Bleskovky

Flákame to docela, cez leto sa nič nedialo, na zimu sa vrhneme opäť na D&D. (Okrem toho nám ukrajuje veľa času World of Warcraft Smile)

 

Login

Cesta do Arabel (#19) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Pondelok, 17 september 2007
Obsah článku
Cesta do Arabel (#19)
Strana 2
arabel.jpgU skákajúceho poníka bolo príjemne a teplo. Gajdy a husličky drobných hobitov hudobníkov hrali nejakú veselú pesničku a hostinský behal sem i tam s džbánmi vína. Amádeus ich hraniu načúval s kritickým uchom jemného a skúseného barda. Hostinec sa pomaly plnil s pribúdajúcim časom družina vyzerala, že je opäť spolu. Jedine Bushido a Kriss chýbali, ale Bushido po tom, ako minulú noc strávil rozhovorom s temne odetým mužom a dnešný deň meditáciou odišiel nevedno kam.

O Krissovi vedeli len toľko, že stretol dávnych priateľov a pomáha im s plnením nejakej úlohy. „Zastavil sa tu predvčerom, že pokiaľ sa niekam poberieme, máme mu zanechať u hostinského odkaz a že nás vyhľadá“ ozrejmil Krakonoš. Priatelia sa rozprávali a prekrikovali jeden cez druhého, každý sa chválil svojím malým dobrodružstvom ktoré doteraz zažil. Zjaec v tichosti rozprával o zlodejskej guilde v meste, ktorá vraj má svoje vetvy všade a tiež o stretnutí s jedným z nich. Krakonoš strávil uplynulý čas štúdiom magických síl a kúziel. „A taktiež som si priniesol niečo zo svojej chutnej kuchyne!“ zaškeril sa a odhalil tak malé flakóniky a zvitky ukryté pod ním. „Ukáž, čo to je“ začal sa sápať Isa po jednom z nich ale Krakonoš mu len treskol po paprči a plášť opäť zahalil. Skupina pila dlho do noci a zvažovala svoj plán opustiť mesto pred blížiacou sa hrozbou. Zatiaľ sa nad Suzailom hromadili ťažké tmavé mraky prichádzajúcej vojny.

Ráno bolo sychravo. Jeseň už dávnejšie ohlásila svoj príchod a opadané lístie lemovalo chodníky a celé ulice. Isa ako posledný dorazil do baru a ospalo zívol. „No konečne ty spachtoš“ počastoval hraničiara Kriss. „Vidím, že si spal jemným hraničiarkym spánkom“ podotkol Krakonoš a všetci sa pustili do smiechu. „No len aby vás neprekotilo“ zahundral si Isa a chňapol po obrovskom kuracom stehne na bare. Zahryzol sa doň a o chvíľu sa mu už zračil na tvári úsmev ako mu nacpané líca poskakovali pri jedení po tvári. „Dohodnuté, odchádzame o hodinu“ riekol nakoniec Zjaec a hrozivo vyzerajúcou dýkou si čistil nechty. „Každý nech si zbalí a pripraví veci. Na nikoho sa nečaká“ zabodol svoju dýku do stola a oprášil si ruky. V tichu ktoré nastalo Isa prehltol.

Skupina na voze zapriahnutom párom koní vyráža na obed z mesta. Mesto nevyzerá tak ako po iné dni. Ľudia sú akýsi nervóznejší, zmocňujú sa ich obavy z nadchádzajúcej vojny. „Vojská už vraj dobyli Tilverton a postupujú ďalej!“ započuli od skupiny baviacej sa opodiaľ. Všade prítomnosť strachu a obáv bola evidentná. Voz nadskočil pri prechode direboar.jpgbránou a vytrhol ich tak z pochmúrnych myšlienok. Slnko ktoré preniklo spoza mrakov akoby preťalo pochmúrnu náladu a Amádeus si dokonca začal jemne pohvizdovať.

Putovali dlho na tretí deň prešli brod a široký most kde museli zaplatiť mýto. Cesta zatiaľ ubúdala pokojne avšak to sa malo onej noci zmeniť.

Družina spala tvrdo a oheň slabúčko plápolal. Amádeovi sa zatvárali oči, keď tu zrazu začul šuchot a hlboké zachrochtanie. Rýchlo zobudil ostatných a bolo to len tak-tak aby ich neprekvapil mohutný zúrivý diviak. Ozruta vysoká skoro ako dospelý muž prevyšovala Zjaeca a naháňala strach. Strhol sa boj. Amádeus ťažko ranený a ostatný druhovia ľahko, to bola bilancia nočného boja. Odteraz budú musieť držať stráže častejšie. Pre tento krát mali šťastie.

