Bleskovky

Ak objavíte nefunkčnú časť stránky, prosím informujte nás o tom.

 

Login

Horus Heresy PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Warhammer 40K - Fluff
Napísal elwe   
Piatok, 28 apríl 2006
Obsah článku
Horus Heresy
Strana 2
 Lidské Impérium se začalo tvořit po pádu rasy Eldarů. Neuvěřitelný psychický potenciál Eldarů jim přinesl málem totální vyhlazení silami Chaosu. Jejich psychická aktivita a smrt mnoha nadaných psykerů zajistila narození nového Chaosího boha.Byl to Slaanesh, bůh bolesti a potěšení, metla Eldarů.

Obroská energie vyvolaná narozením Slaaneshe měla dva okamžité následky. Odstranila Warpové bouře vytvořené dlouho před Slaaneshovým narozením, čímž ukončilo izolaci Země od okolního vesmíru. Nicméně energie vyvolaná zrozením byla tak velká, že nemohla být celá pohlcena Warpem. Tam kde bylo Eldarů nejvíc, tam se energie warpu promíchávala s realitou. To vytvořilo anomálie propojující Warp s naším vesmírem, z nichž největší je Oko Teroru.

Císař dlouho předpovídal zrození Slaaneshe a také se dlouho připravoval na dobu kdy se tak stane. Když skončili Warpové bouře a Slaanesh se narodil, legie Space mariňáků a ostatní Imperiální síly už byly připravené aby dobyly celou galaxii. Síly Chaosu byly silné a mnoho lidí bylo ovládnuto Chaosem nebo padlo rukou vetřelců. Byl to dlouhý boj ale s každým vítězstvím Impérium sílilo a nabíralo z dobytých světů nové rekruty do Velkého Tažení. Vedeno samotným Císařem a jeho věrnými Primarchy, Velká Křížová výprava rozesela lidstvo po celé galaxii se silou bouře a rychlostí blesku. Nespočet miliard lidí na stovkách světů dobytých legiemi Space Marinů se přidalo ke slávě Impéria. Vyznávači Chaosu byli roztroušeni a vetřelčí nadvláda byla svržena. Impérium bylo ve věku objevování a dobývání. Lidstvo se snažilo znovu získat svou dávnou moc a vliv. Síly Chaosu byly zatlačeny zpátky do warpu...

Pýcha a pád
Síly Chaosu se ale nedaly jen tak snadno zničit. Našeptávaly Primarchům do jejich myslí a snů sliby o moci a slávě, apelovaly na jejich schopnosti, odvahu a pýchu. Ne každý Primarch tomu dokázal odolat. Charakter každého Primarcha byl vystaven težké zkoužce. Někteří neuspěli. Celá polovina Primarchů začala být pomalu ale jistě ovládána Chaosem. Například Mortarion, Primarch legie Death Guard, plně uvěřil tomu, že je posel nové éry spravedlnosti. Angron, Primarch WorldEaterů byl přesvědčen o tom že svede lidstvo z cesty do záhuby. Horus, nejlepší z Primarchů, také začal pochybovat o ideálech pro které dosavaď bojoval.
Protože byli přesvědčeni o své pravdě, obrátili Primarchové svoje legie Space Marínů proti Císařovi. Zpočátku, když Primarchové ještě nevěděli že jejich duše začíná být ovládána Chaosem, bojovali pouze pro své falešné ideály. Čím déle ale bojovali, tím víc byli ovládáni Chaosem. Space mariňácké legie které vedli také začaly pomalu ale jistě propadat silám Chaosu. Korupce začala pomalu pronikat i mezi Imperiální Gardu a síly Adeptus Mechanicus. Odsaď prudila korupce dál do Impéria. Zhruba polovina sil Adeptus Mechanicus byla připravena přidat se Chaosu. Veletel tohoto povstání byl Warmaster Horus, nejlepší a nejdůvěryhodnější Primarch ze všech. Stál po Imeperátorově boku v dlouhých letech Velkého Tažení. Bojovali bok po boku při obléháni Reillisu kdy Císař zachránil Horusovi život. Při boji u Gorry splatil Horus dluh, když usekl ruku zuřivému Orkovi který se snažil zákeřně zabít Císaře. Císař pověřil Horuse vedením Velké Křížové výpravy podél Jižního Okraje když se vracel na Zem zajistit vládu nad Impériem. Když neměl Horus Císaře po boku, začal plánovat zradu. V té době vypukla rebelie na Istvaanu III. Císař nepoznal změny které na Horusovi způsobil Chaos a poslal ho problém vyřešit. Horus zvolil bombardování biologickými zbraněmi z orbitu. Strašlivý život požírajíci virus zničil všechno živé na planetě během minuty. 20 miliard duší zemřelo se smrtelným výkřikem silnějším než Astronomicon. Celé kontinenty a města byly proměněny na písek a hořící kyslík který vyvolal obrovské ohnivé bouře, které na planetě trvaly celé dny. Před výstřelem poslední nálože vyslal Horus na planetu Titánskou legii Titao Mortis aby zabila kohokoli kdo přežil v podzemních bunkrech. Při bombardování několik zručných Space Marínů ovládlo vesmírnou fregatu Eisenstein. Zjistili přítomnost Chaosu v Horusově duši a když Warmaster vyrážel k Istvaanu V aby zničil další loajalisty, zmizeli do warpu aby letěli varovat Impérium.

