcenie trafiť nepriateľa spôsobili presný opak a dva shurikeny minuli svoj cieľ. „Takto máš strieľať!!“ vraví Isa a vystrelí po lietajúcich tieňoch niekoľko šípov, ktoré zmiznú v útrobách tmy ich tela. Baron posmelený Isovým výkonom vrhá svoju vlastnoručne vyrobenú vrhaciu sekerku s vlastným emblémom a vlastnými iniciálmi. Táto však taktiež zmizne v tieni a Baron si povzdychne, či ešte niekedy svoju sekerku uvidí. V krátkom, nasledovnom boji si príšery moc nepožili a po tvrdých Baronových a Bushidových úderoch, Isových strelách a Krakonošových magických strelách vysielaných z jeho paličky boli ich dni spočítané. Skupina sa celkom potešila, že tieto príšery skolila pretože nevyzerali vôbec pôvabne a už vôbec nie slabo. Možno to bolo vyčerpaním z boja, možno to bolo rozprávaním si práve prežitého prečo si skupina nevšimla ďalšie tri príšeri, ktoré sa na nich spustili ticho a po tme a rýchlo zaútočili. Boj prebiehal tvrdo a zabrať dostali hlavne bojovníci v prvých radách, hrnúci sa do bojového hluku.

Medzitým Kriss nechcel zaostať za skupinou a pobral sa ju už uzdravený hľadať. Keďže bol hraničiarom, nebol pre neho problém nájsť stopy a tieto sledovať. Po tom ako vošiel do jaskyne a počul bojový hrmot, utekal smerom k bojisku pomôcť kamarátom – hrdinom zo skupiny. Už sa blížil k miestu boja keď tu zrazu z miestnosti počul volanie Barona: „Pomooooc pomôžte mi niekto už som úplne slabý a stále na mňa útočia!!!“ Následne počul buchot ťažkých nôh smerom von z miestnosti. Ale to už mal pripravené v rukách elixíry zdravia a už sa rútil do miestnosti: „Volal tu niekto o pomoc?“ zavolal s úsmevom Kriss a vyzeral akoby išiel na oslavu – v každej ruke fľaška. To ale uvítal s nadšením jaskyna_vlk.jpgBaron, ktorý si hneď jednu fľaštičku zobral a celú ju vypil. To mu vrátilo energiu na boj a zahojil si niekoľko malých rán. Medzitým Bushido nahnevane búchal ako o dušu do mraku dymu nad jeho hlavou. Po niekoľkých úspešných zásahoch sa dym pomaly začal rozplývať. Za to tá časť, ktorá zostala sa rozplynula a vošla do Bushida. Tam sa zrazu zhmotnila a z Bushida zrazu trčal veľký úd, ktorý ho zraňoval. „Kriss do boja!!!“ zareval Isa a stále neúnavne zásoboval príšeru ostrými šípmi. Kriss sa rozbehol a plný energie zasiahol strašnou silou vznášajúci sa dym. Ten sa však na neho vrhol s rovnakou silou ako na Bushida a tak už aj s Isu trčí veľký úd, ktorý ho zraňuje. Na to sa však už nemohol pozerať Krakonoš a zamrmlal si: „Zhyňte mohutnou smrťou arkánnou!!“ a vypustil zo svojej paličky magické strely, ktoré zabili jednu príšeru. Hneď ako posledný krát vydýchla, uvoľnila Bushidove telo a úd zmizol. Celá skupina sa zamerala na zostávajúce dve príšery. Medzi tým ako skupina ničila príšeru, ktorá držala Isove telo mocným údom, druhá príšera (uvedomujúc si svoju bezmocnosť) sa dala na útek. Isu sa nakoniec podarilo skupine oslobodiť.

