Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Úvod arrow Dungeons & Dragons arrow Duch sekery (#13)
Duch sekery (#13) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
©tvrtok, 02 august 2007
Obsah článku
Duch sekery (#13)
Strana 2
gogoend.jpgMohutný troll sa rozohnal pažami a jeho pazúry minuli Goga iba o vlások. Ranený a zaslepený zúrivosťou ceril svoje veľké špicaté zuby s ktorých mu stekali dlhé husté sliny na zem. Mohutne zahučal bolesťou až sa zo stropu zosypali úzke pásiky prachu, keď sa ho Isovi podarilo zasiahnuť mečom. Celá scéna vypadala ako tanečný bál. V strede dominoval zúrivý troll a okolo neho skupina postáv snažiaca sa beštiu skoliť. Skupina sa uhýbala tak ako sa dlhé končatiny vymršťovali proti nim a následne keď sa sťahovali, približovali sa aj oni aby zasadili ďalšiu bolestivú ranu. V pravidelných intervaloch sa výpady opakovali a celé to vypadalo ako nejaký rýchly tanec. Tanec smrti.

Napriek húževnatej a odolnej postave trolla a jeho neprirodzene rýchlej regenerácii sa družine darilo zraňovať ho stále viac a viac. Otvorené rany sa jeho dlhých rukách sa nestíhali zaceľovať takým tempom akým mu ich skupina spôsobovala. Ťažko ranený troll zavyl. Mohutný ryk, ktorý mu vyšiel z hrdla naháňal strach a hrôzu. Skupina väzňov sa len pritisla bližšie do kúta a triasli sa strachom. Troll zúril.

Napriek zbraniam, ktoré sa mihali okolo neho sa jeho sklenený pohľad upriamil na jedinom bojovníkovi. Ten bojovník mu priniesol najviac bolesti a utrpenia a to mu teraz chcel vrátiť. Jeho doteraz pomalé ruky sa vymrštili neprirodzene rýchlo a pazúry na nich sa zaryli hlboko do tela Goga, napriek brneniu ktoré mal na sebe oblečené. Troll vydal víťazné zavytie a zodvihol barbara pred seba. Gogo krivil tvár bolesťou ako mu pritom trhal svaly a šľachy. Z posledných síl sa snažil ťať svojou obrovskou sekerou, avšak sila z neho vyprchala tak ako prúdy jeho červenej krvi. Troll do Goga zaryl svoje dlhé a ostré zuby a zahryzol sa hlboko až ku kostiam. Strašlivá scéna ktorá sa tu odohrávala zamrazila jeho druhov na chvíľku a stáli ako kamenné stĺpy. On, najsilnejší z nás, ten bojovník, ktorý hrdo odolával všetkým nástrahám, mohutný barbar so sekerou ktorý ich tak dlho chránil a sprevádzal teraz visí v trollových rukách na pokraji smrti. Troll vytrhol z jeho boku veľký kus mäsa a Gogo zvrátil hlavu dozadu v poslednom kŕči. „Tak už sa to blíži,“ pomyslel si. „je koniec“. troll.jpgSpokojne sa v mysli usmial. Vedel, že sa nebude hanbiť sedieť po boku ostatných hrdých bojovníkov v hodovnej sieni jeho patróna Tempusa a duch jeho sekery pôjde s ním. Smrť prijal pokojne a hrdo.

Troll zodvihol Gogove telo nad hlavu a pazúrmi zaborenými hlboko v tele roztrhol bezvládne telo bojovníka na dva kusy. Víťazoslávne zavyl a krvavé sliny mu pritom odfŕkali od ostrých čeľustí. „NIEEEE!!! Gogoooooo!!!“ zvreskol Zjaec a skupina ostala ako obarená. Prepadol ich smútok a zúrivosť. Ich druh je mŕtvy a už sa nikdy nevráti. Nikdy už nebude piť červené sladké fľaštičky, nebude s nimi jesť pečené prasiatka a piť krčahy piva, nebude ich sprevádzať na ich strastiplných cestách. „Za Gogááá!“ vrhli sa ako jeden na raneného a prekvapeného trolla. Ťali a sekali. Napriek zraneniam, napriek zakaleným očiam od sĺz, napriek smútku v ich srdciach. Ťali za Goga.

