Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Úvod
Úľový roj - Leviathan PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 8
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Piatok, 06 júl 2007
Obsah článku
Úľový roj - Leviathan
Strana 2

nidi_uvod.jpg

Koncom roka 997.M41, bol stratený kontakt s niektorými systémami v segmente Tempestus. Lord Inkvizítor Kryptman na základe jasných signálov pojal správne podozrenie Tyranidskej invázie skôr ako jeho spoločníci v Ordo Xenos. Počas bojov strávených s tyranidmi po viac ako dva a pol storočiach Kryptman veľmi dobre vedel ako vynikajú v adaptácii a vývoji a všetko naznačovalo, že sa jedná o stratégiu Úľového roja. Takže to bol neslávny Kryptmanov súpis realizovaný Astrotelepatickým veštením ktoré malo vytvoriť kontakt s každým zdokumentovaným svetom na okrajoch Impéria.

Súpis spôsobil, že viac ako tucet prvotriednych Astropatov zhorelo námahou, ich mysle boli zničené navždy pokusom dosiahnuť vzdialené svety ktoré neboli kontaktované stovky rokov. Ale ako týždne prechádzali do mesiacov a svety prestávali odpovedať, začali tvoriť vzor,  na základe ktorého bol Kryptman schopný zostaviť mapu približujúceho sa nového úľového roja hrozných rozmerov.  

Tento vzor vyvolal v normálne vyrovnanom Kryptmanovi veľké obavy. Svety s ktorými boli stratené kontakty preklenuli segmenty Tempestus, Ultima a Solar, a svedčili o ofenzíve širokej časti galaxie ktorá sa týkala životov biliónov ľudí. Znepokojivejším však zostávala skutočnosť, že tento úľový roj bol koncentrovaný v južnej časti galaxie, útočiac tak na slabinu Impéria namiesto bojmi zoceleným východným okrajom.

To ale nebolo všetko. Útok tohto úľového roja, kódovo pomenovaného Leviathan  sa sformoval do dvoch ohromných úponov stovky svetelných rokov od seba. Pomaly, ale rýchlosťou žatvy bol strácaný kontakt so svetmi na obrovskej ploche vesmíru medzi dvoma hrotmi roja. Zvláštnosťou bolo, že zostal zachovaný pohyb z týchto svetov hlbšie do regiónov segmentu Tempestus nedbajúc blížiacej sa záhuby. Mohlo tu byť iba jedno vysvetlenie. Psychické prázdno, ktoré sprevádza Tyranidov narástlo do tak obrovského, že preklenulo ohromnú vzdialenosť medzi týmito dvoma úponmi, kompletne zablokovalo kontakt s touto časťou vesmíru a znemožnilo tak príchod posíl navigovaných warpom do týchto obliehaných systémov. Čeľuste Leviathanu boli doširoka rozovreté, odrezávajúc tak neskutočne obrovskú časť Imperiálneho priestoru. Pokiaľ by sa tieto čeľuste uzavreli pohltili by všetko a ostala by len prázdnota.

Kryptman vedel, že pokiaľ nezničí jeden z výbežkov tohto útoku, životy všetkých v priestore medzi nimi budú stratené. Nezáležalo na tom koľko posíl bude povolaných, ak nebudú môcť rozptýliť dusivý tieň nad navigátormi Astronomiconu, nebudú tam môcť doraziť. Ešte horšie by však bolo, pokiaľ by sa plánovaný kurz tohto nového úľového roja rozhodol viesť do srdca segmentu Solar, do rodiska Impéria, zlatého trónu samotného Boha – Imperátora.

Avšak tieto systémy sa nestanú obeťami bez boja. Tarsis Ultra, plodná a oddaná planéta, ktorá stála priamo v ceste jednému z dvoch výbežkov Leviathana hostila rotu Ultramaríny ktorá ctila starý záväzok sľubu o ochrane tejto planéty. Kapitula Mortifactor so základňou blízko temného sveta Posul sa pripojila k Ultramaríne v ich príprave postaviť sa pred zásahom úľového roja. Tímy Stráže smrti boli zaslané do sektoru Tarsis, vedené samotným Kryptmanom, kvôli lepšiemu získaniu vedomostí o hrozbe a jej odrazení jak šikovnosťou, tak aj silou.