Po boji však všetci klesli vyčerpaný na zem a začali zrýchlene dýchať. Všetci boli poriadne krvavý a šrámov na ich tele bolo viac než dosť. „Musíme sa niekde vyliečiť, som na okraji svojich síl.“ Hovoril Baron a Isa, Bushido a Kriss pritakávali. „Poďme von z tejto jaskyne a ja vám vonku postavím domček, kde môžeme bezpečne stráviť noc a doliečiť svoje ubolené údy.!“ Navrhol Krakonoš a ostatok s nadšením súhlasil. Tak sa skupina pobrala von a na prvej čistinke po pár kúzelníckych ťahoch vyrástol malý domček. Vo vnútri sa začalo s pitím ozdravovacích elixírov a hraničiari Kriss s Isom mali plné ruky práce pri obvezovaní a ošetrovaní rán. A tak sa po liečení pobrali všetci spať. Cez noc sa našťastie nič nestalo a tak sa skupina ráno vybrala späť do jaskyne. Baron sa v čele skupinky vracia do chodby a načúva pri nasledovnej malej miestnosti aby zistil, či sa vo vnútri náhodou nenachádzajú ďalšie príšery. Keďže jeho sluch nič nezachytil pobral sa dnu. Aké však bolo jeho prekvapenie, keď zrazu zo zeme vyrazili dva veľké červy. Boli zhodné s tými, ktoré videli o miestnosť skôr a tak isto aj tie červy dopadli. Najskôr síce Barona zranili ale to ho nahnevalo natoľko, že s pomocou zvyšku skupiny za chvíľu vzduchom lietali chynínové telá červov. Potom sa celá skupina pobrala ďalej skúmať jaskyňu. Zrazu sa pred nimi zjavili čisté, opracované rovné steny, ktoré boli krásne zaoblené. „Asi sa tu ťažila železná ruda.“ Prehovoril Krakonoš. Zrazu po chodbe prišli do miestnosti, z ktorej sa ozývali zvuky. Všetci si pripravili zbrane a vtrhli do miestnosti. To čo však videli ich natoľko prekvapilo, že zostali stáť úplne bez pohnutia. V rohu miestnosti sa nachádzalo obrovské stvorenie, ktoré sa podobalo na kríženca slimáka a korytnačky a ktoré malo ruky krtka. Pomocou nich stvorenie hrabalo do stien a ulomenú rudu si dávalo do úst so slastným mľaskaním.
Chutí?“ pýta sa Krakonoš a postava sa ťažkopádnym pohybom otáča smerom k skupine. Baron má meč v ruke a je napätý a pripravený kedykoľvek zaútočiť.
Áno chutí. Ďakujem za opýtanie.“ Odpovedá monštrum.
A čo vám ešte chutí?“ pýta sa s obavou Isa.
Nenávidím železo ale o to radšej si pochutnám na drahých kameňoch a všeobecne na kameni celkovo.“ Prehovorí monštrum a Baron si celkom hlasno vydýchne.
 „A kto vlastne ste? A ako to, že viete našu reč?“ pýta sa Bushido s Krissom.
kamenozrut.jpgSom JEDEN, žijem tu už dlhé roky a pomaly si tu pochutnávam na dobrom kameni. A to, že viem vašu reč, je zásluha jedného človeka, ktorý sa tu niekoľko rokov zdržal, robil mi spoločnosť a naučil ma aj rozprávať vašou rečou. A čo tu vlastne chcete?
Bushido sa zamyslí a povie: „Prišli sme vyčistiť túto jaskyňu od zla.
Och vyčistiť....A keď budete čistiť, nemôžete vyčistiť túto jaskyňu aj od kovu a od toho strašného kvílenia, ktoré ide z pravých chodieb jaskyne a ktoré ma vyrušuje pri jedle? Nedá sa tu totiž ani v kľude najesť. Ak by sa Vám to podarilo tak vam samozrejme podarujem aj nejakú odmenu.“ 
Jasnééé ideme do toho“ plný nadšenia prehovoria všetci členovia skupiny a vidajú sa preskúmať aj chodby na pravo.

