Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Úvod
Zradná stoka (#8) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Pondelok, 02 júl 2007
Obsah článku
Zradná stoka (#8)
Strana 2
sewer.jpg(z Krissovho denníka)
Nočný pokus o vraždu a temná postava zachovali vo mne veľký pocit úzkosti. Ten však čoskoro vystriedala snaha vypátrať akúkoľvek informáciu, ktorá by nás mohla doviesť na stopu zabijakov. Podobné pocity zrejme prežívali aj ostatní členovia družiny, a tak sme sa rozhodli konať. Zjaec navrhol ihneď vyraziť do ulíc a zistiť od svojich informátorov čo sa dá. Mňa to zas ťahalo do prístavu plného chamrade, zlodejíčkov, šmelinárov a indivíduí všetkého druhu, no raja informácií pre nás teraz tak potrebných.

Ulice boli ako každú sobotu plné ľudí tlačiacich sa v davoch smerujúcich na trhoviská, žobrákov, kupcov i mešťanov, ktorí míňali a nakupovali. Krakonoš navrhol obísť davy a bočnými uličkami sa dostať na hlavnú tepnu smerujúcu k prístavu. Míňali sme uličku plnú štítov neznámych gíld, ale za to známejších nevestincov, keď Zjaec nečakane ustrnul na mieste so zrakom upretým na tmavú bránu do neveľkého dvora. Nikto nevedel čo sa deje a kým sme sa stihli spýtať, začal nám Zjaec vzrušene vysvetľovať: „Divný chlap v čiernej kapucni a plášti, čo stál v bráne na mňa mieril kušou a netváril sa zrovna priateľsky. Skôr ako však stihol niečo spraviť, prešla popri ňom dvojica, ktorá zrejme hľadala...ehm...nejaké pekné miesto na...a zamierili práve do toho dvora. Chlapík schoval kušu a rozbehol sa smerom do tamtej uličky, ukázal Zjaec.“ „Tak načo čakáme!“, zvolali Isa i Gogo takmer súčasne. „Za ním!!!“ Rozbehol som sa za Isom, ktorý vyštartoval ako blesk a začala sa divoká naháňačka uličkami Suzailu..

Keď som si potom neskôr rátal šrámy a modriny spôsobené naháňačkou v neznámom prostredí, spomenul som si ako mi bolo v tých pohraničných lesoch sakra dobre.. Ten neznámy tajomný však poznal tmavé uličky viac než dobre a po niekoľkominútovom prenasledovaní sme sa ocitli v slepej uličke, lepšie povedané v zapadnutom dvore bohvie kde v Suzaile. Z prostred dvora na nás nehľadel náš neznámy, ale pootvorený kanál či vchod do šachty. Padlo rýchle rozhodnutie a Gogo s Isom sa už sunuli po lane a neskôr i starom zhrdzavenom rebríku dole do tmy. Keď sme s Krakonošom doskočili na zem, lepšie povedané do vody, ozval sa nad nami škripot a silný dunivý zvuk. Poklop sa uzavrel a zahalila nás tma. Boli sme v pasci. Inu, niet nad to mať v družine čarodeja –  Krakonoš zamumlal zaklínadlo a rázom nás obklopilo svetlo. „Hmm, zahundral Gogo, toto sa mi nepáči“ a Zjaec súhlasne prikyvoval. „Poďme to tu preskúmať“, poznamenal som a vykročil som pozdĺž tečúceho odpadu. O chvíľu sme boli na rázcestí, no cestou sme si všimli veľký počet pavučinových chuchvalcov po stenách. Hornú cestu znepriechodňovala silná pavučina, a tak zvyknutý z predierania sa hustými lesmi som začal presekávať cestu. Neskôr mi dali všetci za pravdu, že to nebol ten najšťastnejší nápad. Gogo potom často spomínal slová ako „magor“, „chytrák“, „to len elfa mohlo napadnúť“ a podobne. Ktovie čo tým myslel.. Ako som sa posledný krát rozohnal preťať hrubý kus pavučiny, zacítil som prenikavý zápach a z vlhkej pukliny zo steny na mňa skočilo ozrutné a ohavné monštrum pripomínajúce obrieho pavúka. „A kurvaa“, preletelo mi hlavou. Ďalej sa všetko odohralo veľmi rýchlo. Obluda na nás zaútočila a netvárila sa, že by sa dala ukecať. Hrýzla, pľula nejaké lepkavé behemoth.jpgsvinstvo a dokonca to vyzeralo, že sa zamotáme do jej odpornej pavučiny. Gogo i Isa neváhali a zasadzovali je údery mečom i sekerou, Zjaec do nej pálil z kuše. Ťal som do nej o život a aj som to pekne schytal. Keď už to vyzeralo, že skončíme na jedálenskom stole pani Obludovej, podarilo sa mi nájsť menej chránené miesto ohavy a oboma mečmi som jej zaťal do jej obrieho chlpatého tela. Vystrekla na mňa odporná žltá tekutina, potvora zasyčala a zosunula sa mŕtva k zemi. „Fujtaxl, to je hnus“, poznamenal Zjaec. Vzhľadom na to, že som bol celý od pozostatkov pavúka aj som mu dal za pravdu.