Obrana Tarsis Ultra

Väčšina Imperiálnej armády ktorá dosiahla sektor Tarsis prišla len týždne pred Tyranidmi a zďaleka nepostačovala. Veteráni Ultramaríny precvičovali Imperiálnu Gardu a légie Planetárnej obrany umiestnenej v tejto časti podľa proti - Tyranidskej doktríny zatiaľ čo sa zuby zimy chystali zahryznúť a roj sa zhromažďoval nad planétou aby následne vypustil biologické lode votrelcov. Potom ako začal padať sneh, začal s ním padať aj nekonečný dážď spór.

Imperiálne jednotky bojovali a ustupovali v tvári tvár nepredstaviteľne obrovským rojom padajúcim pred hlavnú planétu systému, kde sa odohral posledný zúrivý boj. Tarsis Ultra bol obliehaný niekoľko týždňov, obrancovia pod velením Uriela Ventrisa z Ultramarínskej 4tej roty a neskôr Kryptmana samotného sa snažili udržať votreleckú hrozbu. Ale navzdory smrtiacej úspešnosti obrancov nespočet votrelcov postupoval ďalej. Bol to Ventris a jeho Stráž smrti ktorému sa podarilo chytiť Lictora z prvej vlny invázie a zrazu sa sa tok udalostí začal obracať.

S Lictorovým genetickým kódom Magos biológ Locard - talentovaný vedec a člen Kryptmanovho štábu - spätne zostrojil biologickú nákazu, ktorá by mohla zničiť Tyranidov, ak by sa dopravila do srdca roja. Kapitán Ventris sa podujal podniknúť túto nebezpečnú úlohu vedúc tím Stráže smrti do srdca votreleckého roja a dopraviť toxíny s nákazou do samotnej Nornskej kráľovnej. Najprv sa nedialo nič a Imperiálne jednotky na Tarsise začali veriť, že všetko je stratené. Neskôr pomaly, ale pravidelne začali tyranidi napádať sami seba, ako sa dostávali mimo dosahu synaptickej kontroly. Následný imperiálny protiútok zničil tisícky Tyranidov na bojiskách Tarsis Ultra a invázia bola zmarená raz a navždy.

Nezastaviteľný postup

Po rozptýlení výbežku Leviathanu tlačiaceho sa na Terru, začali svety rozložené medzi obrovskými čeľusťami Leviathanu znova odpovedať na Imperiálne signály. Kryptmanov plán na obnovu strateného kontaktu fungoval. Ale úľava trvala len krátko kvôli správam o celých zmasakrovaných systémoch ktoré pokryl tieň votrelcov a tieto správy začali plniť technojadro Ordo Xenos. Valedor, svet husto obývaný pútnikmi a vrecovinou odetými mníchmi bol zaplavený v pár hodinách. Potoky krvi farbili priečelia a mohutné chodby katedrál. Svätá Capilene, ďalší Ekklesiarchou kontrolovaný svet, pod ochranou Sisters of Battle, bol hrdinne bránený týždne a padol iba pár dní predtým ako sa Tyranidi vrhli na Tarsis Ultra. Teraz jej svätá zem patrila votrelcom, jej architektonické skvosty boli stratené a jej misionári pohltení a prestavaní na ďalšie beštie. Správa obsiahnutá v týchto nových následkoch preletela radami Impéria ako nákaza – viera nie je dostatočnou ochranou proti votrelcom.

Morálka Imperiálnych jednotiek upadala tým viac, čím viac svetov bolo zožratých. Kryptman a jeho spojenci nemohli byť všade a s každým svetom pohlteným Tyranidským rojom tak tento roj rástol a silnel. Jednotky nemohli byť povolané z východu, nakoľko silnejúci Orkovský Waaagh! z Charadonu využil zmenšujúcu sa prítomnosť Ultramaríny na hraniciach teritória a využívajúc tejto výhody zaútočil.

