Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Cesta do Nového Ostrohu (#2) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 4
SlabéVynikajúce 
D&D - Adventures
Napísal elwe   
Pondelok, 16 apríl 2007
Obsah článku
Cesta do Nového Ostrohu (#2)
Strana 2

Mapa Nový OstrohPo tom, ako sa družine podarilo poraziť orkovského šamana a vymiesť záhadnú nákazu z dediny Durvikský priesmyk, začal sa do dediny vracať život tak ako predtým. Po dvoch dňoch začala byť voda pitná a nákaza sa prestala šíriť ďaľej. Život pokračoval tak ako predtým, avšak ešte nejaký čas potrvá kým sa napravia škody, ktoré tajomný mor napáchal. Veľká časť obyvateľov je stále chorá a i keď sa ich zdravotný stav prestal zhoršovať, mohla by nemoc ich oslabené telá nakoniec zdolať. Miestny kňaž, ktorý medzitým nákaze podľahol im už žiaľ pomocnú ruku nepodá.


Preto sa starosta Cristofar Sendars nakoniec obrátil s prosbou o pomoc na clerika družiny brata Benedicta, aby zaujal na čas miesto po padlom liečiteľovi a pomohol tak dedine v najťažších začiatkoch s jeho obnovou. Brat Benedict prisľúbil pomoc a tak sa načas lúči s družinou ktorá po pár dňoch strávených odpočinkom a doplnením zásob pokračuje cestou ďaľej. Až sa čaša nočného zvestovateľa naplní po okraj stretnú sa spolu v „Medovej medovine“, hospode v pevnosti Nový Ostroh vzdialenej asi 30 míľ severne v horách Stormhorn.

Pevnosť Nový Ostroh leží na západnej hranici Cormyru a chráni zem pred útokmi z Gobliních bažín. Okolo pevnosti sa nachádza obchodná cesta, ktorá sa z juhu stáča na východ. Severne od pevnosti sa rozprestiera planina, ktorej väčšinu zaberajú Goblinie bažiny, nehostinná bahnitá krajina, obývaná goblinmi a podobnými tvormi.
Pôvodná pevnosť Vysoký Ostroh stávala na vrchole neďalekej hory. Po skončení vojny započali stavebné práce na novej pevnosti. Nový Ostroh sa nachádza asi míľu od cesty ktorú stráži. Pri tejto ceste vznikla nová osada Podostrožie, kde bývajú stavební robotnící s rodinami. Podostrožie v priebehu posledného roku zdvojnásobilo počet obyvateľov a ďaľší obyvatelia stále prichádzajú.

Potom, ako družina vyrazila z Durvikovho priesmyku smerom k Novému Ostrohu, ostal Benedict pomáhať v miestom malom chráme a v mene Moradina liečiť obyvateľov i zvieratá. Po nejakom čase sa im spoločne podarí nákazu konečne poraziť, ale to už sa zelenajú úbočia aj v tomto úseku pohoria Búrkových rohov. Karavany a vozy, plne naložené tovarom smerujúce do Cormyru sa tu začínajú objavovať stále častejšie a život v dedine opäť naberá na obrátkach. Družina ktorú momentálne tvoria polo ork Gogo, hobit Zjaec a človek Isa putuje smerom k Novému Ostrohu, pevnosti na hraniciach Cormyru. Jedného dňa, skoro ráno, vzdialení necelý deň cesty od pevnosti začujú zvuk boja. Skupina goblinov prepadla kúsok od cesty mladého muža v pútnických šatách. Rozhodnú sa zaútočiť na banditov a uchrániť tak jeho život. Zatiaľ čo Zjaec a Isa v behu strieľajú do útočníkov, Gogo im beží naproti mávajúc mečom v rukách. Jeden z goblinov po ňom vrhá oštep, ale ten končí v neďalekom kroví. Tajomný muž medzitým svojou dýkou jednému z goblinov podrezáva hrdlo. Druhý končí svoj biedny život rozťatý napol pod obrovským seknutím Gogovej zbrane a tretí zasiahnutý šípmi strelcov padá k zemi. Mŕtvi goblini sú ale štyria a štvrtý leží s vypálenou ranou v hrudi. Ich tušenie neskôr potvrdí mladý muž, predstavujúc sa ako Krakonoš, mladý kúzelník a družine ďakuje za záchranu života. Nachádzajú tu taktiež telo človeka, pravdepodobne bývalú obeť banditov a zopár užitočných zvitkov. Rozhodnú sa spojiť svoje cesty a spoločne zamieria do Nového Ostrohu.