Na piaty deň, slnko zapadalo a cieľ ich cesty – mesto Arabel sa blížil. Doteraz stretli iba málo pocestných, buď každý už tieto kraje opustil, alebo už dávno býval v nejakom veľkom a dobre opevnenom meste. Málokto v tomto nehostinnom čase meral kus cesty v divočine, kde bolo mimoriadne nebezpečne.

Bol to Kriss, kto si všimol ostrým zrakom sochy stojace popri ceste. Zoskočili z voza a prekvapene pozerali majstrovsky urobené kamenné sochy ľudí. Neskoro im prišlo kto by na okraji lesa takéto sochy zanechal ale bolo príliš neskoro. Hrozivé zakrákanie, akoby kotkodákanie ich vyrušilo. „Obria slepicaaaa!“ hulákal Isa a všetci sa pustili do boja. Podobnosť s klasickou sliepkou, alebo vtákom bola však iba v tvare. Mohutné telo vtáka svojimi pazúrmi a zobákom ako skala trhalo a zraňovalo dobrodruhov. Boj trval prekvapivo dlho a ranený a prekvapený dobrodruhovia ešte dlho hľadeli na tú potvoru s úžasom. „Čo to sú za sily pekelné a nečisté, stvoriť takúto potvoru?“ pýtal sa sám seba Kriss. „To je nejaký cockatrice.jpgsliepkodlak, alebo sliepkoň hádam toto, uf.“ Dokončil Zjaec. „Každopádne nebude vhodné pokiaľ tu budeme len tak postávať“ ozval sa Krakonoš. „Ktovie, či tu niekde v okolí nieje kŕdeľ ďalších takých“ dodal. Druhovia sa na seba pozreli a behom vybehli k vozu. Netrvalo dlho a ich silueta sa strácala na obzore.

Na siedmy deň dorazili do mesta Arabel. Neveľké kamenné, opevnené a vystavané jadro mesta obkolesovalo väčšie rozloženia drevených kolov a stanov pre vojakov. Stráž ktorá stála pri vchode si ich premeriavala neveriacim pohľadom, dnu ich však pustili. Mesto sa pripravovalo na boj. Všetci pracovali ako včeličky pobiehali sem i tam. V chumli ľudí sa zastavili pred prvým hostincom na ktorý narazili. Vývesná tabuľa hlásala – Hostinec u Sliepkoňa. Druhovia na seba pozreli, mykli ramenami a vošli dnu.