S nekompromisným rozhodnutím nariadil svätý Inkvizítor Kryptman tento galaktický kordón za definitívny. Jeho plán bol evakuovať svety križujúce dráhu roja Leviathan a množstvo z nich zrovnať so zemou aby sa tak zabránilo získať úľovému roju ďalší materiál pre ich lode. Toto by malo spomaliť jeho postup natoľko, aby sa stihli zhromaždiť Bojové flotily sektoru Solar a Tempestus. Akýkoľvek svet na ktorý príde invázia a bude v hranici tohto kordónu bude podrobený Exterminatu práve vo chvíli keď tyranidi zostúpia, aby sa nakŕmili na populácii odsúdenej do skazy. Podľa Kryptmanovej teórie týmto spôsobom roj spotrebuje veľké množstvo zdrojov  na dobytie sveta, aby následne našiel každú živú bytosť na ňom premenenú na prach salvami cyklónových torpéd a vírových bômb. S týmto bezcitným a konečným rozhodnutím poslal Kryptman miliardy duší do záhuby. Do dnešných dní to zostal najrozsiahlejší akt genocídy spáchaný na občanoch impéria od čias Horovej zrady.

Rozhodnutie opustiť stovky svetov čeliacich  votreleckému  postupu sa stretlo s výkrikmi nevôle. Veľa vplyvných inkvizítorov volalo po vyhlásení dekrétu „excomunicate traitoris“ na Kryptmana. Keď boli tieto opustené svety zabraté orkami migrujúcimi pred tyranidskou inváziou, kritici prekliali Kryptmana ako radikála, zradcu a blázna. Bola vyhlasená „carta extremis“ odnímajúca mu všetky tituly a on sám bol prinútený ukrývať sa ako najhorší kriminálnik.

Faktom však ostáva, že sa neodvratný postup roja Leviathan spomalil na rýchlosť plazenia. Medzi opustené svety patrila aj Tesla Prime, planéta vyhradená pre testovanie zbrani v minulosti pod kontrolou rádu Adeptus Mechanicus, teraz v rukách orkov. Zelenokoží okupanti boli potešený, že sa im do rúk dostala opustená planéta plná extrémne deštruktívnych zbraní a veľké ohnivé kvety mohli byť videné z vesmíru ako „testovali“ svoje nové hračky.

Ako náhle veľké biologické lode roja Leviathan zostúpili k Tesla Prime dostali zabrať viac ako očakávali. Zúrivá vojna medzi orkami a tyranidmi monitorovaná v ťažkých snoch astropatov stále verných Kryptmanovi vyčerpala veľké percento inváznych síl na oboch stranách. Aj neďaleký poľnohospodársky svet Rigant, niekedy mierumilovná planéta pokrytá takmer celá zlatavými pláňami, sa stala miestom boja monumentálnych rozmerov medzi dvoma votreleckými silami. Tento objav a lekcia naučená z úskočného postupu u roja Kraken sa ukázali podstatné pre zúfalú Kryptmanovu stratégiu.

Boj o Gryphonn 4

V priestore Kryptmanovho kordónu boli takí, ktorí nevydali svoje svety pre extermináciu, takí ktorých vplyv dovoľoval neuposlúchnuť priamy rozkaz Lorda inkvizítora. Adeptus Mechanicus opustili Tesla Prime aj keď to bolestne pociťovali ale budú bojovať do posledného pri obrane Gryphonne 4, jedného z hlavných továrenských svetov v galaxii. Toto bola gigantická oceľou obložená planéta, ktorá syčala a burácala mechanickou aktivitou. Bol to domáci svet vojnových gryfinou, jednej z najsilnejších z légií Adeptus Titanicus. V kombinácii s Skitariiskými légiami, Praetorianskými bojovými servitormi a vojenskou mocou mechanických kreácií technomágov, mal továrenský svet lepšiu šancu udržať sa proti útoku roja Leviathan ako ktorýkoľvek iný.  Rád Adeptus Mechanicus, sám v opustenom systéme, pripravený na vojnu s chladnou efektivitou.