Přímé povstnání
Pro Císaře byla Horusova zrada obrovský šok. Nemohl se rozhodnout, byl omráčený rozsahem jeho zrady, nemohl uvěřit že jeho přítel a nejlepší velitel sjednocoval síly proti němu. Inkvizice začala vyšetřovat Adeptus Mechanicus a Imperiální gardu ovšem velmi brzo se tyto frakce rozdělili na zrádce a loajalisty. Na Marsu použili Tech-Kněží nejmocnější a nejnenebezpečnější zbraně aby jedna strana získala nadvládu. V rozpolceném Impériu se objevovalo čím dál tím více Planetárních guvernérů kteří chtěli nezávislost a proto se přidávali na Horusovu stranu. Mnoho z nich si nedovedlo ani představit s čím se to vlastně spojili, ostatní se toužili přidat na stranu ztělesněného Chaosu. Ohěň války plál po celé galaxii jak rebelové napadali loajalisty a naopak. Imperiální flotila byla rozptýlená a jediné co mohla dělat bylo snažit se udržet rebely daleko od Země. Ovšem ztráty byly  čím dál tím větší a proto se flotila pomalu ale jistě stahovala  na základnu na Měsíci.
Po skoro smrtelně dlouhé době Císař konečně nařídil sedmi legiím Adeptus Astartes které mu zůstaly věrné aby zničili Horuse a jeho spojence. Jen Horova smrt dokáže ukončit povstání. Ovšem naplánování a zmobilizování křížové výpravy z jednoho konce galaxie na druhý zabralo několik měsíců. Horus využil čas který mu byl dán na opevnění svých pozic a ustanovení své pozice „Nového Císaře“ na stovkách světů. Útok loajálních legií na Horovu pevnost na Isvaanu V skončil katastrofálně. Legie zaútočili s dravostí a nasazoním sobě vlastním ovšem tentokrát bojovali proti bratrům Space Marínům. Obě strany měly perfektně vycvičené a vybavené vojáky a strategii na poražení té druhé. Bohužel strategie padla když byly 3 Space Maríní legie sestřelovány při výsadku a poté rozdrceny na prach. Jen 5 Space Marínů kteří si zachránili život se stalo držiteli genetického kódu pro další generace. Ti letěli zvěstovat strašlivé zprávy Císaři. Navíc se Horusovi nějak podařilo zkorumpovat 4 ze sedmi legií které byly proti němu poslány. Po přistání se „loajalisté“ pustili do spojenců místo do rebelů. Horus teď ovládal 9 legií a rozdrtil 3 věrné. Jak rebelové a loajalisti bojovali proti sobě po celém Impériu v relativní vyváženosti váhy vítězství se pomalu ale jistě přikláněly k Císaři. Horus si uvědomil že když zničí srdce odporu bude potom moci předělat Impérium k obrazu svému. Nařídil útok na Zemi.

Totální válka
Největší tragédií jakou Horus způsobil bylo zdevastování Císařových vyvolených – nejen Primarchů ale  i Space Marínů. Rebelové šířili síly Chaosu kamkoli vkročili. Po celé galaxii sílil Chaos a lidé byli nuceni vyznávat jeho hodnoty. Císařův duch pomalu slábl jak byly lepší lidské vlastnosti przněny a potlačovány přítomností Chaosu.