Comments
ephedrine
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 03:36:55
diflucan is about diflucan side effects. valtrex site is about valtrex. valium site is about valium. codeine is about codeine. aldara is about aldara crema. tequin is about tequin. zolpidem tartrate zolt site is about zolpidem tartrate zolt. online apotheke site is about online apotheke. clopidogrel is about clopidogrel. meridia site is about meridia. adderall is about adderall. ephedrine is about ephedrine.
inderal dosage
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 12:31:42
xanax overnight delivery is about xanax overnight delivery. norco california is about norco california. sibutramine is about sibutramine. adderall order is about adderall order. valium result site is about valium result. buy tramadol is about buy tramadol. 750 levaquin site is about 750 levaquin. hydrocodone is about hydrocodone prescription online. ativan side effects is about ativan side effects. tramadol prescription is about tramadol prescription. lamisil pills is about lamisil pills. inderal dosage is about inderal dosage.
paxil order
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-08 22:06:58
codeine cough syrup site is about codeine cough syrup. hydrocodone is about hydrocodone dose. levaquin is about levaquin addiction. buy valium in the uk is about buy valium in the uk. lexapro dosage is about lexapro dosage. paxil is about paxil. lortab online is about lortab online. buy lasix site is about buy lasix. percocet is about percocet codine. sibutramine is about sibutramine meridia. diazepam is about diazepam roche. paxil order is about paxil order.
purchase carisoprodol
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 16:58:20
dog valium site dog valium blog. valtrex valtrex use blog. tramadol online tramadol online blog. clonazepam clonazepam overdose blog. buy vicodin online no prescription site buy vicodin online no prescription blog. 512 drug effects oxycodone side 512 drug effects oxycodone side blog. 1445extraction hydrocodone 1445extraction hydrocodone blog. potato not prozac site potato not prozac blog. ritalin dosage ritalin dosage blog. aldara prescription aldara prescription blog. street price of propecia street price of propecia blog. wellbutrin and alcohol wellbutrin and alcohol blog. carisoprodol purchase carisoprodol blog.
lorazepam intensol
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 17:21:45
skelaxin vicodin skelaxin vicodin blog. hoodia gordonii hoodia gordonii blog. oxycodone dosage oxycodone dosage blog. norco no prescription norco no prescription blog. delivery overnight valium delivery overnight valium blog. sleeping pill sleeping pill blog. ultram ultram blog. prescription zithromax prescription zithromax blog. ephedrine to meth ephedrine to meth blog. cheap provigil cheap provigil blog. adderall adderall rxlist blog. inderal la side effects inderal la side effects blog. lorazepam intensol lorazepam intensol blog.
detox for ultram
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:26:37
doxycycline prescription doxycycline prescription blog. snorting hydrocodone snorting hydrocodone blog. adderall adderall drug testing blog. doxycycline treats doxycycline treats blog. watson percocet site watson percocet blog. zyban wellbutrin zyban wellbutrin blog. tenuate result tenuate result blog. levaquin levaquin addiction blog. cipro 250mg cipro 250mg blog. diet pill and synthroid diet pill and synthroid blog. oxycontin oxycontin drug information blog. buy tenuate dospan in the uk buy tenuate dospan in the uk blog. ultram detox for ultram blog.
phentermine side effects
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 04:06:14
valtrex side effect blog. inderal beta blockers inderal blog. amoxicillin drug interactions amoxicillin drug interactions blog. zolpidem tartrate side effects zolpidem tartrate side effects blog. premarin ivf lining site premarin ivf lining blog. hydrocodone dose hydrocodone dose blog. keflex cipro keflex blog. purchase keflex purchase keflex blog. street price of soma street price of soma blog. ultram online ultram online blog. soma buy soma blog. valtrex and pregnancy valtrex and pregnancy blog. phentermine side effects phentermine side effects blog.
oxycodone drug interactions
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-28 19:07:17
valium buy xanax blog. prozac overnight prozac overnight blog. zolpidem zolpidem package insert blog. hydrocodone without prescription addiction hydrocodone without prescription addiction blog. generic ambien site generic ambien blog. fioricet 5 fioricet 5 blog. tadalafil tadalafil blog. buy propecia online site buy propecia online blog. hydrocodone hydrocodone blog. tramadol hcl chemical supplier white tramadol hcl chemical supplier white blog. depression and provigil depression and provigil blog. picture of alprazolam picture of alprazolam blog. oxycodone drug interactions oxycodone drug interactions blog.
street price of alprazolam
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 00:40:18
levitra precautions levitra precautions blog. wellbutrin and pregnancy site wellbutrin and pregnancy blog. tylenol with codeine use tylenol with codeine use blog. levaquin used for site levaquin used for blog. tadalafil prices tadalafil prices blog. bactrim price bactrim price blog. side affects side affects blog. zoloft and lorazepam site zoloft and lorazepam blog. cephalexin effects keflex side site cephalexin effects keflex side blog. levitra vardenafil levitra blog. tenuate side effects tenuate side effects blog. side effect side effect blog. street price of alprazolam site street price of alprazolam blog.
percocet 10 325
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 09:24:50
alprazolam doses site alprazolam doses blog. bactrim drug interactions bactrim drug interactions blog. phentermine order phentermine blog. buy generic ultram buy generic ultram blog. hoodia hoodia diet blog. clonazepam side effects clonazepam side effects blog. codeine and urinalysis codeine and urinalysis blog. bactrim ds buy bactrim ds online blog. meridia meridia blog. xanax addicted to xanax blog. ritalin adderall or ritalin blog. vicodin es vicodin es blog. percocet 10 325 percocet 10 325 blog.
yasmin side effects
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 03:01:04
viagra no prescription viagra no prescription blog. metronidazole vaginal site metronidazole vaginal blog. ciprofloxacin 500mg ciprofloxacin 500mg blog. naproxen dose naproxen dose blog. amoxicillin amoxicillin use blog. bratz yasmine site bratz yasmine blog. hydroxyzine hydroxyzine 10 blog. drug lasix drug lasix blog. tylenol with codeine tylenol with codeine blog. drug interactions drug interactions blog. bupropion drug information bupropion drug information blog. atenolol dosage atenolol dosage blog. yasmin side effects site yasmin side effects blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.