Keď mycetické spóry začali dopadať na oceľovú kôru planéty, začal sa boj vskutku epických rozmerov. Légia za légiou značne mechanicky posilnených Skitáriiov vypochodovala v perfektnom zladení, metodicky kosiac hordy gauntov skôr ako mali šancu vyškriabať sa zo svojich sporových kapslí. Ako dopadali ďalšie spóry na planétu, rozhučali sa k životu mohutné pohonné jednotky Praetorianov, ich ťažké zbrane si vyberali strašlivú daň medzi inváznymi jednotkami a čierny ichor  pokryl krajinu zo železa a trámov.
 
Za hodinu sa začala triasť zem pod nohami titánov, strašlivé božské stroje vyšli zo svojich hangárov - katedrál a napadli biologické monštrá kráčajúce cez manufactorum ako kolosálne dravé pavúky. Titáni vystreľovali vnútornosti zo svojich votreleckých protivníkov a na oplátku boli trhaní enormnými drápmi a syčiacimi striekancami pyrokyseliny. Zem bola rozvibrovaná chôdzou gigantov až do konca dňa, sily Adeptus Mechanicus a roj tyranidov obe odmietajúc vzdať svoje úsilie.

Napriek železnému odhodlaniu technokňazov a strašlivej cene ktorú ich výtvory prinútili zaplatiť tyranidov, bol rád Adeptus Mechanicus zaplavený presilou. Titáni légia vojenských gryfynov padali jeden po druhom, až nakoniec neostal žiaden ktorý by mohol brániť svoje rodné továrne. Počas niekoľkých dní bol svet vyčistený a roj Leviathan pokračoval vo svojej ceste.

Kryptmanov hazard

Napriek svojmu vyhosteniu z rád inkvizície nemohol Kryptman nechať svety v ceste postupu tyranidov svojmu osudu. Boj o Tesla Prime a zajatie živého tyranida na Tarsis Ultra presvedčilo Kryptmana, že existuje cesta ako spomaliť a možno dokonca zastaviť roj Leviathan bez vydania ďalších ľudských životov.

Tak Kryptman a jemu stále verný a malý oddiel stráže smrti ešte raz skrížili cestu roju. Tento krát nie pre zvedenie boja ani pre koordináciu obrany obliehaného sveta. Kryptman si uvedomil, že veľkosť roja Leviathan dosahuje takých rozmerov, že pravdepodobne nemôže byť zastavený ani s kombinovanými silami bojových flotíl celého sektora.

Útočný tým zostúpil do labyrintu sveta Carpathia, „Zatrateného“ inkvizítormi ktorí prevzali úlohu Kryptmana. Tu sa podujali na zatiaľ najnebezpečnejšiu misiu, zajať živý rod genestealerov do stázového poľa a prepraviť ich na útočný krížnik nepoškodených. Táto misia si vyžiadala nesmierne množstvo príprav a životy niektorých z najväčších hrdinov nidi.jpgstráže smrti no nakoniec ju Kryptman a jeho tým úspešne zakončili. Starý inkvizítor s kamennou tvárou unikol z katakomb Carpathie a navrátil sa na svoju loď so svojim smrtiacim nákladom. Jej plazmové motory zažiarili a loď opustila na zánik odsúdenú planétu.

O týždeň neskôr bola vyvrhnutá z warpu stará vesmírna loď „Plameň zatratenia“ neďaleko materského roja.  Kryptmanov špeciálny tým uložil zajatých genestealerov hlboko do starého plavidla a keď sa dostali do bezpečnej vzdialenosti vypli stázové pole. Použijúc pole lodných teleportov  poslala stráž smrti megatony extra silných výbušnín do srdca neďalekého mesiaca Gheist. Následná explózia nielen zničila mesiac, ale zároveň odklonila chod starého vesmírneho plavidla a nasmerovala ho na kurz smerujúci hlboko do impéria orkov - Oktaviusu. Toto barbarské impérium bolo dlho tŕňom v boku impéria a rozkladalo sa na takmer rovnakom priestore ako Ultramar.

