Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Príchod do Suzailu (#7) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 
Napísal elwe   
Streda, 27 jún 2007
Obsah článku
Príchod do Suzailu (#7)
Strana 2
suzail_noc.jpgUž zďaleka vyzerali hradby Suzailu majestátne. Vysoké mohutné hradby siahajúce zo západu na východ k moru pravidelne delené masívnymi strážnymi vežami, množstvo ľudí smerujúcich cez jeho tri brány dovnútra a von a nad hradbami týčiace sa nádherné vysoké veže hradu a šľachty. Družina vchádza do mesta a stráž brány si každého premeriava od hlavy až k päte. Prvé čo skupinu upúta je ruch mesta. Na každej ulici je množstvo ľudí, všade stoja stánky predávajúcich ktorí sa prekrikujú, stroho oblečení obyvatelia sa tu striedajú s honosne vyzerajúcimi mešťanmi, občas po ulici precvála skupina stráži na koňoch, voz zapriahnutý býkom a naložený povrch tovarom, alebo bubeník hlásiaci novinky v meste.

 Muzikanti hrajúci veselé pesničky a vľavo na kuse voľného miesta skupina komediantov predvádzajúcich svoje kúsky. „Moja cesta sa naplnila priatelia“, vraví v tichosti Benedict. „Musím sa hlásiť v chráme pána do služby skôr ako slnko zapadne. Je to povinnosťou každého kňaza prejaviť úctu miestnemu chrámu a ponúknuť mu svoje služby. Obávam sa, že sa načas naše cesty opäť rozídu, ale verím, že sa čoskoro stretneme“ dodá a silou vyčarí na tvári úsmev. Lúčenie s malým trpaslíkom v ťažkom brnení s obrovským kladivom nie je jednoduché najmä po spoločne prežitých dobrodružstvách. Bude im určite chýbať, najmä jeho utišujúce a liečiace schopnosti. Kňaz je však neoblomný vo svojich záväzkoch a preto ani po prehováraní neostáva. „Do skorého stretnutia!“ zamáva im ešte naposledy a poberá sa k chrámovej štvrti. Družina ešte chvíľu hľadí sa trpaslíkom kým sa nestratí v dave a s povzdychom sa vyberajú ďalej. Prebehne okolo nich ufúľaný otrhaný obyvateľ a za ním asi traja prenasledovatelia. Ulice sú plné života.  Rozhliadajú sa a nakoniec sa vyberú do neďalekého hostinca „U skákajúceho poníka“. Po ceste ich však doženie malý chlapec a vtisne im do ruky malý kúsok papiera. Následne sa stratí v dave ľudí. Na lístku stojí: „Dávajte si pozor. V noci sa Vás chystá niekto zavraždiť. podpísaný Priateľ“. „Tak nám to pekne začína“, odfrkne si Zjaec. „Len niekam vkročíme a už sa nepáčime niekomu natoľko, že nám ide po krku“ sťažuje si rozpačito. „Skôr sa obávam, že sa jedná o rovnakých útočníkov, ktorí sa nás snažili zabiť pri hrade Vinnitis“ vraví Gogo, „tento krát však hodlám byť pripravený a vtáčikom pekne zakrútiť krkom!“ dodá ešte a päsťou pohrozí imaginárnemu nepriateľovi. „A to nám akurát odišiel Benedict“, dodá ešte hraničiar Isa krútiac hlavou pokračujú k hostincu.