Síly Chaosu se pomalu skupily okolo Země. Měsíc, bašta zemské obrany,  padl po velmi krutých bojích a Chaosí flotila se přiblížila na orbit Země. Chvíli po úvodní přestřelce byly pozemní obranné lasery rozbombardovány. Poslední letky letadel padaly zpátky na Zem sestřeleny loděmi kterým se snažily aspoň narušit štíty. Když vypálili poslední náboj nasměrovali svoje letadla na kolizní kurs s nepřátelskou lodí – zoufalství, nic víc. Výsadkové lodě doslova pršely na okolí Císařova paláce, přinášející  kompanie Zrádcovských Marínů. Palác se rozkládal na mnoha čtverečních kilometrech plných bašt, stěn, vysokých věží,  ulic, vesmírných přístavů a boj byl tvrdý a rozhodný. Zrádci a rebelská Imperiální garda podporovaní Chaosímy Titány a obrovskými démonickými stroji zatlačovali loajální maríny a stráže zpátky do paláce.
Obránci odmítali ustupovat a tak byli útočníci nuceni bojovat doslova o každý metr, se ztrátami na obou stranách. Někde byly průchody zablokovány těly. Ovšem stále to byla bitva, ne obléhání a boje zuřili okolo stěn paláce ještě aspoň měsíc. Bohužel Titáni Legio Mortis někde prorazili stěny a tam začaly síly povstalců proudit do vnitřku paláce.

Císař na uzdě
Jak rebelové pomalu ale jistě zatlačovali obránce do vnitřku paláce, Císař připravoval sebe a svojí gardu k boji. Dva Primarchové stáli po jeho boku: Regal Dorn od Imperiálních Pěstí a Sanguinius od Krvavých Andělů. Poslední hodina Impéria byla na dosah ruky a obránci se připravovali na čestnou smrt. Tehdy, když bylo vítězství Chaosu neodvratné udělal Horus první a poslední chybu. Vypnul obranné štíty na své bitevní bárce. Zapojil své psychické síly aby viděl poslední minuty Císařova života. Bylo neodvratné že jakmile se štít vypnul, pocítil Císař jeho přítomnost. Císař výzvu neodmítl. Během několika sekund se teleporty zaměřili na Horovu loď a Císař, Rogal Dorn, Sanguinius a  jejich ochranka se teleportovali k Horovi. Horus byl nejmocnější ze všech Šampiónů Chaosu, Arci-Šampión Chaosu a Vládce Nejvyšších Sil – Chaosí Lord nejvyšší hodnosti. Když se Císař a jeho věrní materializovali na palubě jeho lodi poprvé uviděli plný rozsah Primarchovy zrady. Loď byla přetransformována na něco tak strašlivého že několik Space Marínů okamžitě zešílelo. Jejich mysl byla naprosto rozmetána tím co zahlédli před tím než s hrůzným řevem padli na zem. Tváře lidí a démonů na dlouhých masitých krcích vyházejících ze stěn, které byly jakoby z masa, spolu s mnoha ostrými pařaty které se je snažily roztrhat. Trvalo několik minut než dosáhli můstku a během toho zemřelo mnoho statečných mužů kteří nestačili démony utišit zpěvem boltrů nebo očistným ohněm plamenometů. Na můstku Císař zahlédl Horuse na mrtvým tělem Sanguiniuse – Primarch ho našel dřív a pokoušel se s ním bojovat. Císař zaútočil na svého bývalého přítele a na tomto boji závisel osud lidstva. Oba věděli že ten kdo přežije bude vládnout galaxii a stane neoddiskutovaltelným vládcem lidstva. Kdyby zvítězil Horus Chaos by se rozšířil a lidstvo by se stalo mrtvou rasou jako Eldaři.

Zlatý trůn
Boj s Horusem zuřil v materiálním světě i ve warpu. I když Horus Císaře smrtelně zranil, Císař nebojoval jen o svůj život ale i o život biliónů ostatních lidí v galaxii. Byl to Horus kdo první selhal, možná proto že v něm přežilo kousek lidství a to jej nakonec zradilo. Císař zničil svého přítele pomocí vší síly která mu zbyla. Horusovo tělo bylo rozloženo na atomy  a jeho duše byla vymazána.

