Bleskovky

V časti WH40K/Fluff pribudol preklad Hivefleet Leviathan.

 

Login

Na druhej strane portálu (#53) PDF Tlačiť E-mail
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 
Napísal Zaac   
Streda, 30 apríl 2008
53_uvod.jpgPo masívnych výbuchoch Krakonošových fireballov v miestnosti s dvoma strážnymi etinmi a výťahom zostali len dymiace trosky. Steny zostali vymaľované kusmi mäsa a spolu so zničenými mechanizmom výťahu tvorili zaujímavé obrazy. Večne opitý klerik uprene hľadel na zmes mäsa, kostí a mechanických súčiastok , popoťahoval si fúz a obdivoval sa tomuto modernému umeniu.

Ostatní členovia skupinky len bezradne pozerali do dymiacej šachty a márne špekulovali ako sa dostať nahor, von z jaskyne. Našťastie sa kúzelník Arnie ukázal byť veľmi praktickým členom a druhovia užasnuto pozorovali ako svojím prirodzeným magickým talentom vyvoláva sily pravého Zdroja a súčiastky výťahu sa pod jeho kúzlom skladajú do mechanizmu ešte účinnejšiemu ako boli pôvodne. „Hotovo, môžeme sa nechať niekým silným vytiahnuť nahor" zdeklamoval Arnie po chvíli. Baron si len povzdychol, prijal od Krakonoša čarovný nápoj ktorý mu umožní šplhať po stenách šachty pre prípad že by sa niečo pokazilo a chytil do rúk mohutnú kľuku rumpálu. „Nasadať panstvo, ide sa na kolotoče !" zahučal a mocne sa oprel do mechanizmu. Do klietky výťahu sa zmestila celá skupinka naraz a aj keď Baron šomral že sa mohli rozdeliť, tak silno zabral a výťah sa pohol nahor veľmi svižne. O nejakých 50 metrov vyššie druhovia z výťahu vystúpili, Krakonoš a Janette ako prví, a zbadali, že stoja zoči-voči mohutnému ettinovi. Janette zajačala takže sa ani nestihla skryť v tieni, zatiaľ čo  čarodej pohotovo zamával rukou, zamumlal si čosi pod nos, zdrapol zlodejku za plece a zmizli v akýchsi tieňových dverách. „Super, zafrflal si Marduk a poťažkal v ruke palcát". Arnie sa prikrčil a tváril sa akoby v chodbe ani nebol. Našťastie zo šachty výťahu už bolo počuť hrmot železa, to sa pán Baron vyžíval sachta.jpgv neuveriteľnej ľahkosti lezenia za pomoci čarovného nápoja vyrobeného Krakonošom z pavúčích nôh a iných odporných prísad. Napriek Mardukovým obavám Krakonoš s Janette z boja neušli, len sa premiestnili za chrbát strážcu ettina, odkiaľ ho aj bez váhania napadli. Keď vykukol zo šachty vysmiaty Baron, bolo už po boji.

