Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Úvod
Požehnanie od Boha (#17) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Pondelok, 27 august 2007
Obsah článku
Požehnanie od Boha (#17)
Strana 2
bugbearh.jpgUnavený a vysilený sa nakoniec Amádeus vrátil do Suzailu. Ešte teraz mal pred očami mohutnú, zúrivú postavu bugbeara, ktorý masívnou sekerou usmrtil jeho spoločníka a nebyť jeho rýchlych nôh, skončila by jeho púť životom podobne. Zahnal chmúrne myšlienky na boj ako prechádzal davom ľudí smerom k dobre známemu hostincu „U skákajúceho poníka“.

V hostinci panovala veselá atmosféra ako nakoniec vždy o tomto čase a bard sa pomaly uvoľnil pri dúšku ostrého vína. Hudba v hostinci vyhrávala a krb horel a rozdával naokolo teplo a pocit domova. Rozhovory hosťov sa miesili do jednej vravy a Amádeus si prisadol k osamotenému Krissovi. „Vitaj elfský brat, čo ťa trápi?“ privítal ho Kriss, všímajúc si jeho výraz tváre. Amádeus mu podrobne vyrozprával jeho príbeh, ako sa sám po boku bojovníka polo orka vydal na strastiplnú púť na sever a ako o vlások unikol smrti, zatiaľ čo bojovník také šťastie nemal. Kriss ho v tichosti vypočul a ešte dlho sedel so sklonenou hlavou. Napokon sa pozrel na Amádea a navrhol mu: „Smrť tvojho spoločníka pomstíme spoločnými silami a zlo na severe navždy porazíme! A samozrejme zarobíme pekný peniaz…“ doplnil Kriss tichšie a pri pomyslení na 2500 zlatých mincí sa mu zaleskli oči.
Tá potvora je obávam sa nad naše sily“ oponoval mu Amádeus, avšak Kriss sa nenechal odradiť. „Môj meč a tvoja pieseň dokážu skoliť I toho najsilnejšieho netvora pod slnkom!“ nadšene oponuje Kriss, prázdny pohár ukladá k slušnej zbierke na kraji stola a objednáva si ďalší pohár medoviny. Amádeus nakoniec presvedčený súhlasí s tým, že sa na druhý deň obaja poberú skoliť zlo severu a taktiež objednáva ďalší krčah dobrého vína.

Ráno sa obaja elfovia s menším elánom ale predsa poberajú na dlhú púť na sever a opúšťajú brány Suzailu. Ešte pred obedom dorazia do dediny Glen Hollow a prekvapenému starostovi opäť tvrdia že im pomôžu s ich bojom. Nedôverčivý Jim Raynor nakoniec dodáva: „Viete vážený pane, už pár krát ste sa vydali na sever zabiť banditov, ale vždy ste sa vracali iba sám“ a smutne pozrie na Kriss. Ten len prekvapene zamrká ale nevraví nič. „Tento krát zlo porazíme a vám navrátime slobodu a pokoj!“ zanietene presviedča starostu a hostinského v jednej osobe Amádeus. Ako povedali, tak aj spravili a o malú chvíľu strávenú oddychom sa vydávajú ďalej na sever do miest, kde sa naposledy stretli s banditami.

O pár hodín sa už plazia v tieni pred ústím jaskyne. Pomaly a opatrne vchádzajú dnu avšak nikoho nestretnú. Ticho a tma v jaskyni nasvedčuje tomu, že sa banditi rozhodli po útoku na ich skýš zmeniť miesto pôsobenia. Pre istotu Kriss s Amádeom preskúmajú jaskyňu, avšak nič nenájdu iba stopy odchodu a tri mŕtvoly – Očko, Arnošt a Zog, všetky obraté o posledné cennosti. Pomaly vyjdú pred jaskyňu a sadnú si na kamene. Môžu byť maximálne deň cesty odtiaľto, počne Kriss skúmať stopy pred jaskyňou. Jeho skúsené oko hraničiara prelietava po zemi, tráve i kríkoch, jemné dotyky zeme a machu mu napovedajú o počte a smere cesty. Rozhodnú sa teda banditov na úteku stopovať.