Ranený troll zaskočený nevídanou brutalitou a zúrivosťou nevydržal dlho odolávať. Naostrený meč Isu mu čoskoro preťal hrdlo a jeho bezvládne telo dopadlo na podlahu. Unavene oddychovali v hlave vír myšlienok. Trollovi ležiacemu na zemi sa pomaly ale vytrvalo začali zaceľovať niektoré menšie poranenia. „Ja ti dám zotavovať sa tu ty parchant!“ zúrivo k nemu podišiel malý Zjaec. Vytiahol z vaku fľašu oleja, polial ním telo trolla ležiaceho na zemi a odpľul si naň. Následne skupina telo zapálila. Plamene vyšľahli do výšky a telo trolla sa krútilo na zemi ako ho bezmocne stravoval spravodlivý oheň. Až teraz bolo konečne nebezpečenstvo navždy zažehnané.

Unavená družina stála bez slova, hlavy sklopené. Oheň horel mohutným plameňom osvetľoval miestnosť ako za dňa. Tiene poskakovali po stenách ako malý neposední škriatkovia. Niektorým členom tiekli slzy, niektorí sa pobrali do kúta zahĺbený do svojich myšlienok. Spoza železných mreží kde boli doteraz zajatci vyšli pomaly von postavy ľudí a trpaslíkov. Po chvíli trúchlenia sa museli rozhodnúť čo ďalej. Stále tu mohlo hroziť nebezpečenstvo, stále tu mohli číhať nástrahy. Jeden z otrhaných ľudí sa vydal k skupine a predstavil sa ako Bushido. „Vášho priateľa som síce nepoznal, ale je mi úprimne ľúto čo sa mu stalo. Zdieľam s vami smútok ktorý na vás doľahol.“

Spolu s ďalšími väzňami sa dali do reči a okrem vďaky za záchranu sa dozvedeli, že tu žije ešte jeden Troll. To spozorneli natoľko, že sa dohodli urýchlene opustiť toto miesto. „Jeho telo tu ale nenecháme!“ ukazujúc na mŕtve telo Goga prehovoril Kriss. „Zoberieme ho so sebou do mesta a spravíme mu náležitý pohreb“ dohodli sa napokon. Výroba provizórnych nosidiel im vďaka všadeprítomným haraburdám netrvala dlho. Trpaslíci sa ponúkli, že im pomôžu niesť telo zosnulého druha a vydali sa cestou do Suzailu.

Keďže to bol kus cesty od mesta a chceli prísť pred zotmením skôr ako sa zatvárajú mestské brány, vydali sa na cestu rýchlym krokom. Unavení, ale na čas dorazili pred jeho brány a vydali sa rovno do chrámu. Tu sa skupina dozvedá, že mŕtve telo ich druha nie sú schopný priviesť späť z temnoty a dohodnú Gogovi náležitý pohreb. Zaplatia za výrobu náhrobného kameňa a navždy sa tak rozlúčia so svojím priateľom.

Ako náhle sa hostinský v hostinci „U skákajúceho poníka“, kde majú dlhodobo prenajatú izbu dozvedá smutnú novinu, častuje skupinu pivom zdarma. Tu sa skupina rozchádza so pohreb.jpgzachránenými väzňami a pri pive a jedle sa bližšie spoznajú s Bushidom. Ten pochádza, ako im prezradil z ďalekého východu a je mníchom. Putuje po svete, zbiera skúsenosti a snaží sa dosiahnuť vyšší stupeň vo svojom zdokonaľovaní. Raz by chcel byť ako jeho majster Dijóda, túži sa vydať po jeho ceste. Jeho túlavé nohy ho zaviali do končín kde sa prvý krát stretli a neďaleko pevnosti ho orkovia v spánku omráčili a uväznili. Možno by skončil ako jedlo pre mäsožravých trollov, nebyť skupiny dobrodruhov. Družine sa pozdáva a dohodnú sa na spoločnej púti. „Ďalší užitočný pár rúk nám môže len hodiť“ podotkol Kriss a pripili si na ich nového člena.

Ráno ich síce bolela hlava z alkoholu, avšak ten im pomohol utopiť smútok a spomienky na bývalého druha. Na trhu a v obchodoch popredali nájdené artefakty a doplnili si zásoby a vydali sa k starej veži na západe ako im niekedy dávnejšie spomínal hostinský.