Rýchlo sme opustili zapáchajúce miesto a pustili sa do hľadania cesty von. Chvíľu sme sa nevedeli dohodnúť na smere, ktorým sa vydáme, no nakoniec Gogo zavelil a vyrazili sme sa brodiť západnou cestou stoky. Prešli sme niekoľkými vodou zaliatymi tunelmi, keď sa mi naraz Gogo stratil z očí a počul som len hlasné žblnknutie vody. Gogo zrejme zapadol do vodnej prepadliny, možno dávnej pasce a metal sa so zbraňami vo vode. Krakonoš s Isom mu pomohli z vody. „Mizerná stoka“, zahundral premočený Gogo. „Dúfam, že sme čoskoro von“. Ani netušil ako sa mýli. Po niekoľkých zákrutách sme natrafili na suchšie miesto, kde bolo už z diaľky vidieť starú zhrdzavenú mrežu predeľujúcu vchod do nenápadnej chodby vľavo od nás. Vyzeralo to nádejne a rozhodli sme sa to preskúmať. Prekvapujúco sa nám nikomu nepodarilo mrežu nadvihnúť, až sa do toho „oprel“ náš malý zlodej a jedným trhnutím ju vytiahol. „Tak to je husté“, s údivom pozrel Isa na Zjaeca. „Ty snáď tajne trénuješ“. „Poďme dnu!“, prerušil ich Gogo. Pripravili sme si zbrane a pomaly vošli do chodby. Šiel som hneď za Gogom, lebo chodba bola úzka a viacerí sme sa nezmestili. V tej chvíli ma premkol divný pocit nebezpečia, no bolo neskoro.

Z tmavého tunela z bočnej steny na nás vyskočil obrovský netvor – jašter. Príšera nás prekvapila a zaútočila na Goga pazúrmi i ostrými zubami naraz. Gogo zaryčal po zásahu a ja som prvýkrát videl jeho šialený bojový tanec berserka. „Aaaaargh“, bojová sekera svišťala vzduchom a Gogo ťal jaštera ako zmyslov zbavený. Vyzeralo to, že ostatní nebudú môcť polo orkovi pomôcť, keď tu zrazu Zjaec predviedol jeden z jeho akrobatických kúskov a ani som nevedel ako, ale už bol pred jašterom a bodal ho svojím krátkym mečíkom. Jeho útok podráždil obludu, ktorá sa rozhodla odstrániť malého bojovníka z cesty. Jašter sa zahnal pazúrmi a Zjaeca odhodilo dozadu. Bol skrvavený a nehýbal sa. Mysleli sme, že sme prišli o nášho zlodeja a vošiel do nás strašný hnev. Krakonoš zložil dlane do tajomného gesta a z jeho rúk vyšľahol modrý záblesk, ktorý skončil v tele príšery. Jašter vydal prenikavý zvuk a my sme vedeli, že teraz, alebo nikdy. Isa strieľal jeden šíp za druhým a my s Gogom sme ťali príšeru. Rozbesnený polo ork sa posledný krát zahnal obrovskou sekerou a jašter padol do vody pod ním. „Uff“, vydýchli sme si snáď všetci a vrhli sme sa k Zjaecovi. Isa ako správny hraničiar hneď zistil čo je treba a malého zlodeja začal kriesiť. Krakonoš mu dal napiť liečivých lektvarov a zanedlho bol Zjaec z najhoršieho vonku.