Rýchlou chôdzou zamieria na západ k lesom a ponad hlavami im vysoko na nebi krúži priateľ sokol. Na kraji lesa sa rozhodnú využiť jeho služieb a Kriss pod vplyvom kúzla zvieracou rečou žiada svojho sokola, aby z výšky našiel a lokalizoval tábor banditov ak tu nejaký je. Sokol sa mohutnými krídlami vzniesol a vyletel ponad les. Po chvíli im zmizol z hawk.jpgočí. Kriss i Amádeus si sadli a pojedli niečo zo svojich zásob. Oddýchli si a už-už sa chceli pobrať do lesa sami, keď k nim začal priateľ hrianičiara klesať. Sokol pristál na kameni pred nimi a hlavou a škrekom naznačoval smer prenasledovanej tlupy. Kriss posunkami zistil, ktorým smerom sa majú vydať a ako ďaleko je asi prenasledovaný nepriateľ. Nakoniec pustil sokola a vydali sa jeho smerom.

Slnko na svojej ceste prekonalo polovicu a teraz pomaly začalo klesať na horizont na západe. O pár hodín Kriss s Amádeom naozaj dorazili k spomínanému miestu. Posledných pár stoviek metrov sa snažili potichučky nepozorovane priblížiť bližšie. Husté okolie lesa im ale nedovoľovalo zistiť bližšie informácie a preto sa rozhodol Amádeus, že sa prikradne až k táboru a zistí počet nepriateľov aj ich vybavenie.

Jeho ruky elfa sú možno jemné a citlivé, avšak skúsenosti pohybu v lese pramalé. Ako sa blížil k čistinke, zapraskali konáre ktoré prekračoval a divný zvuk zachytil ich vodca. Ten sa pobral jeho smerom aby zistil čo sa deje. Ako sa Amádeus snažil rýchlo a potichu vytratiť, nepozorne postúpal po konároch znova a to už sa obrí bugbear rozbehol jeho smerom. Amádeus nič nelenil a pustil sa do behu. Prebehol povedľa Krissa a zastavil kus za ním. Bugbear sa rútil na nich spolu s dvoma jeho strážcami – orkami. Kriss tasil oba meče a hľadiac na obrovitú postavu bugbeara sa v duchu pomodlil. Boj začal. Amádeus vystrelil zo svojej kuše a jeho ruku viedla šťastena. Šípka sa presne vnorila do hrude orka kde mal srdce a mŕtvy ork padol ako podťatý. Toho si ale nevšímal obrovitý bugbear a vrhol sa na prvého Krissa. Mohutnou sekerou ťal a tá len o vlások minula elfovu hlavu. Napriek tomu, si našla ciel na jeho tele a mohutná sečná rana sa Krissovi tiahla od ramena až po pás. Silný prúd krvi vytryskol. Kriss opätoval útok naspäť, avšak napriek tomu, že zasiahol spôsobil mohutnej postave menšie zranenie. Ešte jedna rana od mohutného bugbeara a bude s nami amen, pomyslel si Kriss, no jeho myseľ ožila ako začal Amádeus spievať svoje povzbudzujúce piesne. Ten popri speve strieľal zo svojej kuše a úspešne zasiahol. Boj trval a Kriss sa vrhol na druhého orka. Úspešne ho poslal na onen svet, ale následná rana od vodcu bandy ho skoro zabila na mieste. Oslabený a smrteľne ranený uvažoval nad ústupom, no v tom sa stalo niečo, čo nečakal ani jeden z nich.