Ako tak kráčajú chodbou zrazu zo steny na pravo vyletí ostrie a Bushido s jeho rýchlou reakciou predvedie jeden zo svojich obratov, ktoré sa naučil na ďalekom východe. Ostrie ho minie iba o kúsok. Zvyšný členovia skupiny na neho s uznaním pozerajú a krútia uznanlivo hlavami. Po pár krokoch prichádzajú k dverám, za ktorými je počuť ruch. Celá skupina načúva a okrem Barona, ktorému zacinkalo brnenie o stenu zrovna pri uchu, všetci počujú zúfalý krik a výkriky bolesti z vnútra miestnosti. Skupina s odhodlaním pomôcť vtrhne do miestnosti. To čo uvideli ich šokovalo. Bolo tu poukladaných niekoľko stolov, na ktorých ležali niektorí mŕtvi a niektorí živí ľudia a nad každým sa skláňal znetvorený humanoid. V predu pred všetkými stolmi stál pavúkodlak a vysvetloval im ako majú človeku spôsobiť čo najväčšiu bolesť a ako majú vypitvať telo človeka. Baron sa sice pár rokov mučeniu venoval ale toto bolo aj pre neho silné kafé. Takú krutosť teda ešte nezažil. „Táto škola mučenia s týmto laboratóriom musí byť zničená!!“ rozkázal Bushido a ako správny vodca sa vrhol dopredu. Vzadu stojaci pavúkodlak zareval: „Votrelci!!! Zabite ich všetkých!“ a všetci humanoidi sa pohli k skupine. Krakonošovi pracoval mozog na plné obrátky pretože nevedel čo má spraviť. Hodím tam fireball a zabijem nevinných ľudí? Alebo tam pošlem len nejakú magiu, ktorá im veľmi neublíži? Ako by som to spravil....A tak po krátkom uvažovaní vyletí z jeho ruky pavučina a tak je časť miestnosti zalepená, ale zároveň sa zalepil aj Bushido. Ten reve na Krakonoša: „Hoď sem ten fireball, tu už nikto neni živí!! Len ho sem šlahni.
Ale veď ťa zasiahnem!“ čuduje sa Krakonoš. „Len ho hoď!“ trvá na svojom Bushido. Tak sa Krakonoš rozohnal a poslal horiace gule na zadnú časť miestnosti. Zasiahol troch z piatich nepriateľov a čiastočne aj Bushida, ktorý sa po tomto útoku podobal na kominára. Medzitým Kriss, Baron a Isa likvidujú najbližšie stojacich znetvorených humanoidov. Za krátko je po boji a skupina a skupinka poďakovala Krakonošovi za horiace gule, bez ktorých by sa trápili s bandou omnoho dlhšie. Krakonoš oslobodil ešte živých ľudí a poslal ich von z jaskyne. Medzitým sa pohľad Isu upriamil na truhlicu v rohu miestnosti. Baron mal vždy rešpekt pred zamknutými vecami a tak, keď ho Isa požiada aby skúsil truhlicu vylomiť, odmietne. Isa to nevzdá a tak sa pokúša truhlicu otvoriť sám. Kriss trošku ustúpil a bolo vidieť, že aj on má rešpekt voči zamknutej veľkej truhlici. Isa však tvrdohlavo pokračoval v otváraní. „Hľadám tu laickú pascu.“ Povedal a prezeral si truhlicu detailne. Pri prvom pokuse vystrelí z truhlice stružinka ale našťastie sa nič nestane. Druhý pokus preto opakuje s väčšou silou ale tu už vyletia dve šipky a obe ho zrania. Nájdený poklad skladajúci sa z mincí, zbraní, drahokamov a rôznych iných užitočných vecí si dobrodruhovia rozdelia. Poponáhľajú sa túto zvesť o víťaztve oznámiť JEDNÉMU s očakávaním veľkého pokladu. Počas cesty k nemu však vznikne v skupine rozpor kedy Krakonoš chce JEDNEMU za muciaren1.jpginformácie a z dobrého srdca podarovať rubín. Zvyšok skupiny je však proti a dohodnú sa, že pokiaľ JEDEN odovzdá poklad aj bez toho drahokamu, tak od nich nič nedostane. Keď prišli k JEDNÉMU a pochválili sa mu so splnenou úlohou, otvoril im tak ako sľúbil tajné dvere kde boli rôzne poklady a magické predmety. Tieto si dobrodruhovia s radosťou vyzdvihli. Na odchode to však Krakonošovi nedalo a sám od seba daroval JEDNÉMU rubín na zjedenie. Ten bol z tejto lahôdky tak nadšený, že z vďaky otvoril Krakonošovi ešte jedny tajné dvere, kde boli skrolly a rôzne prípravky a drahokami potrebné na prípravu magických predmetov a kúziel. Zvyšok skupiny zostal prekvapený z jednania Krakonoša a aj JEDNÉHO ale nakoniec boli všetci radi, že majú zase o niečo viac peňazí a aj predmetov.