Rýchlo sme prehľadali jašterovu skrýšu a opustili sme miesto. Už sme boli dnu vyše 2 hodín a potrebovali sme nájsť cestu von. V poradí ja, Gogo, Isa, Zjaec a Krakonoš sme postupovali chodbami stoky a hľadali cestu von z bludiska. O malú chvíľu sa mi zazdalo, že vidím pred sebou svetlo, tak som pridal do kroku. Avšak aj napriek svetlo prúdiaceho z Krakonošovej čarovnej palice som si nič nevšimol a narazil som do takmer neviditeľnej hmoty priehľadného slizu a odrazilo ma naspäť. Rôsolová príšera. To nám ešte chýbalo. Zahnal som sa oboma zbraňami a sekol do obrovskej slizkej masy. Keď si s odstupom času spomínam na tento boj, škrípem zubami a nadávam ako najhorší pohan. Lesklé čepele zbraní prešli hmotou ako maslo, no o sekundu som držal v rukách len rúčky svojich milovaných zbraní. „Rvaaaa mať“, zahrešil som v duchu. Tá beštia mi zožrala obe zbrane. ooze.jpgDoslova a do písmena. Medzitým sa na príšeru vrhli Isa s Gogom a začali ju kopať a mlátiť, keďže nechceli prísť obaja o zbrane. Vtom zakričal Krakonoš: „Ustúpte!“ Hneď ako sme sa stihli rozostúpiť, prehrmelo zaklínadlo a ohnivá guľa sa rozpleštila na slize. O to väčšie bolo naše prekvapenie keď to s rôsolom nič nespravilo. „Niekto zrejme chýbal na hodinách ohnivých zaklínadiel“, pomyslel som si, keď bolo jasné, že sliz je odolný voči kúzlu. Medzitým si Isa so Zjaecom obehli príšeru odzadu z druhej chodby a útočili na ňu lukmi a šípmi. Našťastie rôsol nebol príliš rýchly ani nebezpečný a niekoľko striel ho roztrhlo na kusy. Po boji som rozdýchaval stratu oboch zbraní a hlavne môjho majstrovského meča. Isa mi dočasne požičal svoj a on si nechal luk.

Premočení a otrávení dlhým pobytom v kanáloch sme po niekoľkých minútach zbadali prechod do hlavného kanála a pustili sme sa v nádeji severným tunelom. Netrvalo dlho a naše pochmúrne tváre sa rozžiarili nádejou. Nad nami niekoľko metrov svietil otvor von zo stoky! Unavení sme sa vyšplhali hore po torze železného rebríka a vyšli na denné svetlo, už zmrákajúceho sa Suzailu. Zabahnení a zničení sme sa vrátili do hostinca.