Hostinec „U Skákajúceho poníka“ ich privítal veselou hrou na mandolínu a vôňou čerstvo vareného mäsa. Až teraz si skupina uvedomila ako dlho nemali v ústach teplé jedlo. hostinec.jpgIhneď zaujali stôl v skoro plnom hostinci a objednali si kopu dobrého jedla a pitia. Potešený hostinský vidiac v nich skvelý zárobok a neprestávajúci sa klaňať nosí z kuchyne jedla, čo mu sily stačia. Spokojní sa pustia do jedla. Pri plápolajúcom krbe, veselej hudbe a dobrom jedle skupina rýchlo pookriala. Ich nálada ešte stúpla po tom, ako sa pomaly otvorili dvere a vstúpila nevysoká postava v plášti s prikrytou hlavou. „Ale veď to je Krakonoš!, ukazuje Zjaec prstom a máva na prichádzajúceho. Ten ako ich zbadá najprv vyvalí oči a následne sa mu na tvári rozleje úsmev. „Mysleli sme, že stále študuješ u tých bleskometov“ víta ho Gogo. „Moje štúdium na hrade v Novom Ostrohu je u konca“ usmieva sa čarodej a ukazuje zopár zvitkov trčiac mu spod plášťa. „Tož to si daj s nami trocha dobrého žuvaca prskomet“ máva Gogo pečeným stehnom k tácke s jedlom. „Pridám sa rád priatelia, práve som dorazil do mesta a v bruchu mi pekne hlasito muzikanti vyhrávajú!“ dodá usmiaty čarodej a prisadá si k stolu. Spoločne sa pustia s novou chuťou do jedla a objednávajú ďalšie pivá na opätovné zvítanie. Hostinský popod nos velebí dobrotu Dálnamíla – boha ciest, že mu zoslal tak hladných a smädných pútnikov.

Po dlhom čase keď sa už všetci chytali za plné bruchá a rozprávali si zážitky z ciest kým sa nevideli pristúpila k nim v tmavom plášti neznáma žena. Sotva si zložila plášť z hlavy, odhalila tak svoju nádhernú tvár. Tmavé čierne vlasy padajúce jej na ramená, trošku bledšia farba pokožky, súmerné zelené oči a plné pery jej dodávali výraz anjela. Pristúpila k Zjaecovi a dlhými riasami naň zamrkala. Gogo zalapal po dychu a ostatní z družiny len ticho vyvaľovali udivené pohľady. Dokonca aj pri vedľajších stoloch šum stíchol. Jemným zvučným hlasom prehovorila: „Dobrý večer vážení páni. Prepáčte, že ruším vaše stolovanie, ale potrebovala by som s Vami hovoriť“ a obrátila sa smerom k Zjaecovi. Ten celkom zmätený, krútiac sa na lavici urýchlene ponúkne miesto na sedenie hneď oproti nemu, neschopný súvislého slova. „Ak by ste bol tak láskavý a šiel do mojej izby na poschodí, tam budeme mať trochu súkromia na osobný rozhovor“ doplnila neznáma. „Heh-Heh, choď do toho bujaku, a nerozbi nám posteľ“ rehoce sa Gogo a oplzlo pomrkáva na tmavovlásku. Zjaec si ju premeriava od hlavy po päty či nezistí nejakú lož alebo predstieranie, avšak je tak unesený krásou tejto osoby, že iba dodáva: „Aha, no iste, to je dobrý nápad, poďme“. Spolu s neznámou sa teda poberú do vrchných izieb. Zjaec ešte po ceste pošepne Gogovi: „Pokiaľ sa do hodiny nevrátim, príďte ihneď za mnou!“ Gogo len kývne hlavnou a mrkne na zlodeja.

V izbe sa neznáma tmavovláska po tom, ako za sebou zatvoria a uzamknú dvere po chvíli rozhovorí. „Hľadám niekoho tvojich schopností na jednu, povedzme celkom delikátnu záležitosť.“ Zjaec nechápavo zamrká, načo ona pokračuje. „Mám na mysli krádež zlata, ktoré mi bolo nespravodlivo odňaté. Pokiaľ však nesúhlasíš s touto úlohou môžeš odísť tajomna.jpgza svojimi druhmi a viacej ti neprezradím. Ak prijmeš túto úlohu, oboznámim ťa s detailmi“. Zjaec chvíľu váha, nakoniec však súhlasí. Tmavovlasá kráska preto pokračuje: „Bohatý a lakomý obchodník Melfindar je dnes odcestovaný služobne mimo mesto. V jeho dome v trezore je ukrytá vec pre ktorú ťa posielam. Je to 5000 zlatých mincí a vačok s bielym kryštálom. Prines mi to a časť môjho zlata získa iného majiteľa. Jeho dom je však strážený dvoma strážnymi pred vchodom skoro neustále. Ako je zabezpečené vnútro domu mi nie je známe, ale to už bude tvoj problém zistiť to. Mňa zaujíma iba výsledok. Nad ránom o 6 hodine prídem sem do hostinca po svoj majetok. Ak sa ti úloha nepodarí a veci naspäť nezískaš, budem o tom vedieť a vtedy ma nečakaj. Je to všetko jasné?“ dohovorila a zvedavo pozrela na zlodeja. „Áno myslím, že to je celkom jasné. A ako sa voláš krásavica?“. „Moje meno nie je podstatné a ako iste uznáš v takejto chvíli by bolo iste neuváženým krokom ti ho vyzradiť“. „Áno, to zaiste“ dosvedčí Zjaec. „A teraz, ak dovolíš pôjdem za svojimi povinnosťami. Nesklam ma a budeš odmenený“ usmeje sa na Zjaeca a otočí sa k odchodu. Dvere sa za ňou rýchlo a ticho zavrú akoby tu nikdy nebola a zanechajú tak Zjaeca ponoreného do vlastných myšlienok a úvah.