Netrvalo dlho kým orkovský lupiči pristáli na lodi smerujúcej do ich systému s cieľom ukoristiť čokoľvek použiteľné, boli prepadnutí a nainfikovaný votrelcami na palube. Vrátili sa na svoj domovsky svet s nezvyčajným nákladom. V priestore tak bohatom na život genestealeri rýchlo prosperovali a ďalej infikovali orkami obývané úľové mestá. I keď pôvodní genestealeri boli orkami vyhladení netrvalo dlho kým sa nákaza genestealermi rozšírila po ríšou Octavius. Za krátky čas bol psychický signál genestealerov dostatočne silný aby prilákal úľový roj Leviathan preč od prázdnych svetov kordónu k novým zdrojom potravy, ktoré prekvitali životom.

Ani nesmierne úsilie imperiálneho najvyššieho velenia, ani cesta vybraná nezastaviteľnou hordou tyranidov odklonených od imperiálneho priestoru do orkami držaného systému nemohla vysvetliť tuto náhlu zmenu. Táto avšak dala poničenej imperiálnej flotile šancu na opravu a preskupenie. Vojna medzi inváznymi silami tyranidov a orkovským impériom pozorovaná predsunutými špeciálnymi tímami zúrila bez náznaku skorého ukončenia.

V radách inkvizície boli takí ktorí si uvedomili potenciálne následky tejto manipulácie s votreleckou hrozbou. Kryptmanov plán sa však zaplatil a nateraz boli tyranidi a orkovia plne zamestnaný ničením jeden druhého. Ostáva však možnosť, že sa tyranidi úľového roja Leviathan vynoria silnejší ako kedykoľvek predtým vďaka asimilácii značne upravenej DNA, ktorá orkom umožňuje tak úspešné prežitie. Okolité planéty začali naozaj posielať reporty obsahujúce obrazové informácie zachycujúce útočné organizmy väčšie ako predtým. Je príliš hrozivé premýšľať o týchto dôsledkoch.

Impérium si kúpilo čas, jednu z najcennejších komodít, avšak za cenu životov stoviek svetov a vzniku potenciálnej hrozby oveľa horšej akej čelilo doteraz.