Cestou cez farmy skupinu vítali rozradostení farmari, a do daru dostala potraviny ( kurčatá, zemiaky a zeleninu ). Následne sa skupina vybrala do hlavného mesta Osrikovi Firehammerovi nahlásiť splnenie úlohy.
Dobrodruhovia sa nikde cestou nezastavili a šli rovno za pánom pevnosti, ktorý ich privítal, pochválil za odvážne činy a splnil svoj sľub. Baronovi Rosenbergovi posiela okrem toho čo baron požadoval aj oddiel 60 elitných trpasličích sekerníkov, spolu s veliteľom a dvomi kováčmi. Od pána Osrika skupina dostala navyše aj dva 25l sudy silného trpasličieho piva.

Po tom ako Osrik vybavil tieto veci sa na chvíľu zamyslel, pohladil si bradu a pomalým hlasom skupine oznámil, že sa dopočul, že v jaskyni našla zdobené prastaré brnenie, ktoré nieslo znaky jeho rodu a že by ho rád videl. Po tom ako ho skupinka vládcovi neochotne ukázala Osrik v ňom spoznal brnenie svojho praotca Glamdringa, ktorý tragicky zahynul v tuneloch pod horami a jeho telo sa nikdy nenašlo. Je to jeho rodové dedičstvo vykute trpasličími majstrami kováčmi a robí si naň oprávene nároky. Po vzájomnej dohode všetkých členov v skupine mu radšej toto brnenie odovzdajú, aj keď Baron sa pri tom skoro rozplače. Po skončení tohoto dobrodružstva sa skupina rozhodne ísť do krčmi, kde si po ťažkých dňoch chcú dopriať zaslúžený odpočinok.
 

 

Comments
biaxin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 11:39:12
nolvadex is about nolvadex. cephalexin is about cephalexin. keflex alcohol is about keflex alcohol. adderall dosage site is about adderall dosage. ritalin is about ritalin. acyclovir site is about acyclovir. clotrimazole is about clotrimazole. accutane is about accutane. metaxalone is about metaxalone. tenuate is about tenuate. lipitor site is about lipitor. biaxin is about biaxin.
xanax online no prescription
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 09:08:31
norco 10 is about norco 10. oxycodone lyrics is about oxycodone lyrics. ultram extended release is about ultram extended release. butalbital site is about butalbital. lorazepam is about lorazepam order. percocet is about percocet drug interactions. ultram er tramadol hcl site is about ultram er tramadol hcl. bactrim is about bactrim ds side effects. hydrocodone without prescription is about purchase hydrocodone without a prescription. oxycodone tramadol site is about oxycodone tramadol. hydrocodone vicodin site is about hydrocodone vicodin. xanax online no prescription is about xanax online no prescription.
clomid ovulation induction
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 05:52:33
paxil is about paxil anxiety. diazapam is about diazapam. provera clomid is about provera clomid. cipro 500 mg is about cipro 500 mg. tramadol sale is about tramadol sale. diazepam cat is about diazepam cat. acuvue alprazolam is about acuvue alprazolam. diazepam 2mg is about diazepam 2mg. aldara is about aldara for molluscum. butalbital medication site is about butalbital medication. ciprofloxacin is about ciprofloxacin. clomid ovulation induction is about clomid ovulation induction.
doxycycline kidney
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 16:32:57
valtrex site valtrex blog. wellbutrin wellbutrin blog. oxycontin oxycotin blog. viagra levitra viagra levitra blog. zithromax z pak zithromax z pak blog. meridia street price of meridia blog. order levitra order levitra blog. bactrim ds side effects bactrim ds side effects blog. drug interactions drug interactions blog. diazepam for dogs site diazepam for dogs blog. 42hydrocodone darvocet 42hydrocodone darvocet blog. anxiety disorder medications site anxiety disorder medications blog. doxycycline doxycycline kidney blog.