HostinecDedina Podostrožie, nachádzajúca sa pod pevnosťou Nový Ostroh prekypuje životom. Komunita remeselníkov a staviteľov podieľajúcich sa na dostavaní pevnosti postavila dedinu pred necelým rokom a niektoré jej časti nesú znaky narýchlo postavených budov. Družinu kontroluje vojak pri vstupe a po krátkom rozhovore a získaní informácií sa vydávajú do krčmy „Medová Medovina“, miestom stretnutia s Benedictom. Pri pohľade na mesiac by ste však zistili, že k tomu nepríde skôr ako za 3 týždne. Keďže chlad a noc už sadá na okolie, rozhodnú sa poriadne posilniť v krčme. Objednávajú si veľké porcie jedla a pitia a pri mladých pekných servírkach, teplom krbe a horúcej medovine im začínajú mäknúť aj tvrdé srdcia bojovníkov. Potom ako sa pri jedle od priateľského trpasličieho štamgasta dozvedajú, že miestne servírky občas chodia s hosťami do vrchných izieb, stáva sa Isa skoro nezastaviteľný. Okamžite platí hostinskému slušný obnos peňazí a odchádza s mladou brunetkou Ver nahor do izby. Po vášnivej polhodinke sa vracia a uvoľňuje tak spoločnú izbu všetkých štyroch noclažníkov Gogovi. Ten opojený pivom a krásou dievčat taktiež siaha do svojho mešca a poriadne hlboko. Škaredý polo ork nakoniec uplatí hostinského aby mu poskytol dievčatá dve. Obe blondínky Mia aj Týna nakoniec s Gogom strávia pol hodinu v zaplatenej izbe hostinca. Následne sa všetci znavení odoberú spať, len Isa sa v noci pravidelne budí a obväzuje rany mladému Krakonošovi zranenému pri prepade goblinov.

Ráno, ako vyjdú pred hostinec zazrú, ako sa na námestí formuje skupina miestnych obyvateľov. Na schody kostola vystúpi vysoký, šľachovitý muž a oboznámi obyvateľov o práci, ktorú ponúka Herolt, miestny zástupca baróna.

 „Priatelia a susedia. Už skoro rok je tomu, čo do našej, vtedy sotva založenej dediny prišli rytieri Draka. Spočiatku sme nevedeli ako to zmení náš život, ale ako všetci viete, ich prítomnosť nám priniesla mnoho dobrého. Poskytujú nám ochranu, nielen pred tým všetkým tam vonku,“ mávne rukou k severnému koncu priesmyku, „ale aj pred všetkým čo sa behom zimy pokúsilo prísť cez hory. V tejto chvíli máme možnosť – priam povinnosť – im ich ochranu oplatiť.“ Rozhliadne sa po ľuďoch „A pretože vás dobre poznám, tak viem že sa tu nezdvihne jediná ruka pokiaľ nepoviem že táto pomoc nebude zadarmo.“ Zasmeje sa. „No dobre Ktokoľvek z vás viete kde hľadať. Nebudem vás už ďalej zdržiavať, pretože pokiaľ nie ste hladní vy, tak ja rozhodne.“