Když Horus zemřel síly Chaosu se začaly rozpadat. Ti kdo nebyli ve službách Chaosu příliš dlouho byli náhle oproštěni od všech iluzí a rychle vyměnili strany, bojující s těmi kteří se pokusili dotáhnout invazi do konce.Ti kteři sloužili dlouho a uvědomili si že nemají šanci, prchli do svých lodí a ustoupili do vesmíru. Císařovo tělo bylo rychle přeneseno do život udržující stáze. Toto zařízení, známé jako Zlatý Trůn,  bylo rychle vyrobeno na záchranu Císaře. Jeho moc přežila ovšem tělo takové štěstí nemělo. Nejdříve byl schopen ještě občas trochu komunikovat, později  propapl naprostému mlčení. To trvá nenarušeno zhruba 1000 let.

Krutá porážka
Když se zpráva o porážce Horuse rozšířila po galaxii, zaútočili věrní na rebely s neskrývaným nadšením. Stejně tak jako zprávy o vítězství přišli loajlistům posily a rebelové začali prohrávat. Boje trvaly ještě 7 let než byla poslední rebelská armáda vyhnána nebo zničena. Někteří rebelové prchli do Oka Teroru. Moc si tím nepomohli. Byly rychle pobiti Zrádcovskými legiemi které měli chuť na čerstvé lidské maso.
Do budoucna Impéria byl postoj jasný. Zradili Císaře a spojili se s démony. Stali se nepřáteli lidstva a  nebudou trpěni na žádném imperiálním světě. Všechny záznamy o legiích Zrádců budou vymazány a oni budou vyhnáni do Oka Teroru nebo okrajových světů, vymazáni z povrchu jakékoli planety a vymazáni z historie. Bude to jako by žádní Zrádci nikdy neexistovali.
Takhle rozhodnut začal Císař zkoumat realitu – Impérium bylo oslabené a zdevastované. Uprostřed něj je jako vřed Oko Teroru, otevřená rána která vysílá Chaos na přilehlé světy a slouží jako můstek pro devianty a kacíře. Nejhorší je že Zrádcovské legie jsou stále tam a požírá je nenávist k Císaři, Impériu a všemu lidstvu.