Dedina Fryeburg, respektíve trosky, ktoré po nej ostali tvorili iba malé rozpadnuté a zrútené stavby. Sutiny a zavalené zostatky domov lemovali prašnú cestu po ktorej prišli po poldennej púti a jediným bodom v tomto pustom a opustenom kraji tvorila stará veža s pripojenou chatrčou, ktorá doteraz stála. Studňa okolo ktorej prechádzali bola suchá a zasypaná. Cez závaly neprenikli na dno ani slnečné lúče. Ako náhle pristúpili až k veži a chystali sa vojsť dnu, prekvapil ich malý mužík, ktorý z nich vystúpil. „Vitajte priatelia“ oslovil prekvapených dobrodruhov Pandirus, ako sa im predstavil. „Eech“ ozval sa prvý Kriss. „Mysleli sme si, že toto miesto je opustené už dlhé stáročia, nečakali sme, že tu nájdeme živého človiečika“ vysvetlil mužovi s dlhou bielou bradou a dlhým plášťom, ktorý mu zjavom náramne pripomínal Krakonoša, nebyť jeho pokročilého veku. „Ach áno“ usmial sa na nich nečakaný domáci. „Som učencom a študujem taje tohto kraja. Pred časom som sem prišiel a ostal som tu bývať sám. Toto miesto je tiché a pokojné pre moje štúdiá. Bývam v tejto chalupe a občas pracujem vo veži, navrchu som si zriadil pracovňu kde mám knihy a inštrumenty a je odtiaľ krásny výhľad“ potešene rečie mužík a dodáva: „ak sa tam chcete pozrieť nech sa páči dobrí ľudia, veža je otvorená, len mi prosím neprehádžte moje knihy, sú pre mňa veľmi vzácne“ dokončuje. „Ďakujeme ti za tvoju láskavosť dobrý muž“ rečie Kriss. „Pátrame po pôvode a záhadách tohto miesta a určite vežu navštívime“ dodá a opúšťajú jediného obyvateľa pustej dediny. Vydávajú sa do veže, ale schody nahor ich nelákajú, skôr tie do podzemia. Starký im prezradil, že do podzemia nechodí, iba raz tam bol nazrieť, ale že je rozsiahle a pravdepodobne zasypané. Družina sa rozhodne overiť si pravosť tohto tvrdenia a vydáva sa po schodoch nadol.

Kriss, Bushido, Zjaec i Isa sa za sebou pomali poberajú, na cestu im svieti Isov magický klobúk. Podzemie vypadá pusté a zasypané. Pokračujú chodbami a nič nenachádzajú. Sem tam sa zo stropu zosype prach a kamenie, občas narazia na zamknuté dvere, ktoré sa im podarí za pomoci Zjaeca a jeho zlodejských prstov prekonať. V jednej miestnosti nájdu ruins.jpgstarú truhlu, ale radosť z nájdeného pokladu vystrieda iba dusiaci dym. Nakoniec prídu k schodom, ktoré vedú niekam nižšie do podzemia. Pred nimi sa objaví na krátku chvíľu akási nehmotná bytosť a varuje ich pred ďalšou cestou do podzemia, jej varovanie sa ale rozhodnú ignorovať.
Veľká miestnosť plná truhiel dáva tušiť, že sa pravdepodobne jedná o hrobku bývalého panovníka a majiteľa veže. Okrem truhiel je tu možné zhliadnuť aj dva masívne sarkofágy bývalých pánov. Jeden z nich otvoria a nájdu ostatky kedysi ľudskej postavy ženy. Oberú ju o prstene i náramok a povylamujú žiarivé kamene s jej sarkofágu. Druhý sa ale neodvážia otvoriť a tak aspoň pootvárajú truhly a kostlivcov porozhadzujú po zemi obávajúc sa ich oživenia. Následne sa vrátia na povrch a rozhodnú sa svoj objav vyrozprávať starcovi. Aké je však ich prekvapenie, keď veci, ktoré ukoristili v podzemí na povrchu ihneď začnú horieť. Z obavy o zranenia odhadzujú svoje batohy a v nich im nakoniec zhorí časť ich výstroje.

Starý muž je prekvapený zistením družiny, avšak nevie poskytnúť žiadnu radu ani informáciu o tom, čo našli. Rozhodnú sa teda preskúmať blízku studňu a spúšťajú do nej malého hobita, na jej dne však nachádza iba sutiny a kusy kamenia. Sklamaná družina ho vyťahuje napovrch.