Takže krádež!“ snaží sa šepkať Gogo a Zjaec mu prstom naznačuje aby bol ticho. „A ako to chceš spraviť? Vieš aký je tu trest za krádež pokiaľ nás chytia? Ráno sa budú naše nohy vo vetre húpať a vrany nám budú oči žrať!“ „Na druhej strane, bez risku nie je zisk a zopár tisíc zlatých by nám viac ako pomohlo“ doplní Zjaec a kvetnato opisuje Gogovi náramné poklady čakajúce v obchodníkovom sejfe. „Ja do toho idem“ prehovorí nakoniec Kriss. „Môžeme skúsiť nasimulovať bitku a odlákať tak pozornosť stráží“ navrhne. Goga to zaujme: „nóóó bitku zase ja simulovať viem, na to som odborník“ dodá a oprie sa rukami o stôl. „Tož dobre, tak idem aj ja do toho, bude zo mňa ten divadelník či aký to šašovia tí herci sú. Gogo vie byť dobrý herec!“ dodá a zarehoce sa. „Myslím, že ma k tomu budete potrebovať“, prenesie čarodej a dodá: „Bez mojich kúziel sa nedostanete ani do domu“. „Vitaj na palube bleskonoš“, usmeje sa naň potešený zlodej Zjaec. „No, ja tu sám sedieť nebudem samozrejme“ dodá Isa váhavo. „I keď neviem, neviem, či robíme správnu vec“. „Takže sme v tom všetci“ vraví potešene Zjaec. A teraz by sme si mali dohodnúť plán pokiaľ úplne nepadne noc“ zohne sa nad stôl a pustí sa do vysvetľovania.

Ako náhle padla hlboká noc, skupina piatich dobrodruhov sa pomaly, potácala skoro prázdnym mestom. Zjaec ich viedol uličkami presne do miest, kam mu popísala neznáma a spoločne hrali návštevníkov hostinca, ktorí si vypili viac ako je vhodné. Už z diaľky videli nezameniteľný dom obchodníka a dve stojace stráže presne pred vchodom. Dom bol dvojpodlažný ako všetky v tejto ulici a nemal na prízemí žiadne okná. Pár veľkých okien bol až na prvom poschodí hodne vysoko nad zemou. Dom nalepený jeden na druhý nedával možnosť schovať sa medzi ne a ulička neposkytovala skoro žiadne zátišia. Pouličné lampy našťastie svietili skromným svetlom a plamienky veľkých sviec zopár krát zaplápolali tak, že to vyzeralo že už-už idú zhasnúť, aby sa vzápätí rozhoreli. „Toto sa ti pravdepodobne zíde“ riekol zrazu mladý čarodej a vytiahol jeden zo zvitkov. Otvoril ho a prenášal z neho zvláštne slová ktorým nikto z prítomných okrem neho samotného nerozumel a nakoniec sa dotkol rukou Zjaeca. Ten zamrkal a ihneď pochopil. Usmial sa na čarodeja a ten mu darkpic.jpgúsmev opätoval. Zjaecov zrak bol odteraz schopný preniknúť aj najtemnejšou tmou. Skupina zostala mimo dohľadu stráži za miernou zatáčkou a zlodej šikovne vytiahol malú kotvičku s lanom. Vyhodil ju na dom v ktorom už boli okná tmavé a jeho obyvatelia už najskôr spali. Šikovným tichým pohybom sa vyšplhal na strechu domu. Ukázal prstom na znak, že všetko je v poriadku a v tichosti sa vybral po strechách domov k domu obchodníka Melfindara. „Prišiel čas zohrať divadelnú úlohu, tož poďme“ pošepol Gogo elfovi Krissovi a obaja sa vydali, držiac sa okolo ramien rovnakým smerom ako pred chvíľou zlodej. Po ceste si pospevovali a Kriss občas nenápadne hodil očkom k strechám domov, či sa malému hobitovi naozaj podarilo dosiahnuť strechy inkriminovaného domu. Medzitým Zjaec pomaly a opatrne prichádza k streche obchodníka, avšak zisťuje, že pôvodne zamýšľaná cestu dovnútra nebude možná. Z komína vychádza dym a pokiaľ by nechcel skončiť ako pikantná zlodejská klobása, bude musieť zvoliť inú trasu. „Takže plán B“ zahundral si popod nos a nenápadným zamávaním zo strechy potácajúcim sa priateľom tento plán