Amádeus prestal spievať a rýchla modlitba k Olidamarovi – bohu tulákov mu pravdepodobne priniesla šťastie. Zoslal kúzlo spánku na mohutného bugbeara a ten napriek sile svojich svalov podľahol. Zviezol sa na zem a začal silno chrápať. Obaja nelenili a ihneď sa dali do práce, účinok kúzla sa mohol o chvíľu vytratiť. Kriss zodvihol jeho zbraň a odhodil ju ďaleko do lesa. Amádeus sa pobral ku Krissovi a pomocou svojich kúzelných schopností zacelil hraničiarovi niektoré rany. Ten následne tiež siahol po liečiacom medikamente vo ork.jpgsvojej noši a vyliečil si ďalšie to svojich zranení. Následne obaja obstúpili mohutné spiace telo a Kriss mu zabodol obe zbrane do jeho tela. Na okamih bugbear otvoril doširoka svoje prekvapené oči, no následná smrť mu vyčítavý pohľad odňala a jeho dušu poslala expresne do hlbokých pekiel. Obaja elfovia padli na zem a oddychovali. Vedeli, že sa im práve podarilo zabiť obávaného vodcu banditov Relgora Himtootha a čo viac, bol nad ich sily. Bohovia k ním boli pre tento krát zhovievavý.

Obaja dobrodruhovia po tom, ako si oddýchli prehľadali všetok banditami ulúpený poklad a ako posledné odsekli vodcovi hlavu ako dôkaz o jeho smrti a pobrali sa späť. Ako prišli do dediny ihneď vyvolali rozruch. Starosta nechal okamžite zaslať správu pre Neriusa Bootluma o Relgorovej smrti a ten po pár hodinách pricválal na koňoch aj s ochrankou.

Dlho počúval príbeh o banditovej smrti z úst básnika, nakoniec však vyplatil sľúbenú odmenu 2500 zlatých obom priateľom a pobral sa naspäť. Kriss i Amádeus opúšťajú dedinu Glen Hollow ako hrdinovia a spokojní I keď ranený a unavený odchádzajú opäť smerom do Suzailu.