Comments
cheapest levaquin online
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 00:31:05
calan is about calan. promethazine is about promethazine. delganex sibutramine is about delganex sibutramine. retin a is about retin a. ativan drug interactions is about ativan drug interactions. anadrol 50 is about anadrol 50. triphasil is about triphasil. back pain is about back pain. premarin is about premarin. metformin is about metformin. atarax is about atarax. cheapest levaquin online is about cheapest levaquin online.
valum
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 13:17:29
accutane site is about accutane. what does oxycodone look like is about what does oxycodone look like. codeine asprin is about codeine asprin. pain killers is about pain killers. xanax lyrics is about xanax lyrics. buying xanax online is about buying xanax online. levaquin pregnant is about levaquin pregnant. order lortab online site is about order lortab online. buy amoxicillin online is about buy amoxicillin online. flagyl antibiotic site is about flagyl antibiotic. lexapro medication is about lexapro medication. valum is about valum.
ciprofloxacin hcl 500 mg
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 00:14:37
lasix furosemide is about lasix furosemide. zofran tablet is about zofran tablet. alprazolam zoloft is about alprazolam zoloft. tramadol hcl side effects is about tramadol hcl side effects. hoodia order is about hoodia order. levaquin and pregnancy is about levaquin and pregnancy. tylenol w codeine 3 is about tylenol w codeine 3. lexapro side effects is about lexapro side effects. oxycodone is about buy oxycodone online. side effects of butalbital is about side effects of butalbital. buying hydrocodone without prescription site is about buying hydrocodone without prescription. ciprofloxacin hcl 500 mg is about ciprofloxacin hcl 500 mg.
doxycycline used for
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 17:21:48
lorazepam buy site lorazepam buy blog. record soma record soma blog. meridia weight loss medication site meridia weight loss medication blog. hair loss site hair loss blog. adderall adderall blog. ambien cheap ambien blog. percocet side effects percocet side effects blog. withdrawal and effexor and paxil withdrawal and effexor and paxil blog. lasix lasix blog. adderall vs adderall xr site adderall vs adderall xr blog. lasix furosemide lasix furosemide blog. valtrex commercials site valtrex commercials blog. doxycycline used for doxycycline used for blog.
doxycycline prescription
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 12:03:50
tylenol with codeine during pregnancy tylenol with codeine during pregnancy blog. phentermine adipex phentermine blog. compare lorazepam valium compare lorazepam valium blog. soma soma blog. generic zofran generic zofran blog. diflucan zyrtec diflucan zyrtec blog. online clonazepam site online clonazepam blog. generic zithromax generic zithromax blog. lasix effects lasix side blog. butalbital result butalbital result blog. butalbital pregnancy butalbital pregnancy blog. anxiety disorder treatment anxiety disorder treatment blog. doxycycline prescription doxycycline prescription blog.
aldara
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:58:29
clomid clomid period blog. ephedrine ephedrine from yeast blog. phentermine prozac phentermine prozac blog. cipro ciprofloxacin cipro blog. phentermine mail order phentermine blog. prozac drug interactions prozac drug interactions blog. cheap doxycycline cheap doxycycline blog. mexico ritalin mexico ritalin blog. zoloft or klonopin zoloft or klonopin blog. meridia without prescription meridia without prescription blog. diflucan diflucan blog. aldara review site aldara review blog. aldara site aldara blog.
clomid ovulation
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 03:05:52
brandname drug soma site brandname drug soma blog. percocet strength percocet strength blog. drug norco site drug norco blog. drug interactions drug interactions blog. lasix zaroxolyn lasix blog. ativan ativan online pharmacy blog. cheap soma cheap soma blog. diazepam and alcohol site diazepam and alcohol blog. hoodia diet pill hoodia diet pill blog. cytotec picture cytotec picture blog. paxil paxil and pregnancy blog. doxycycline doxycycline for sale blog. clomid ovulation clomid ovulation blog.
tenuate addiction
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 01:15:28
minocycline side effects site minocycline side effects blog. clonazepam clonazepam overnight blog. tadalafil soft tadalafil soft blog. synthroid side effects synthroid side effects blog. ciproxin cheap ciproxin blog. cheap hydrocodone without a prescription cheap hydrocodone without a prescription blog. lasix california site lasix california blog. fioricet erowid fioricet erowid blog. prices for xanax site prices for xanax blog. purchase viagra purchase viagra blog. crc drug program norco crc drug program norco blog. clonazepam clonazepam overdose blog. tenuate addiction tenuate addiction blog.
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 09:29:16
autoversicherung tarif autoversicherung übersicht autoversicherung ps autoversicherung rechnen autoversicherung beitrag c&a autoversicherung autoversicherung vergleich autoversicherung testsieger auto versicherung berechnen garanta autoversicherung
bactrim and breastfeeding
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 00:21:30
clonazepam order clonazepam online blog. buy xenical viagra propecia site buy xenical viagra propecia blog. lorazepam lorazepam medication blog. adipex phentermine adipex blog. lamisil dosing lamisil dosing blog. website for ambien website for ambien blog. amoxicillin amoxicillin overnight blog. lortab for sale lortab for sale blog. levitra levitra street price blog. zithromax zithromax blog. oxycontin side effects oxycontin side effects blog. effects levaquin levofloxacin side effects levaquin levofloxacin side blog. bactrim and breastfeeding site bactrim and breastfeeding blog.
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-05 17:47:11
lamborghini kit car classic project cars for sale guaranteed auto protection bobby cartoon auto gas mileage



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.