Potom, ako sa oboznámia s informáciami od tohto muža a navštívia obchod a chrám, vydajú sa pre podrobnejšie informácie do pevnosti za Heroltom. Pevnosť, týčiaca sa na skale nad dedinou ich víta miestnou strážou. Tá ich vovedie až do trónnej sály, kde sú majordómom predstavení a Herolt im vysvetlí prácu, ktorú po nich požaduje. Polmesačná hláska, malá predsunutá pevnosť od včerajšieho dňa neodpovedá. V noci na nej nehorí strážny oheň – dohodnutý signál a Herolt má podozrenie, že za to môže akási karavána, prechádzajúca územím. Posiela dobrodruhov zistiť informácie čo sa na pevnosti udialo. Odmenou im bude 50 zlatých na hlavu a povolenie podnikať v miestnom kraji. Družina ešte presvedčí Herolta aby ich nachoval pred cestou a následne vyráža na neďalekú cestu.
Počas štyroch hodín putovania nestretnú okrem vojenskej hliadky na koňoch nič podozrivé a prichádzajú pod pevnosť. Vysoké kamenné steny vyzerajú hladké s strmé a padacia brána je zodvihnutá. Tak sa rozhodnú preskúmať poniže položený hostinec spoly zasadený v skale, ktorého vývesná tabuľa hlása názov„U starého elfa“.

Vo vnútri hostinca je kľud a ticho. V pološere je možné zazrieť vyhasnutý krb, upratané lavice a výčap. Nikde ani stopy po známke života. V malej komôrke za kuchyňou však zombianarazia na dve zombie, ktoré vyrazia z tmavého kúta . Kedysi to možno bývali servírky hostinca, teraz už však nemŕtvi s jediným cieľom. Zaskočení dobrodruhovia však reagujú na blížiace sa nebezpečenstvo a mohutný Gogo idúc v čele po chvíli ukončuje ich trápenie. Pri prehľadávaní hostinca nájdu zopár užitočných predmetov, najmä Isa si na hlavu pokladá zelený klobúk ktorý nájde medzi ošatením. V horných izbách ešte narazia na samotárskeho goblina, ten ale nestihne narobiť žiadne škody predtým ako ho Gogo masakruje.

V pivnici pod hostincom je chlad a pusto. Tmavé zákutia ukrývajú potraviny i sudy s vínom. Dvere na konci však prekvapivo vedú kamsi hlbšie do podzemia. V tmavej časti podzemia nachádzajú ďalšieho nepriateľa. Šedá postava mŕtveho elfa hodujúca na nohe goblina vstane a svoj apetít skúša aj na družine. Kúzelník zosiela magické strely, Gogo tne svojím obrovským mečom aj Zjaec a Isa sekajú po oživenom nemŕtvom, avšak ten odoláva a veľkou palicou s klinom spôsobuje veľké poranenia Gogovi. Nakoniec padá ale mohutné telo polo orka stojí na vlastných nohách len veľmi ťažko. V tom kúzelník Krakonoš prichádza s pomocnou rukou a zosiela na Goga liečiace kúzlo zo zvitku. Následne vypije ešte zopár magických nápojov čo má za následok neuveriteľne rýchle uzdravenie.