zasignalizoval. Kriss, ktorý si toho všimol akoby ledabolo zamieril smerom k strážam pred vchodom a strčil tým do Goga. Ten sa zapotácal a tváriac sa nahnevano vrazil do Krissa naspäť. Postrkovaním a vyhrážaním sa dostali až na dosah stráží. Zatiaľ čo jeden zo strážnikov predstúpil zopár krokov aby zahnal opitých vandalov, Zjaec sa začal zo strechy na lane opatrne spúšťať smerom do ulice priamo nad hlavy strážcov a dosiahnuť tak k oknu. Nevšímajúc si hluk a zmätok pod ním sa nakoniec dostal k oknu a jemne naň zatlačil. Okno sa potichu otvorilo a Zjaec v duchu poďakoval svojmu patrónovi Olidammarovi. Potichu vkĺzol dovnútra a hneď ako šikovným pohybom schoval lano, zavrel za sebou okno. Dole v ulici počul ešte chvíľku dohadovanie stráži s jeho druhmi až napokon vrava dole ustala a on ostal stáť v malej miestnosti, ktorá vyzerala ako pracovňa. Poďakoval v duchu Krakonošovi, pretože jeho zrak bez problémov prebehol tmavými kútmi a odhalil tak síce čiernobielo, ale ostro všetky umiestnené predmety. Svetlo by teraz asi nebolo rozumné použiť a tak bol za možnosť ostro vidieť vďačný.

zlodej.jpgZjaecove skúsené zmysly zlodeja sa rozbehli po miestnosti. Nazrel opatrne do skrine, za nábytok, pod stôl a za obrazy. Za jedným z obrazov odhalil sejf a začudoval sa, ako to zatiaľ všetko ide hladko. Sejf bol však zabezpečený otočným číselníkom a malou kľúčovou dierkou. „Kde by len mohol byť ten kľúčik“ pomyslel si a začal prehľadávať stôl. Zásuvky stola však boli uzamknuté a jeho zmysly mu našepkávali že tu bude pravdepodobne pasca napriek tomu, že ju nevedel nájsť. Nakoniec sa rozhodol šuplík opatrne dýkou vypáčiť a iba jeho zručnosť mu pravdepodobne zachránila život. Pred jedovatým plynom uskočil skoro inštinktívne a malá dávka čo ho zasiahla mu nič vážnejšie ako štípanie očí nespôsobila. Zo šuplíka vzal plné vrecko mincí a nejaké úverové listy. Na ich preštudovanie bude čas neskôr. Kľúčik však stále nemal a posledný zamknutý šuplík pôsobil akoby sa mu vysmieval. Vedel však s istotou, že pasca ktorú tu nastražil nejaký oveľa skúsenejší zlodej a ktorú sa mu nepodarilo nájsť by bola pravdepodobne posledná čo by vo svojom živote videl. Rozhodol sa teda skúsiť šťastie v inej miestnosti. Pomaly otvoril dvere a okrem mihotavého svetla krbu kdesi zdola započul zvuk navievajúcej tekutiny a položenej fľaše. Pomaly a opatrne sa vydal chodbou, zrazu sa však zarazil po tom, ako mu pod nohami zavŕzgala drevená podlaha. Strnul a na pár minú sa neodvážil ani nadýchnuť. Zdola sa tiež neozývali žiadne zvuky akoby ktosi ten zvuk započul. O chvíľu, keď už si myslel, že bol prezradený začul vŕzgavý zvuk húpajúceho kresla a sŕkanie tekutiny. Potichu si vydýchol. Rozhodol sa pokračovať chodbou ďalej avšak stará podlaha zavŕzgala znova a ešte hlasitejšie. Na čele mu vystúpili kropaje potu, oči doširoka otvorené. Z dolnej časti započul zvuk podobný zaklapnutiu knihy a pomalé ťažké kroky ktoré o chvíľu klapali po schodoch hore. Zjaec prehltol a od strachu sa pritisol tesne k stene skoro akoby chcel byť nenápadným obrazom. Zvuky sa blížili a od strachu sa ani nepohol. Naraz sa na chodbe kúsok od neho zjavil strážny v krúžkovom brnení a znakom orlice na hrudi. Otočil hlavu smerom k nemu do chodby a chvíľku akoby neveriac mračil oči do šera chodby, následne však vytasil svoj meč a mohutným hlasom zakričal: „Zlodej! V dome je zlodej!“ a vrhol sa na Zjaeca.