lasix
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 17:37:22
ritalin ritalin cost blog. cheapest viagra cheapest viagra blog. promethazine codeine syrup promethazine codeine syrup blog. ativan pill ativan pill blog. ritalin pill ritalin pill blog. flagyl what is it used for flagyl what is it used for blog. zolpidem tolerance zolpidem tolerance blog. aldara cream side effects aldara cream side effects blog. having sex while taking valtrex having sex while taking valtrex blog. levaquin addiction levaquin addiction blog. lamisil side effects lamisil side effects blog. ultram information on ultram blog. lasix lasix blog.
flagyl side effects dog
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:21:57
ativan drug lorazepam site ativan drug lorazepam blog. premarin progesterone site premarin progesterone blog. hydrocodone what is hydrocodone blog. xanax online xanax online blog. hoodia xr hoodia xr blog. buy sibutramine site buy sibutramine blog. bactrim side effects bactrim side effects blog. phentermine cod phentermine cod blog. codeine codeine dxm blog. lortab dose lortab dose blog. flagyl 500 mg flagyl 500 mg blog. metronidazole flagyl site metronidazole flagyl blog. flagyl side effects dog site flagyl side effects dog blog.
ciprofloxacin used for
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-24 23:22:29
street price of generic viagra street price of generic viagra blog. percoset oxycodone percoset oxycodone blog. prozac overdose prozac overdose blog. order phentermine online site order phentermine online blog. tenuate dosage site tenuate dosage blog. buy oxycontin buy oxycontin blog. carisoprodol link carisoprodol link blog. inderal street price of inderal blog. lasix furosemide lasix furosemide blog. buy valium online buy valium online blog. zithromax generic zithromax generic blog. zithromax dose zithromax dose blog. ciprofloxacin used for ciprofloxacin used for blog.
diethylpropion tenuate
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 00:47:10
vicodin buy vicodin blog. ephedrine buy ephedrine online blog. tadalafil soft tab tadalafil soft tab blog. ultram symptoms ultram symptoms blog. prices for hoodia prices for hoodia blog. buy soma carisoprodol buy soma carisoprodol blog. snort alprazolam snort alprazolam blog. adipex retard adipex retard blog. clomid without prescription site clomid without prescription blog. lamisil lamisil medication blog. hoodia purchase hoodia blog. cipro medication cipro medication blog. diethylpropion tenuate site diethylpropion tenuate blog.
buy valtrex online
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 00:23:56
order bactrim order bactrim blog. oxycontin order oxycontin order blog. ativan result ativan result blog. valium valiums blog. generic oxycontin generic oxycontin blog. tenuate use tenuate use blog. minocycline side effects minocycline side effects blog. doxycycline doxycycline acne blog. paxil lawsuit site paxil lawsuit blog. order levitra online order levitra online blog. buy oxycodone buy oxycodone blog. desmethyl sibutramine site desmethyl sibutramine blog. buy valtrex online site buy valtrex online blog.
cardizem cd foradil diflucan
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 07:24:51
hoodia gordonii hoodia plus blog. alprazolam alprazolam dose blog. ativan rare side effects ativan rare side effects blog. xanax order xanax order blog. clomid success rate clomid success rate blog. canadian lamisil canadian lamisil blog. keflex keflex expansion joint blog. side effect side effect blog. viagra viagra dosage blog. viagra sale viagra sale blog. xenical viagra 100mg by shreya life blog. levaquin result levaquin result blog. cardizem cd foradil diflucan cardizem cd foradil diflucan blog.
cheap inderal
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 00:58:37
cardizem prices cardizem prices blog. effects of adderall effects of adderall blog. bactrim ds dose site bactrim ds dose blog. what is hydrocodone apap what is hydrocodone apap blog. ativan withdrawl ativan withdrawl blog. yasmin use site yasmin use blog. diovan hct diovan hct blog. acyclovir dosage acyclovir dosage blog. buy winstrol buy winstrol blog. nasonex nasonex cold blog. sustanon medication sustanon medication blog. diazepam diazepam without a prescription blog. inderal cheap inderal blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.