Comments
periactin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 11:00:01
minocycline is about minocycline. hydrocodone without prescription is about hydrocodone without prescription addiction. 10 mg valium site is about 10 mg valium. medications clonazepam is about medications clonazepam. amoxicillin clavulanate potassium is about amoxicillin clavulanate potassium. phentermine online pharmacy site is about phentermine online pharmacy. thyroid is about thyroid. nexium is about nexium. oxycotin site is about oxycotin. ephedrine is about ephedrine street price. oxycontin is about oxycontin. periactin is about periactin.
accutane dose
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 19:30:50
hydrocodone is about buy hydrocodone online. darvon hydrocodone is about darvon hydrocodone. lamisil ringworm is about lamisil ringworm. buy vicodin lortab is about buy vicodin lortab. tramadol drug interactions is about tramadol drug interactions. prednisone asthma site is about prednisone asthma. plavix 75 mg is about plavix 75 mg. order soma is about order soma. tramadol is about tramadol. furosemide lasix is about furosemide lasix. diazepam use is about diazepam use. accutane dose is about accutane dose.
ativan addiction
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 00:29:41
xanax 2 mg site is about xanax 2 mg. diazepam result is about diazepam result. online prozac is about online prozac. tramadol ultram is about tramadol ultram. oxycodone use site is about oxycodone use. hydrocodone 500 is about hydrocodone 500. cytotec after a d c site is about cytotec after a d c. metronidazole flagyl is about metronidazole flagyl. lortab dosage site is about lortab dosage. bactrim generic is about bactrim generic. buy fioricet site is about buy fioricet. ativan addiction site is about ativan addiction.
naproxen soma
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 18:11:36
m357 vicodin m357 vicodin blog. oxycodone effects oxycodone side blog. doxycycline doxycycline hyclate uses blog. tramadol tramadol dose blog. butalbital no prescription butalbital no prescription blog. viagra tadalafil site viagra tadalafil blog. carisoprodol order carisoprodol order blog. lasix lasix blog. xanax xanax bar blog. hoodia hoodia cactus blog. drinking alcohol with levaquin drinking alcohol with levaquin blog. cafe soma cafe soma blog. naproxen soma naproxen soma blog.
oxycontin effects
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 17:19:14
tramadol side effect tramadol side effect blog. clonazepam withdrawal side effects clonazepam withdrawal side effects blog. 10 diazepam mg 10 diazepam mg blog. plavix plavix manufacturer blog. lexapro 10 mg lexapro 10 mg blog. medicine ativan medicine ativan blog. alprazolam alprazolam lethal blog. generic zolpidem generic zolpidem blog. drug interactions zantac lasix drug interactions zantac lasix blog. lexapro addiction lexapro addiction blog. viagra cialis viagra cialis blog. aldara without a prescription aldara without a prescription blog. oxycontin effects oxycontin effects blog.
norco properties
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:23:30
clonazepam com clonazepam com blog. order vicodin order vicodin blog. valtrex valtrex cost blog. butalbital information butalbital information blog. bactrim prices bactrim prices blog. ativan ativan description blog. hydrocodone hydrocodone blog. zithromax uti zithromax uti blog. difference between xanax and klonopin difference between xanax and klonopin blog. lorazepam lorazepam and alcohol blog. tramadol side effects tramadol side effects blog. synthroid pravachol bontril flomax synthroid pravachol bontril flomax blog. norco properties norco properties blog.
mylan xanax
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 06:39:52
hoodia hoodia blog. ultram no prescription site ultram no prescription blog. keflex for strep keflex for strep blog. sibutramine 15 site sibutramine 15 blog. zoloft adderall zoloft blog. compare lorazepam valium compare lorazepam valium blog. hcl tab tramadol site hcl tab tramadol blog. lamisil cost site lamisil cost blog. zithromax treatment site zithromax treatment blog. levitra result levitra result blog. fioricet for sale fioricet for sale blog. lexapro vs effexor site lexapro vs effexor blog. mylan xanax site mylan xanax blog.
tenuate dospan
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 00:24:34
sleeping tablets site sleeping tablets blog. alprazolam drug interactions alprazolam drug interactions blog. flagyl flagyl mechanism of action blog. zolpidem zolpidem blog. inderal injection site inderal injection blog. lortab lortab medication blog. zolpidem medication zolpidem blog. bactrim ds causing meningitis bactrim ds causing meningitis blog. lamisil lamisil blog. lorazepam cheap lorazepam blog. oxycontin side effects oxycontin side effects blog. lamisil lotrimin site lamisil lotrimin blog. tenuate dospan tenuate dospan blog.
lamisil at
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 02:23:49
doxycycline hyclate side effects doxycycline hyclate side effects blog. hydrocodone without prescription for sale hydrocodone without prescription for sale blog. tylenol with codeine tylenol with codeine addiction blog. levaquin levaquin prices blog. oxycodone oxycodone blog. street price of synthroid street price of synthroid blog. temazepam lorazepam temazepam lorazepam blog. meridia order meridia order blog. zolpidem zolpidem blog. hoodia weight loss hoodia weight loss blog. wellbutrin xl wellbutrin xl blog. ambien drug interactions site ambien drug interactions blog. lamisil at lamisil at blog.
clomid
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 13:51:16
ultram ultram blog. paxil lawsuit site paxil lawsuit blog. expired diflucan expired diflucan blog. cheap tadalafil cheap tadalafil blog. clomid effect site clomid effect blog. inderal tablets inderal tablets blog. zolpidem result zolpidem result blog. percocet hydrocodone prescription blog. cipro overdose cipro overdose blog. hoodia prices for hoodia blog. buy carisoprodol online buy carisoprodol online blog. ativan half life ativan half life blog. clomid clomid blog.
generic vicodin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 01:25:30
zocor and grapefruit zocor and grapefruit blog. oxycodone oxycodone 10mg blog. what are anabolic steroids what are anabolic steroids blog. medrol taper medrol taper blog. zithromax prices zithromax prices blog. hydrocodone without prescription hydrocodone without prescription blog. cheap xenical site cheap xenical blog. sibutramine sibutramine blog. drug interactions drug interactions blog. doxycycline doxycycline prices blog. replacement testosterone site replacement testosterone blog. allegra allegra printing blog. generic vicodin site generic vicodin blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.