Družina pozorujúc z diaľky dom si všimla, že jeden zo strážcov vonku sa obrátil a vbehol do domu. Druhý tam ostal stáť a obzeral sa okolo seba. „Asi máme problém“ prehovoril Gogo a rozbehol sa smerom k domu. Čarodej Krakonoš a hraničiar Isa sa rozhodli pre taktický ústup. „Stretneme sa v prístave“ stihli zakričať a utekali smerom do tmavých uličiek mesta. Kriss sa zatiaľ snažil schovať v prítmí.

Strážnik ktorý sa vrhol na Zjaeca bol skúsený bojovník. Napriek tomu, že sa mu malý hobit snažil vyhnúť mu svojím mečom vážne poranil ruku od ramena až k predlaktiu. Hobit vedel, že proti nemu nemá sám šancu, navyše keď začul po schodoch dupot ďalších topánok. Rozhodol sa pre útek. Vybehol smerom do izby odkiaľ prišiel ale strážnik mu ešte dokázal zasadiť reznú ranu na chrbte. Napol zranený Zjaec pochopil, že má iba jednu príležitosť a neváhal. Skokom cez zatvorené okno smerom na ulicu urýchlil svoj útek. Zvuk rinčiaceho skla cez ktoré akurát preletel sa miesil s krikom strážnika dole na ulici. Zjaec dopadol tvrdo na dlažbu a narazil si nohu, nie však natoľko aby mu zranenie zabránilo chodiť, alebo utekať. Gogo, hádajúc sa so strážnikom zamrkal očami nad neočakávaným príchodom člena, avšak po tom, ako sa naň vrhol strážnik mečom, dal sa na útek tiež. Obaja preto čo im sily stačili uháňali od útočníkov. Výkriky "zlodeji!" sa niesol do noci a v niektorých oknách sa začali zasvecovať lampy. „Ešteže akurát nejdú stráže“ zamumlal si Kriss pri pohľade na utekajúcich druhov. Zjaecove krátke nohy hobita však nemohli súťažiť s Gogovými dlhými skokmi a tak ich prenasledujúci strážnik pomaly ale isto doháňal. Zjaec sa rozhodol konať. Plný mešec mincí ktoré našiel v dome vyhodil do vzduchu za seba. Zlaté mince krúžiac vzduchom začali po chvíli dopadať na zem a vytvárali lesklý zlatý koberec. Strážnik, napriek tomu že bol zodpovedný nebol platený lakomým obchodníkom najlepšie a lepšie ako sa biť so zlodejmi v uličke je vlastniť takýto veľký obnos zlata. Prestal ich prenasledovať a po kolenách začal zlatky zo zeme zbierať. Gogovi a Zjaecovi sa teda podarilo uniknúť a spolu s Krissom sa vydali do prístavu.