            Družina sa preto vydala už v plnej zostave prepátrať všetky prístupné priestory. Spoza rohu vyskočili ďalší strážcovia ettini, po krátkom boji, kedy Baron opäť predviedol svoju hrubú silu a charizmatický Arnie predviedol niečo z repertoára svojich útočných kúziel sa vydali k masívnych zdobeným dverám na konci chodby, ktoré sa vyznačovali absenciou kľučky alebo podobného mechanizmu. Janette sa k nim hneď vrhla v snahe nájsť otvárací mechanizmus, ale Arnie ju predbehol, zakúzlil kúzlo detekcie mágie a objavil že dvere sú magicky chránené proti vstupu nepovolaných osôb. Krakonoš preto zoslal mocné protikúzlo a magický zámok bol odstránený. Janette napriek tomu ďalej tvrdohlavo hľadala pascu a vyplatilo sa, pretože našla šikovne ukrytú pružinku, ktorú trošku nešikovne potiahla.  Zo steny vyletelo veľkou rýchlosťou nablýskané ostrie a zaseklo sa do hrubého kameňa pár centimetrov od jej tváre. „Pasca je odstránená !" pochválila sa zlodejka a zatlačila na dvere. Dvere sa ticho otvorili a druhovia zbadali komfortne vybavenú komnatu s posteľou, pracovným stolom a masívnou truhlicou. Žanet a Arnie chtiví pokladov sa smelo vrhli dovnútra a veľké bolo preto ich prekvapenie keď sa odrazu v strede miestnosti zhmotnila veľká obluda a vrhla sa celou silou na kúzelníka. Baron sa pokúšal do miestnosti vtlačiť za Janette a Arniem, ale nepodarilo sa mu cez úzku chodbu pretisnúť, preto sa aspoň na príšeru bližšie pozrel a čosi nahlas zachrčal hrdelným hlasom. Veľký ogre napodiv zareagoval a druhovia mali opäť možnosť pocítiť nečakanú hĺbku vzdelania ich neotesaného spolubojovníka. Ogre vydal podobné zvuky ako Baron a celú miestnosť zrazu zahalila nepreniknuteľná temnota. Arnie s Janette sa vrhli k miestu kde tušili chodbu, k čomu ich veľmi povzbudil aj svist obrovského Baronovho meča taseného z pošvy. Chechtajúci sa bojovník si veľmi dobre uvedomoval že roky tréningu boja so zaviazanými očami teraz nepochybne ocení a rozohnal sa smerom kde tušil obludu. Ozval sa výkrik trhaného mäsa a odporné šplechnutie, z chodby bolo počuť mumlanie klerika, ktorý zrazu zábleskom mágie očistil miestnosť od magickej temnoty „Nech zhynú všetky príšery temnôt !" zahrmelo spod jeho panciera a už sa tlačil za Baronom do miestnosti. Kúzlo odstránenia mágie malo bohužiaľ neblahé účinky aj na všetky kúzla zoslané na členov skupiny, takže magický lampión na Baronov hlave, aj videnie v tme Janette zrazu zmizli a družina sa ocitla hlbokom šere.

ogre_mage.jpgBaron sa však veľmi rýchlo zorientoval, v kúte miestnosti uvidel siluetu nepriateľského ogre čarodeja ako si tisne k telu odťatú pažu, ktorá už začala prirastať. Neváhal preto a rozťal ho od hlavy až k päte mohutným úderom. „Skús zaceliť túto ranu junáčik" zaškeril sa posmešne na dve nechutné polovice príšery. To už Marduk opäť zakúzlil na jeho hlavu magické svetlo. Z chodby, z časti ktorú družia ešte nestihla prepátrať, sa zrazu ozval hlasitý rámus, to sa spoza rohu vyvalila skupina siedmych statočných ettinov, po zuby ozbrojená rôznymi hrozivo vyzerajúcimi zbraňami. Arnie a Janettte sa opäť ocitli v prvej línii..