Comments
esgic
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 00:31:50
estradiol is about estradiol. xanax site is about xanax. hoodia oprah is about hoodia oprah. trazodone site is about trazodone. best price for levitra is about best price for levitra. norco is about norco. meridia is about meridia sale. modafinil is about modafinil. ru 486 is about ru 486. juvenile rheumatoid arthritis is about juvenile rheumatoid arthritis. lexapro is about lexapro. esgic is about esgic.
alprazolam buy online
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 13:17:53
diflucan no prescription is about diflucan no prescription. ritalin is about ritalin online. phentermine and glucophage is about phentermine and glucophage. tenuate street price is about tenuate street price. vicodin without prescription is about vicodin without prescription. buy meridia is about buy meridia. ciprofloxacin dose is about ciprofloxacin dose. diflucan site is about diflucan. prednisone 10 mg site is about prednisone 10 mg. xanax vicodin is about xanax vicodin. buy cheap clonazepam is about buy cheap clonazepam. alprazolam buy online is about alprazolam buy online.
adderall and ritalin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 00:14:44
valium dosage is about valium dosage. levitra use is about levitra use. buy adipex is about buy adipex. generic vicodin is about generic vicodin. buy xanax without prescription in usa is about buy xanax without prescription in usa. oxycontin is about oxycontin online prescription. cipro is about buy cipro. hydrocodone com site is about hydrocodone com. hydrocodone dose site is about hydrocodone dose. buy oxycontin site is about buy oxycontin. buy ambien is about buy ambien. ritalin is about adderall and ritalin.
ephedrine for sale
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 17:22:01
oxycontin oxycodone blog. lexapro medication lexapro medication blog. buy levaquin online buy levaquin online blog. levitra drug information levitra drug information blog. clomid for man clomid for man blog. codeine based codeine cough syrup blog. doxycycline for strep throat site doxycycline for strep throat blog. zolpidem 10 zolpidem 10 blog. ciprofloxacin hcl 500mg ciprofloxacin hcl 500mg blog. lexapro lexapro maoi blog. lorazepam side effects lorazepam side effects blog. keflex 500 mg keflex 500 mg blog. ephedrine ephedrine for sale blog.
plavix law suit
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 12:04:01
buy generic ultram buy generic ultram blog. lipodrene with ephedra lipodrene with ephedra blog. generic sibutramine generic sibutramine blog. generic viagra soft tab generic viagra soft tab blog. 74hydrocodone 10650 lorcet 74hydrocodone 10650 lorcet blog. plavix 75 mg plavix 75 mg blog. zithromax std zithromax std blog. keflex drug keflex blog. buy lortab online buy lortab online blog. didrex online pharmacy didrex online pharmacy blog. vicodin watson 349 site vicodin watson 349 blog. cytotec abortion cytotec drug blog. plavix law suit site plavix law suit blog.
bactrim ds dosage
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:58:36
xanax 2mg xanax 2mg blog. doxycycline doxycycline picture blog. adderall 20 mg adderall 20 mg blog. synthroid synthroid blog. lowest price prednisone site lowest price prednisone blog. buy oxycodone online site buy oxycodone online blog. alcohol amoxicillin alcohol amoxicillin blog. ephedrine ephedrine blog. prices for tramadol prices for tramadol blog. provigil adhd provigil adhd blog. percocet image percocet image blog. lorazepam ativan site lorazepam ativan blog. bactrim ds dosage bactrim ds dosage blog.
about tramadol
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 03:06:08
zolpidem dosage zolpidem dosage blog. side effects side effects blog. prednisone site prednisone blog. purchase valium site purchase valium blog. doxycycline for lyme doxycycline for lyme blog. oxicontin oxicontin blog. buy valtrex buy valtrex blog. sleeping pill sleeping pill blog. 750 keflex 750 keflex blog. lamisil buy lamisil blog. side effects site side effects blog. accutane no prescription accutane no prescription blog. about tramadol about tramadol blog.
online consultation adipex
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 01:15:35
valium online valium blog. paxil paxil side effects blog. weight gain site weight gain blog. paxil anxiety disorder in children blog. phentermine diet pill phentermine diet pill blog. buy hydrocodone with overnight delivery buy hydrocodone with overnight delivery blog. buy adderall online buy adderall online blog. carisoprodol drug interactions carisoprodol drug interactions blog. hydrocodone hydrocodone blog. keflex drug interactions keflex drug interactions blog. cheap viagra cheap viagra blog. wellbutrin overnight wellbutrin overnight blog. online consultation adipex online consultation adipex blog.
buy paxil
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 00:21:36
warner chilcott warner chilcott blog. oxycontin oxycontin no prescription blog. zolpidem dosage site zolpidem dosage blog. accutane result accutane result blog. zofran zofran blog. alprazolam alprazolam blog. percocet side effects percocet side effects blog. prices for hydrocodone site prices for hydrocodone blog. valium xanax valium xanax blog. meridia coupons meridia coupons blog. diflucan diflucan zyrtec blog. klonopin wafer klonopin wafer blog. paxil buy paxil blog.
lortab side effects
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 07:26:58
viagra 100mg viagra 100mg blog. norco norco blog. ativan lorazepam ativan side effects blog. zolpidem zolpidem online blog. generic viagra medication site generic viagra medication blog. ultram tramadol hcl blog. cheap doxycycline cheap doxycycline blog. california rehabilitation center norco california rehabilitation center norco blog. paxil dose paxil dose blog. flagyl suspension 100mg flagyl suspension 100mg blog. prices for meridia prices for meridia blog. cheap aldara cheap aldara blog. lortab side effects lortab side effects blog.
about hoodia
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 00:29:24
renova renova street price blog. flagyl flagyl 500 mg blog. bactrim ds tablets bactrim ds tablets blog. what is keflex what is keflex blog. hydroxyzine hydroxyzine blog. side effects of valtrex medication side effects of valtrex medication blog. ceftin ceftin blog. imitrex imitrex coupon blog. albuterol albuterol inhaler side effects blog. lips of morphine site lips of morphine blog. side effects of percocet side effects of percocet blog. lortab lortab online blog. hoodia about hoodia blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.