Po chvíli hľadania v prístave sa zídu s Krakonošom a Isom. Nachvíľu strnú keď povedľa nich prebehne skupina stráží, tí si ich však nevšímajú a bežia smerom k mestu. Vydýchnu prepad.jpgsi a opatrne sa vydaju do hostinca „U Skákajúceho poníka“ kde majú zaplatené ubytovanie. Hostinec ich privíta rovnakou atmosférou ako naposledy a stres a napätie z nich pomaly opadáva. Zjaec si objednáva veľký džbán rumu a nepríjemnú spomienku na to, ako po ňom naťahovala zubatá ruku sa snaží zapiť. Družina sa pridáva k pitke a objednajú si pivá okrem Krissa, ktorého únava zahnala na izbu do postele. Okolo druhej ráno, zhruba štyri hodiny po tom, ako dorazili do hostinca sa poberú spať. Elf akurát dokončuje svoju meditáciu a čerstvý síl ostáva zobudený sám, zatiaľ čo ostatní opití padajú do postelí. Onedlho sa rozhostí chrápanie a Kriss potichu aby ich neprebudil sa rozhodne zísť dole ku krbu. Aké je však jeho prekvapenie keď si všimne pri dverách ako sa kľuka dverí pomaličky stáča smerom dole. V tej chvíli mu na mysli vystane list, ktorý im nejaký „priateľ“ zaslal po poslíčkovi, že im v noci hrozí nebezpečenstvo. „Takže to nebol len výmysel!“ premýšľa rýchlo Kriss. Družina za jeho chrbtom však chrápe a zobudiť ich by trvalo večnosť. Musí preto konať sám a konať urýchlene. Potichu tasí svoj meč a schová sa za dvere. Kľuka dverí sa zastaví a dvere sa opatrne otvoria dovnútra. Kriss stojí napätý za dverami, meč zviera obojruč. Temná zahalená postava pomaly vchádza dovnútra a a dvíha ruku. V nej Kriss zahliadne krátky meč. Už na nič nečaká a okamžite zaútočí. Mohutným sekom triafa votrelca do chrbta, jeho meč však cez neho prejde a zavlní plášťom, akoby to ani nebol živý človek ale nejaký prízrak. Ten vydá vysoký škrek a hlavu obráti sa smerom ku Krissovi. Tmavá kapucňa však neodhalí žiadnu tvár, iba temno. Kriss zaváha a strach mu zovrie hrdlo, ale temný prízrak sa otočí a ihneď vybieha smerom von z izby. Preskakuje zábradlie do prízemia a vchodom uniká akurát vo chvíli keď Kriss vychádza z izby za ním. Zastaví však a ihneď sa vráti zobudiť ostatných. Tí neochotne, ale nakoniec nevyspatí vstanú a Kriss im rozpovie o neohlásenej nočnej návšteve.

Comments
valium vicodin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 10:56:26
ginseng is about ginseng. adipex is about cheap adipex without a prescription. winstrol is about winstrol. pain site is about pain. zofran site is about zofran. herpes site is about herpes. collagen is about collagen. singulair is about singulair. cytotec is about what is cytotec. levitra is about levitra. bactrim ds site is about bactrim ds. valium vicodin is about valium vicodin.
tylenol with codeine
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 19:27:42
gen clonazepam is about gen clonazepam. vicodin no prescription site is about vicodin no prescription. hydrocodone is about hydrocodone addiction. adderall weight loss is about adderall weight loss. klonopin withdrawal symptom is about klonopin withdrawal symptom. clonazepam order site is about clonazepam order. lasix addiction is about lasix addiction. generic diflucan 200mg is about generic diflucan 200mg. glucophage and clomid is about glucophage and clomid. drug information site is about drug information. provigil is about provigil adhd. tylenol with codeine is about tylenol with codeine.
tylenol w codeine
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 00:29:19
price of lamisil is about price of lamisil. tylenol with codeine liquid is about tylenol with codeine liquid. bactrim drug interactions is about bactrim drug interactions. order levitra site is about order levitra. ritalin overnight is about ritalin overnight. prednisone no prescription is about prednisone no prescription. snort a vicodin is about snort a vicodin. vicodin without prescription is about vicodin without prescription. pain relief site is about pain relief. viagra is about viagra drug interactions. diflucan male is about diflucan male. tylenol w codeine is about tylenol w codeine.
flagyl medicine
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 18:10:54
percocet online site percocet online blog. lamisil tablet lamisil tablet blog. tadalafil soft tabs site tadalafil soft tabs blog. clonazepam tab site clonazepam tab blog. cipro and flagyl cipro and flagyl blog. valtrex buy valtrex blog. lortab lortab interactions blog. prednisone prednisone psychosis blog. diflucan side effects diflucan side effects blog. levitra order levitra order blog. effects of adderall effects of adderall blog. canine keflex doseage canine keflex doseage blog. flagyl medicine flagyl medicine blog.