Comments
Written by marklar on 2007-05-03 14:32:10
:grin bombaaa, pokracovaaat
doxycycline dogs
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 10:47:11
zoloft is about zoloft. cozaar is about cozaar. darvon is about darvon. flagyl is about flagyl. anxiety is about anxiety. avelox site is about avelox. renova is about renova. silagra is about silagra. prozac is about prozac. medicare prescription drug plan is about medicare prescription drug plan. buy cheap online vicodin vicodin site is about buy cheap online vicodin vicodin. doxycycline dogs is about doxycycline dogs.
oxycontin for sale
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 14:49:03
side effects of zithromax is about side effects of zithromax. cheap xanax is about cheap xanax. alprazolam 029 site is about alprazolam 029. ephedrine is about ephedrine. 50mg dose hcl tramadol site is about 50mg dose hcl tramadol. levothyroxine synthroid is about levothyroxine synthroid. levitra no prescription is about levitra no prescription. canine diazepam is about canine diazepam. inderal half life is about inderal half life. diazepam dosage is about diazepam dosage. ultram is about ultram. oxycontin is about oxycontin for sale.
prices for diazepam
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-08 22:21:22
what is tenuate is about what is tenuate. omeprazole cytotec is about omeprazole cytotec. flagyl for canines is about flagyl for canines. adipex prescriptions is about adipex prescriptions. fosomax is about fosomax. tramadol is about tramadol addiction. side effects is about side effects. order xanax online is about order xanax online. lipitor plavix site is about lipitor plavix. adipex is about generic adipex. allergic bactrim site is about allergic bactrim. prices for diazepam is about prices for diazepam.
cephalexin effects keflex side
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-15 01:45:31
oxycodone effects oxycodone side blog. adderall buy adderall blog. ultram detox for ultram blog. viagra prescription site viagra prescription blog. lorazepam lorazepam blog. xanax prescription xanax prescription blog. symptom of vicodin addiction site symptom of vicodin addiction blog. valia site valia blog. side effects of lamisil side effects of lamisil blog. zofran medication zofran medication blog. lexpro lexpro blog. amoxicillin amoxil amoxicillin amoxil blog. keflex cephalexin effects keflex side blog.
biotek ephedrine hcl
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 16:44:22
cipro cipro with out a prescription blog. buy soma buy soma blog. zolpidem tartrate zolpidem tartrate blog. doxycycline effects oracea side doxycycline effects oracea side blog. nystatin diflucan nystatin treatment blog. meridia addiction meridia addiction blog. bactrim ds bactrim ds tablet blog. klonopin klonopin depression blog. diazepam 5mg diazepam 5mg blog. levaquin 500mg levaquin 500mg blog. clonazepam withdrawal symptom clonazepam withdrawal symptom blog. meatholes soma meatholes soma blog. biotek ephedrine hcl site biotek ephedrine hcl blog.
xanax benzo
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 18:28:11
ultracet tramadol ultracet tramadol blog. valtrex lowest price valtrex lowest price blog. codeine liver damage site codeine liver damage blog. order premarin order premarin blog. adipex lowest price adipex lowest price blog. zolpidem zolpidem manufacturer blog. buy phentermine on line buy phentermine on line blog. oxycontin get oxycontin blog. alprazolam ativan alprazolam ativan blog. zolpidem site zolpidem blog. ritalin tablets site ritalin tablets blog. propecia stop hair loss with propecia blog. xanax benzo site xanax benzo blog.
lexapro side effects weight gain
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 11:45:06
staph infection keflex site staph infection keflex blog. ativan ativan pain blog. lexapro lexapro blog. prosac prosac blog. adipex results adipex results blog. inderal street price site inderal street price blog. drug information drug information blog. no prescription no prescription blog. valium valium blog. buy paxil online buy paxil online blog. levaquin 500 mg levaquin 500 mg blog. diazepam discount diazepam discount blog. lexapro side effects weight gain lexapro side effects weight gain blog.
lamisil for sale
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-29 00:05:58
valtrex valtrex autism blog. carisoprodol link site carisoprodol link blog. zofran generic zofran blog. how does aldara work how does aldara work blog. online valium online valium blog. tenuate online site tenuate online blog. diazepam street price of diazepam blog. glucophage clomid and glucophage blog. percocet percocet blog. ephedrine side effects ephedrine side effects blog. buy zolpidem site buy zolpidem blog. diazepam prices diazepam prices blog. lamisil for sale lamisil for sale blog.
doxycycline 100 mg
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 03:12:35
effects of adderall xr site effects of adderall xr blog. zofran injectable zofran injectable blog. bactrim ds 800 bactrim ds 800 blog. inderal and performance inderal and performance blog. hoodia oprah hoodia oprah blog. lexapro lexapro withdrawal symptom blog. cipro cipro xr blog. tenuate dospan site tenuate dospan blog. tenuate 25 tenuate 25 blog. phentermine side effects phentermine side effects blog. buy ambien online site buy ambien online blog. somata mp3 somata mp3 blog. doxycycline 100 mg doxycycline 100 mg blog.
valtrex
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 09:05:34
zofran contraindications zofran contraindications blog. keflex dose keflex dose blog. street price of aldara street price of aldara blog. buy klonopin buy klonopin blog. norco order norco order blog. soma no prescription soma no prescription blog. diflucan online diflucan online blog. sibutramine tenuate sibutramine tenuate blog. zithromax z pack zithromax z pack blog. klonopin withdrawal klonopin withdrawal blog. hoodia hoodia overnight blog. lorazepam withdrawal symptoms lorazepam blog. valtrex valtrex blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.