Comments
ethionamide
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2007-12-15 03:29:15
codeine is about codeine. flagyl site is about flagyl. coumadin vs plavix site is about coumadin vs plavix. premarin addiction is about premarin addiction. cytotec is about cytotec. amaryl is about amaryl. thyroid is about thyroid. avapro is about avapro. renova is about renova. levitra price is about levitra price. levitra site is about levitra. ethionamide site is about ethionamide.
bactrim medication
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-03 19:38:32
percocet medicine is about percocet medicine. levaquin dose is about levaquin dose. ciprofloxacin drug information site is about ciprofloxacin drug information. lorazepam is about lorazepam. amoxicillin pregnant is about amoxicillin pregnant. tramadol is about tramadol prices. propecia before and after is about propecia before and after. generic tadalafil pharmacy is about generic tadalafil pharmacy. hydrocodone picture is about hydrocodone picture. flagyl 500 mg is about flagyl 500 mg. cytotec is about cytotec aborto. bactrim medication is about bactrim medication.
xanax 2 mg
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-09 12:38:18
vicodin oxycodone is about vicodin oxycodone. 5mg oxycodone is about 5mg oxycodone. buy valtrex is about buy valtrex. ativan is about ativan withdrawal symptom. flagyl neuropathy is about flagyl neuropathy. adderall xr site is about adderall xr. levaquin for sale site is about levaquin for sale. weight loss site is about weight loss. lorazepam ativan side effects is about lorazepam ativan side effects. alprazolam pharmacology site is about alprazolam pharmacology. codeine is about codeine. xanax is about xanax 2 mg.
ritalin lyrics
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-14 20:58:04
3 codeine medication tylenol 3 codeine medication tylenol blog. meridia meridia blog. tenuate on line tenuate on line blog. plavix plavix clopidogrel blog. propecia and pregnancy propecia and pregnancy blog. alprazolam xr site alprazolam xr blog. fioricet information site fioricet information blog. clonazepam tab clonazepam tab blog. finasteride propecia finasteride propecia blog. alexas1 interfree it buy meridia html site alexas1 interfree it buy meridia html blog. inderal inderal blog. percocet 30 mg percocet 30 mg blog. ritalin lyrics site ritalin lyrics blog.
vicodin prescription online
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-18 18:42:32
xanax buy generic xanax blog. flagyl iv site flagyl iv blog. lamisil lamisil online blog. ritalin ritalin 20 mg blog. soma somas yoga cl blog. vicodin withdrawal site vicodin withdrawal blog. fioricet fioricet blog. diflucan fluconazole diflucan side effects blog. original viagra original viagra blog. buy levitra online buy levitra online blog. lamisil terbinafine lamisil terbinafine blog. wellbutrin wellbutrin insomnia blog. vicodin vicodin prescription online blog.
purchase butalbital with no prescription
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-21 20:28:57
norco use site norco use blog. 100 er ultram site 100 er ultram blog. klonopin zoloft or klonopin blog. alcohol and prednisone site alcohol and prednisone blog. ambien zolpidem ambien zolpidem blog. ativan ativan manufacturer blog. smoke adderall site smoke adderall blog. levaquin levaquin 250mg blog. acyclovir valtrex site acyclovir valtrex blog. provigil side effects provigil side effects blog. alprazolam 25mg alprazolam blog. vicodin dosage vicodin dosage blog. purchase butalbital with no prescription purchase butalbital with no prescription blog.
prednisone allergy
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-25 05:28:10
ativan lorazepam ativan lorazepam blog. cipro cipro blog. premarin premarin cream for wrinkle blog. anxiety effects inderal side site anxiety effects inderal side blog. xanax interactions xanax interactions blog. keflex antibiotic keflex antibiotic blog. keflex sinusitis keflex sinusitis blog. propecia online propecia online blog. percocet generic percocet blog. doxycycline use site doxycycline use blog. cheap ultram cheap ultram blog. side effects of cytotec site side effects of cytotec blog. prednisone prednisone allergy blog.
medicine codeine
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-01-28 23:53:29
codeine liver damage codeine liver damage blog. doxycycline for sale site doxycycline for sale blog. soma purchase soma blog. codeine phosphate codeine phosphate order blog. percocet percocet blog. acetaminophen codeine and caffeine acetaminophen codeine and caffeine blog. ritalin ritalin addiction blog. tylenol with codeine site tylenol with codeine blog. plavix tablet plavix tablet blog. ciprofloxacin dosage ciprofloxacin dosage blog. lasix lasix blog. hydrocodone without prescription use hydrocodone without prescription use blog. medicine codeine site medicine codeine blog.
adipex for sale
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-03 04:24:25
aldara aldara blog. prices for butalbital prices for butalbital blog. ramipril versus diazepam site ramipril versus diazepam blog. zolpidem no prior rx zolpidem blog. tylenol w codeine 3 tylenol w codeine 3 blog. zithromax result zithromax result blog. over the counter codeine over the counter codeine blog. buy clonazepam online buy clonazepam online blog. lasix site lasix blog. lamisil drug information lamisil drug information blog. levaquin levaquin 500 mg blog. hydrocodone medication hydrocodone medication blog. adipex for sale adipex for sale blog.
buy tramadol
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-09 15:11:47
levaquin sinus site levaquin sinus blog. clonazepam dosage site clonazepam dosage blog. generic doxycycline generic doxycycline blog. xanax addiction site xanax addiction blog. side effects side effects blog. aldara 5 site aldara 5 blog. zofran generic zofran blog. diflucan ativan diflucan ativan blog. ultram how many ultrams to get high blog. klonopin prices klonopin prices blog. zolpidem without prescription zolpidem without prescription blog. side effects site side effects blog. buy tramadol buy tramadol blog.
diflucan
Written by Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. on 2008-02-14 00:43:36
cytotec aborto cytotec aborto blog. aciphex side effects aciphex side effects blog. xanax erowid site xanax erowid blog. buy renova site buy renova blog. lorazepam side effects lorazepam side effects blog. azithromycin azithromycin blog. peritoneal dialysis nurses site peritoneal dialysis nurses blog. tenormin tenormin tablets blog. renova tretinoin cream renova tretinoin cream blog. tylenol 4 codeine tylenol 4 codeine blog. synthroid synthroid canada blog. aldara aldara cancer skin blog. diflucan diflucan blog.



 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.