Comments
acyclovir
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 10:47:22
lamisil is about lamisil. esophageal cancer is about esophageal cancer. vicodin is about vicodin. fluoxetine site is about fluoxetine. doxy sleep aid site is about doxy sleep aid. information levitra is about information levitra. generic drug site is about generic drug. vicodin is about vicodin. levothyroxine is about levothyroxine. paracetamol is about paracetamol. butalbital is about butalbital. acyclovir is about acyclovir.
diflucan drug information
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 14:49:19
pseudo ephedrine is about pseudo ephedrine. soma overdose is about soma overdose. klonopin medication site is about klonopin medication. hoodia is about hoodia oprah. fioricet for sale is about fioricet for sale. hoodia is about hoodia side effects. ephedrine for sale is about ephedrine for sale. zolpidem hemitartrate site is about zolpidem hemitartrate. tramadol online is about tramadol online. levaquin tablets site is about levaquin tablets. inderal public speaking is about inderal public speaking. diflucan drug information is about diflucan drug information.
tadalafil side effects
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-08 22:21:28
keflex side effects is about keflex side effects. bactrim package insert is about bactrim package insert. provigil adhd is about provigil adhd. wellbutrin sr side effects is about wellbutrin sr side effects. cipro dosage is about cipro dosage. generic lexapro is about generic lexapro. vicodin is about vicodin withdrawl. adderall xr is about adderall xr. buy xenical viagra propecia com is about buy xenical viagra propecia com. clomid drug information is about clomid drug information. t3 synthroid is about t3 synthroid. tadalafil side effects is about tadalafil side effects.
aldara rating
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-15 01:45:48
hoodia addiction hoodia addiction blog. hair loss hair loss blog. clomid clomid use blog. on line hydrocodone site on line hydrocodone blog. synthroid generic versus brand name synthroid blog. ciprofloxacin dosage ciprofloxacin dosage blog. modafinil effects modafinil provigil side blog. bactrim adverse reactions bactrim blog. hoodia prices for hoodia blog. effects of clomid site effects of clomid blog. buy ritalin buy ritalin blog. buy carisoprodol buy carisoprodol blog. aldara rating aldara rating blog.
ephedrine use
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 16:44:46
fioricet ingredients fioricet ingredients blog. wellbutrin sex site wellbutrin sex blog. what is lexapro what is lexapro blog. phentermine phentermine free shipping blog. oxycontin oxycodone 512 blog. hydrocodone without prescription hydrocodone without prescription prices blog. lorazepam buy site lorazepam buy blog. order ultram order ultram blog. generic cytotec site generic cytotec blog. codeine buy codeine blog. valtrex buy valtrex blog. meridia order meridia order blog. ephedrine ephedrine use blog.
clomid and serophene
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 18:28:19
adipex and pregnancy site adipex and pregnancy blog. inderal where to buy inderal online blog. low dose accutane low dose accutane blog. adipex cash on delivery adipex cash on delivery blog. order viagra online order viagra online blog. zofran zofran blog. butalbital compound tablet butalbital compound tablet blog. clomid clomid success rates blog. flagyl dosage flagyl dosage blog. aspirin oxycodone aspirin oxycodone blog. online zolpidem online zolpidem blog. street price of cipro site street price of cipro blog. clomid and serophene clomid and serophene blog.
green lortab
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 11:45:23
buy percocet online buy percocet online blog. provigil drug provigil drug blog. purchase inderal purchase inderal blog. about phentermine site about phentermine blog. vibramycin doxycycline vibramycin blog. bactrim ds effects bactrim ds effects blog. inderal anxiety inderal anxiety blog. cheap hydrocodone without a prescription cheap hydrocodone without a prescription blog. mrsa bactrim mrsa bactrim blog. buy alprazolam online site buy alprazolam online blog. fioricet fioricet same day blog. 5mg oxycontin 5mg oxycontin blog. green lortab green lortab blog.
paxil
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 00:06:26
meridia for sale site meridia for sale blog. vicodin tablets vicodin tablets blog. carisoprodol cod carisoprodol cod blog. clomid no prescription site clomid no prescription blog. generic xanax generic xanax blog. ultram drug interactions ultram drug interactions blog. levitra buy levitra online blog. where can i purchase cytotec where can i purchase cytotec blog. tenuate addiction site tenuate addiction blog. cytotec induction of labor cytotec induction of labor blog. buy tramadol buy tramadol blog. vicodin vicodin blog. paxil paxil blog.
wellbutrin order
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 03:12:53
hoodia gordonii extract hoodia gordonii extract blog. norco generic norco blog. keflex antibiotic site keflex antibiotic blog. lortab lortab 10 mg blog. diazepam online diazepam online blog. zithromax zithromax antibiotic medication blog. buy xanax online buy xanax online blog. levaquin alcohol levaquin alcohol blog. provigil adhd provigil adhd blog. lamisil lamisil medication blog. diazepam diazepam blog. ativan site ativan blog. wellbutrin order wellbutrin order blog.
bactrim for strep
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 09:05:51
prednisone purchase prednisone blog. prozac side effect prozac side effect blog. generic percocet site generic percocet blog. ritalin 20 mg site ritalin 20 mg blog. keflex for cats keflex for cats blog. too much synthroid too much synthroid blog. adderall children adderall children blog. lexapro lexapro blog. buy codeine buy codeine blog. klonopin klonopin panic attacks blog. wellbutrin sr side effects site wellbutrin sr side effects blog. buy klonopin site buy klonopin blog. bactrim for strep bactrim for strep blog.
cephalexin result
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 02:00:50
lorazepam ativan side effects lorazepam ativan side effects blog. fioricet prices fioricet prices blog. nolvadex tamoxifen citrate site nolvadex tamoxifen citrate blog. botox cream botox cream blog. bactrim ds 800 bactrim ds 800 blog. nexium iv nexium iv blog. ephedrine based product ephedrine based product blog. xenical order xenical order blog. diflucan diflucan dosage blog. winstrol overnight site winstrol overnight blog. tadalafil soft tablet site tadalafil soft tablet blog. is albuterol a steroid site is albuterol a steroid blog. cephalexin cephalexin result blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.