c diff flagyl
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 17:18:51
alprazolam dose alprazolam dose blog. pure hoodia diet pill pure hoodia diet pill blog. norco canada norco canada blog. ambien ups ambien ups blog. diazepam online diazepam online blog. pre pharmacy pre pharmacy blog. bactrim overnight site bactrim overnight blog. buy xanax without prescription buy xanax without prescription blog. accutane for sale accutane for sale blog. singulair and weight loss singulair and weight loss blog. doxycycline site doxycycline blog. ativan online ativan prescription blog. flagyl c diff flagyl blog.
hydrocodone prescription
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:22:43
phenergan phenergan with codeine cough blog. tenuate online tenuate online blog. side effect side effect blog. zolpidem tartrate structure site zolpidem tartrate structure blog. alcohol and prednisone alcohol and prednisone blog. lasix plus lasix plus blog. buy adderall buy adderall blog. adderall concerta vs adderall blog. ritalin la site ritalin la blog. lexapro lexepro blog. flovent online pharmacy flovent online pharmacy blog. side affects side affects blog. hydrocodone prescription hydrocodone prescription blog.
cipro tab
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 06:39:31
levaquin levaquin order blog. ciprofloxacin ran ciprofloxacin ran blog. apap oxycodone apap oxycodone blog. doxycycline 100mg site doxycycline 100mg blog. xanax for sale site xanax for sale blog. norco online norco online blog. lasix side effects site lasix side effects blog. yellow xanax yellow xanax blog. acetaminophen butalbital caffeine codeine acetaminophen butalbital caffeine codeine blog. alprazolam prices alprazolam prices blog. doxycycline long term site doxycycline long term blog. aldara aldara drug information blog. cipro tab cipro tab blog.
hcl oxycodone
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 00:23:32
oxycodone oxycodone dose blog. soma compound soma without prescription blog. hydrocodone hydrocodone dose blog. cheap tadalafil cheap tadalafil blog. aderol ritalin aderol ritalin blog. thyroxine synthroid tab thyroxine synthroid tab blog. valtrex valtrex side effects blog. oxycontin medication oxycontin medication blog. hydrocodone guaifenesin hydrocodone guaifenesin blog. prices for diazepam prices for diazepam blog. street price of clomid site street price of clomid blog. hydrocodone medication site hydrocodone medication blog. oxycodone hcl oxycodone blog.
ritalin prices
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 02:23:24
cheap ultram cheap ultram blog. discount phentermine discount phentermine blog. prices for meridia prices for meridia blog. accutane dosage site accutane dosage blog. xanax result site xanax result blog. butalbital medication butalbital medication blog. diflucan synthroid diflucan synthroid blog. zelnorm for weight loss zelnorm for weight loss blog. wellbutrin wellbutrin blog. adderall overnight site adderall overnight blog. valium fedex site valium fedex blog. 500mg levaquin levofloxacin 500mg levaquin levofloxacin blog. ritalin ritalin prices blog.
500mg levaquin levofloxacin
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 13:50:44
lose weight on wellbutrin lose weight on wellbutrin blog. amoxicillin bacteria amoxicillin bacteria blog. levaquin medication levaquin medication blog. lorazepam side effects lorazepam side effects blog. cheap generic viagra cheap generic viagra blog. weaning off inderal site weaning off inderal blog. prices for lamisil prices for lamisil blog. prednisone withdrawal prednisone withdrawal blog. 2mg alprazolam 2mg alprazolam blog. viagra result viagra result blog. carisoprodol prices for carisoprodol blog. opinion paxil professional withdrawal site opinion paxil professional withdrawal blog. 500mg levaquin levofloxacin 500mg levaquin levofloxacin blog.
trazodone hcl
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 01:25:05
keflex 500mg keflex 500mg blog. acyclovir acyclovir addiction blog. nexium 40 mg nexium 40 mg blog. misoprostol order misoprostol order blog. sibutramine sibutramine blog. tylenol arthritis tylenol arthritis blog. zithromax zithromax blog. pms clonazepam pms clonazepam blog. exelon lasalle site exelon lasalle blog. cephalexin side effects site cephalexin side effects blog. generlized anxiety disorder generlized anxiety disorder blog. zithromax drug site zithromax drug blog. trazodone hcl site trazodone hcl blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.