Janette sa iniciatívne vrhla vpred, mysliac si ako je nenápadne skrytá v tieňoch, prešla až tesne k skupinke dvojhlavých oblúd. „Pomoc kua, zhyniem biednou smrťou „ zajačal Arnie a pratal sa z dosahu, Baron vybehol z miestnosti a zastavil sa až o panciere najbližšieho strážcu. Marduk šomrajúci na nedostatok miesta na zakúzlenie ničivých plošných kúziel sa bezmocne prizeral hľadal vhodnejšiu pozíciu a modlil sa k Pelorovi. Krakonoš vyslal smerom k nepriateľom húf magických striel, ktoré neomyslne našli svoj cieľ. Medzitým sa do Barona a Janette pustili strážcovia. Baron zakolísal pod mohutnými ranami ťažkých okovaných palíc a Janette ktorá si až doteraz myslela že je umne skrytá v tieni padla pod tvrdými ranami na zem v bezvedomí po tom ako udelila hlbokú ranu blízkemu ettinovi. Krakonoša napadlo zakúzliť mocné podporné kúzlo na Barona a jeho meč, ktorý sa odrazu začal lesknúť modravým svitom, Arnie vypustil zo svojich rúk magické strely. Dav strážcov ale stál pevne a boj sa pre skupinu nevyvíjal najlepšie. Po padlej Janette sa zrazu Krakonošovi otvoril výhľad na skupinku nepriateľov, neľudsky zavyl, z jeho rúk vyletel mohutný výboj, preskočil na nepriateľov a napáchal strašné škody. Na nohách zostali stáť traja zo siedmych statočných. O dvoch sa vzápätí postaral krvácajúci škaredo zranený Baron vo vražednom amoku. Posledný ettin vidiac že situácia sa zvrtla v jeho neprospech sa otočil na päte a vydal sa na útek, dostihol ho ale svetelný lúč ktorý vyrazil z Mardukovej natiahnutej ruky a jaskyna_vchod.jpgvypálil mu do hrudi nepravidelný otvor zhruba kruhového prierezu. Marduk prešiel k ťažko ranenej Janette ležiacej v bezvedomí, zašomral si popod fúz čosi o nezodpovednej mládeži a sériou liečiacich kúziel ju dostal do normálneho stavu a začal jej dohovárať aby zbytočne nepreceňovala svoje sily s tým, že sa môže stať že nebude vždy po ruke s jeho liečiacimi kúzlami a že to je už dnes po druhý krát čo ju musí kriesiť. Baron nesmelo zavzdychal od bolesti, takže sa Marduk venoval aj jeho hlbokým ranám, po ktorých zostávali impozantné jazvy. Po krátkom odpočinku a prehľadaní tiel siedmych padlých ettinov sa vydali späť do miestnosti ich vodcu, kde Janette preskúmala masívnu truhlicu, zručne odhalila už zneškodnenú pascu a otvorila neveľmi komplikovaný zámok.  Vnútri čakal skupinu nemalý poklad v podobne šperkov a zlatých mincí. Arnie pohotovo detekoval, že dva zdobené prstene a jeden zlatý náhrdelník vyžarujú magickú auru.

Skupina zbalila lup, o ktorý sa rozhodli rozdeliť neskôr, po preskúmaní magických predmetov Krakonošom na pokojnom bezpečnom mieste a vydali sa prepátrať zvyšok podzemia. Objavili jedáleň s nedojedeným odporným jedlom na stoloch a malú zbrojnicu z ktorej viedli úzke schody nahor. Baron večne čulý sa zvedavo vrhol preskúmať kamže schody vedú a ocitol sa medzi dvoma ettinmi. Smutne pokrčil ramenami a už zas naňho začali dopadať ťažké rany okovanými palicami. Nezostal im ale nič dlžný a pri najbližšej príležitosti im začal rany oplácať. Svojim mohutným telom pritom blokoval východ zo schodišťa, takže nebolo možné aby sa Arnie vykúkajúci za ním predral dopredu. krajina.jpgNašťastie sa bojovníkovi čoskoro podarilo jedného ettina skoliť, zatiaľ čo druhý sa pustil do zbabelého úteku. Jeho únik bol ale zastavený presne mierenými magickými strelami kúzelníka Arnieho Swarzenbachera. Skupina zbežne prehliadla mŕtve telá a vydali sa do dlhej chodby, ktorá konečne viedla na denné svetlo. Veľké bolo ich prekvapenie, keď ucítili vonku voňavý teplý vzduch, tak nepodobný mrazivému chladu krajov z ktorých práve prišli. Z vyvýšeniny sa pozerali ponad husto zarastenú džungľu a v diaľke zazrelo bystré oko Janette akúsi dedinu či menšie mesto...

Comments

Only registered users can write comments.
Please login or register.

Powered by AkoComment!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Pevnosť
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.